Klubi valmiina torstain kotimatsiin

HJK hakee toista voittoa FC Lahdesta tällä kaudella.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK päätyi viimeksi 2-2-tasapelin KuPSia vastaan lauantaina, vaikka kotijoukkue oli pelissä niskan päällä suurimmaksi osaksi peliä. Nyt Klubi yrittää saada täyden pistepotin torstaina 6.8.2020 klo 18:30 Bolt Arenalla FC Lahtea vastaan.

Kamppailu on jo toinen näiden kahden joukkueen välinen keskinäinen kamppailu tämän kauden Veikkausliigassa. Ensimmäinen ottelu Lahdessa reilu kuukausi sitten päättyi HJK:n selvään 4-0 voittoon. Lahtelaiset tekivät pelissä yhden omaan maalin, Klubin muut osumat viimeistelivät Rasmus SchüllerLucas Lingman ja Roope Riski.

Ennen kauden alkua Urheilulehti ennakoi FC Lahden loppusijoitukseksi 9. sijaa. Suomen Cupin välierään keväällä yltäneet lahtelaiset ovat tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä 8 pisteellä. Joukkue on voittanut kaksi ottelua, pelannut kaksi tasan, 0-0 pistejaot SJK:ta ja FC Honkaa vastaan, ja myös hävinnyt kahdesti, Klubin lisäksi KuPSille. Maaliero on 6-8, millä joukkue on sarjan kolmanneksi vähiten osumia viimeistellyt joukkue. Lisäksi on huomioitavaa, että joukkue on onnistunut maalinteossa vain kahdessa pelissä (3-0 voitot HIFK:ta ja TPS:ää vastaan). Joukkueen parhaat maalintekijät kahdella osumalla ovat olleet HJK-taustaiset Jasin Assehnoun ja Vahid Hambo.

FC Lahtea valmentaa Veikkausliigadebytantti Ilir Zeneli, joka tuli seuraan täksi kaudeksi Sami Ristiläntilalle. Joukkueen suurelle yleisölle tunnetuin pelaaja on 37-vuotias A-maajoukkuekonkari Kari Arkivuo. Nuorista lupauksista Pyry Lampinen on onnistunut maalinteossa jo kerran tällä kaudella.

Lahtelaisryhmässä on kohtuullisen paljon HJK-väriä. Toppari Timi Lahti edusti Klubia Veikkausliigassa kausina 2011–13. Lahti oli kentällä muun muassa kuuluisassa 2-0 voitossa Schalke 04:ää vastaan elokuussa 2011. Assehnounin ja Hambon lisäksi toppari Mikko Viitikko on vanha HJK:n Akatemian kasvatti.

HJK:lla on alla 2-2 kotitasapeli vauhdikkaasta KuPS-kamppailusta. Useimmat neutraalitkin katsojat olivat varmasti sitä mieltä, että Klubilla oli tässä pelissä hyvät mahdollisuudet myös täyteen pistepottiin. Päävalmentaja Toni Koskela odottaa FC Lahden kohtaamista luottavaisena.

– Meillä on hyvä peli alla. Mielestäni KuPS:ia vastaan pystyimme pitämään hyvä otteen pelistä alusta loppuun ensimmäisen kerran tällä kaudella. Tietenkin siinä oli pieniä vaikeitakin hetkiä, kuten ottelun alussa, mutta iso kuva oli tämä.

– Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat erilaiset. FC Lahti pelasi eilen Honkaa vastaan ja torstain pelin jälkeen heillä on uusi kamppailu jo sunnuntaina Ilvestä vastaan. Kun Lahden pelitahti on näin tiivis, voi olla jopa hiukan normaalia vaikeampaa ennakoida heidän kokoonpanoaan. Meillä on kaksi päivää pidempi palautuminen torstain peliin, joten meidän on hyödynnettävä tämä etu. Haluamme joka tapauksessa jatkaa kotipelejä samalla hyvällä ilmeellä. Lahdella on useita hyviä pallollisia pelaajia ja heidän suhteensa meidän pitää olla huolellisia, Koskela muistuttaa.

HJK tarjoaa ottelun yksinoikeudella vain HJK:n kausikortin kaudelle 2020 ostaneille. Kausikorttilaiset ovat uskollisimpia kannattajiamme, jotka ovat seisseet seuran väreissä joukkueen rinnalla myös vaikeina aikoina. 

HJK:n kausikorttien 2020 myynti päättyy ottelupäivänä.

Lunasta lippusi kausikortilla tästä: HJK.fi/liput »
Lue ohjeet huolellisesti: HJK vs Lahti – Lippujen lunastus alkaa! »

HJK vs Lahti 
To 6.8.2020 klo 18:30 
Bolt Arena, Urheilukatu 5 

TV Live: Ruutu »