Klubi suosikkina eFutisliigaan

”Ylärima alas, HJK on paras!” – Jesse ja Eemeli ovat valmiina alkavaan kauteen.

Katso video!

– Liigasta on tulossa kovatasoinen, siellä on ihan tekijöitä liikenteessä. Aika pitkälti oletan, että muut joukkueet odottavat HJK:n olevan ennakkosuosikkina, mutta kyllä siellä on kovia tekijöitä muillakin. Voittamaan tätä kuitenkin lähdetään, spekuloi Suomen maajoukkuettakin kapteenina edustanut Eemeli Simpanen.

Marraskuun alussa alkava Telian eFutisliiga kokoaa kaikki 12 veikkausliigaseuraa e-urheilun pariin. Kahden hengen joukkueet pelaavat yksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen edessä ovat pudotuspelit. Sarja huipentuu 15.12. pelattavaan finaaliin. Voittajasta tulee Suomen edustaja kansainvälisiin Play-offeihin, jotka pelataan samaan tapaan kuin jalkapallon Mestarien liiga.

Eemeli Simpanen - HJK eFutis
Eemeli Simpanen

HJK:n toinen edustaja Jesse ”Kossu” Kosamo on Simpasen tavoin kovan luokan pelimies. Hallitseva kaksinkertainen Suomenmestari uskoo, että kilpailu voitosta tullaan ratkaisemaan useamman joukkueen kesken.

– Sarjasta tulee tosi tasaväkinen, ja siellä on paljon kovia joukkueita mukana. Ennakolta pidän kovimpina vastustajina SJK:ta, Hakaa, KuPS:ia ja Ilvestä. Niissä on tuttuja nimiä, joita vastaan olen pelannut aiemminkin.

Tasokkaan HJK-kaksikon vahvuuksiin eFutisliigassa kuuluvat hyvä joukkuehenki, kunnioitus toisiaan kohtaan sekä aito ylpeys edustaa Klubin värejä.

– Kun alun perin kuultiin että tällainen liiga on tulossa, niin katse kääntyi totta kai sinne isoimpaan ja kirkkaimpaan. Kukaan ei pysty kiistämään, että HJK on isoin joukkue mikä Suomesta löytyy, ja nyt voidaan todella iloisena sanoa että täällä ollaan, kertoo Simpanen.

Jesse Kosamo - HJK eFutis
Jesse Kosamo

Jesse on pienestä pitäen toivonut että pääsisi edustamaan Suomen suurinta jalkapallojoukkuetta.

– Tällä kertaa se toimii täällä e-urheilun puolella, mutta tämäkin on iso kunnia.

Eemeli ja Jesse ovat jo ennestään tuttuja maajoukkuekuvioista ja Klubin kaksikko todellakin luottaa toisiinsa.

– Eemeli on hyvä joukkuekaveri, koska hänellä on kokemusta näistä jutuista vielä vähän enemmän kuin mulla. Itse en ole vielä mikään iso tekijä tässä skenessä. Häneltä kuitenkin löytyy kokemusta jo useamman vuoden takaa, ja se on tärkeässä roolissa, kun mennään ratkaisupeleihin, kertoo Jesse Kosamo.

– Olen iloinen siitä, että juuri Jesse on joukkuekaverini. Tuolla on aika paljon porukkaa kenellä pää hajoaa, kun meno alkaa mennä kovemmaksi. Pitää siis oikeasti olla sellainen pari johon voi luottaa, ja jos asiat alkaa mennä vaikeammaksi, niin voi antaa kritiikkiä ilman että kaveri ottaa sen itseensä. Jesse on juuri sellainen äijä kehen pystyy luottamaan, toteaa Simpanen.

HJK eFutis, Jesse ja Eemeli
Jesse Kosamo ja Eemeli Simpanen

FIFA-pelissä pelaajan on samanaikaisesti hallittava monta ulottuvuutta pärjätäkseen. On oltava samaan aikaan pelaaja, joukkue ja manageri, eli on mietittävä kuinka haluat jalkapalloa pelattavan sekä kuinka laittaa itse valitut pelaajat toimimaan yhdessä.

– Mennäänkö siellä nopeasti jalalla vastahyökkäyksiin, haluatko keskittää vai pitää palloa hallussa, tai miten puolustetaan. Kaikki on omista päätöksistäsi kiinni sekä siitä, miten hyvä olet toteuttamaan sen kentällä.

Virtuaalisilla pelikentillä pelattava eFutisliiga on Telian ja Veikkausliigan yhteinen e-urheilusarja, joka pelataan Playstation 4:n versiolla FIFA 21-pelistä. Ottelut pelataan kaksi kahta vastaan siten, että joka joukkueella on kaksi pelaajaa, jotka pelaavat keskenään vastakkain. Näiden kahden ottelun yhteistulos ratkaisee voittajan tai tasapelin.

Sarja alkaa 4.11. ja sitä voi seurata MTV-palvelusta, C Morelta ja Twitchistä. Jokaisella joukkueella on oma vuoronsa Telian eSports studiossa, jonne myös vastustaja saapuu paikan päälle. Studiolähetykset alkavat keskiviikkoisin kello 18.

Lue lisää: Telia Esports Series Finland eFutisliiga »