Klubi selvästi parempi kärkikamppailussa

HJK vahvisti perjantaina asemiaan Veikkausliigan kärjessä, kun se leikitteli VPS:n nurin 3-0 lukemin. Klubin kolme komeaa maalia viimeistelivät Sakari Mattila, Rasmus Schüller ja Mikael Forssell. Ottelu oli alkuvihellyksestä asti HJK:n selvää hallintaa, mutta ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aivan ensimmäisen puoliajan loppuminuuteille, jolloin Mattila paukautti ketsuppipullon auki hurjalla kaukolaukauksella. Toinen kaukolaukausmaali nähtiin toisen puoliajan alussa, tällä kertaa maaliverkkoja heilutti Schüller uskomattomalla kierteisellä potkullaan. Lopullisen niitin iski vaihdosta kentälle tullut Forssell liu’uttamalla pallon ohi vastaan tulleen VPS-maalivahdin.

VPS ei missään vaiheessa pystynyt vastaamaan HJK:n ylläpitämään tempoon ja Klubin vikkelät hyökkääjät juoksivat jatkuvasti pahantekoon puolustuksen selustaan. Ensimmäisellä puoliajalla HJK hassasi paikkoja hurjaan tahtiin, mutta ei missään vaiheessa turhautunut vaan jatkoi paineen luomista. Paras paikka siunaantui Joel Pohjanpalolle, joka ehti läpiajossaan jo kiertää maalivahdinkin, mutta viimeistely tyhjään maaliin kilpistyi paikalle viime hetkellä sännänneeseen Ville Koskimaahan. Sakari Mattila mursi lopulta lukon VPS:n maalilla, mutta sitä ennen keskikenttäpelaaja koetteli tolppien kestävyyttä. Upea vapaapotku 25 metristä kaarsi sisätolppaan ja kimposi väljemmille vesille. Hetkeä myöhemmin Schüller petasi Mattilalle laukaisupaikan ja tämä pyssytti sydämensä kyllyydestä pallon Henri Sillanpään näppien kautta verkon perukoille.

VPS:n paras hetki koitti toisen puoliajan alussa. Klubin jalat tuntuivat hieman jääneen koppiin ja vaasalaiset rynnistivät päälle. HJK kuitenkin selvisi alusta säikähdyksellä ja pian peli pyörikin jo tuttuun tapaan. 53. minuutilla Klubin kulmapotku kimpoili hetken rangaistusalueella ja ajautui sitten alueen ulkopuolella kytänneelle Schüllerille, joka kiskaisi kuin tyhjästä pallon hirvittävällä kierteellä maalin ylänurkkaan. Maalintekijä itse ei tuntunut edes reagoivan uskomattoman kauniiseen kutiinsa, seisoi vain eleettömästi paikoillaan kuin kauden kauneimmat osumat olisivat jokapäiväistä herkkua. VPS ei saanut enää kirivaihdetta silmään ja HJK pääsi muutamaan kertaan yrittämään kolmatta osumaa. Alhon ja Zenelin lähentelyjen jälkeen Forssell pääsi lopulta viimeistelemään loppulukemat. Zeneli nikkasi pallon kahden puolustajan välistä paitsion rajamailla kytänneelle Forsselille, ja tämä viimeisteli vuorenvarmasti.

Voitto antoi hyvät lähtökohdat keskiviikon Mestarien liigan toisen karsintakierroksen otteluun Nõmme Kaljua vastaan. Klubi pääsee lähtemään kamppailuun näillä näkymin käytännössä täydellä miehistöllä. Tänään kokoonpanosta pois jäänyt Demba Savage oli päävalmentaja Sixten Boströmin mukaan pelikuntoinen, mutta häntä päätettiin lepuuttaa alkuviikosta kärsityn pienen vamman vuoksi. Nõmme Kalju -ottelun liput ovat nyt myynnissä Lippupalvelun sivuilla!