Klubi voittoon Hakasta

HJK:lle täysi pistepotti vakuuttavalla esityksellä.

Haka vs HJK 1-4

Klubi nappasi hallitun voiton Valkeakoskelta numeroin 4-1. Helsinkiläisten voiton arkkitehti oli hattutempun iskenyt Ferhan Hasani.

Ensimmäinen puoliaika

Avauspuolikkaan käsikirjoitus oli selvä. HJK piti palloa ja Haka keskittyi puolustamaan tiiviisti.

Käsikirjoitus piti käytännössä ensimmäisistä minuuteista lähtien. Klubi nappasi pallonhallinnan itselleen ja haki rauhassa murtautumispaikkoja. Kotijoukkue vetäytyi todella alas, mutta todellisia maalipaikkoja Klubi ei saanut luotua.

Ei tosin saanut kotijoukkuekaan: Haka sai ensimmäiset organisoidut paikkansa vasta kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen ottelunsa HJK:n tolppien välissä pelannut Hugo Keto selvisikin debyytistään varsin helpolla.

Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
Hugo Keto

Avauspuolikkaan tempo oli maltillinen. HJK piti pelin hallinnassaan, mutta Haka pystyi puolustamaan todella sitkeästi. Klubi kiristi ruuvia hieman puoliajan edetessä, mutta todellisia huippupaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Riku Riski, jonka laukaus meni vain hieman ohi tolpan.

Tempo laski jälleen tauon lähestyessä eikä Klubillekaan kunnollisia maalipaikkoja avautunut. HJK haki paikkoja aktiivisesti laitojen kautta, mutta Hakan pakka ei murtunut. Avauspuolikas ei täysosumia tarjonnutkaan.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
Roope Riski

Toinen puoliaika

Jos oli avauspuoliaika varsin maltillinen, niin samaa ei voi sanoa toisesta puolikkaasta.

Pukukopista palasi piristynyt HJK, joka laittoi heti isompaa vaihdetta silmään. Arkkitehteina toimivat jo avauspuolikkaalla pirteästi esiintyneet David Browne ja Ferhan Hasani.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
David Browne

Klubi rikkoi kuparisen reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Hasani ampui tulisen laukauksen ja Browne pääsi iskemään riparin sisään.

Sama kaksikko oli asialla muutamaa minuuttia myöhemmin. Brownea rikottiin boksissa ja pallo pistettiin pilkulle. Hasani tälläsi pelivälineen kylmänviileästi vasempaan alakulmaan. HJK siirtyi varkain kahden maalin johtoon.

Ferhan Hasani - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
Ferhan Hasani

Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Pelikello ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Eero Markkasen nosto boksin rajalta pomppi lopulta hieman onnekkaasti HJK:n maaliin.

Maali-iloittelut jatkuivat pian. Tällä kertaa Hasani tälläsi pallon verkkoon ilmasta, kun Browne alusti tilanteen vasemmalta laidaltaan. Vain pari minuuttia myöhemmin Hasani täydensi hattutempun, kun hän viimeisteli kolmannen osumansa komealla panenkalla pilkulta. Browne oli taas se rikottu pelaaja boksissa.

Hasani iski siis kahdeksassa minuutissa hattutempun ja käytännössä sinetöi matsin. Ottelun tempo laski selkeästi tämän jälkeen ja päävalmentaja Toni Koskela aloittikin vaihtoruletin parikymmentä minuuttia ennen päätöstä.

Ivan Ostojić - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
Ivan Ostojić

Lähimmäksi maalintekoa pääsi Lucas Lingman, joka ampui komean vaparin tolppaan.

HJK:n ehdottomia sankareita olivat Hasani ja Browne. Kaksikko väläytteli jo avauspuoliajalla, mutta oli täysin pitelemätön matsin edetessä. Kaksikko juonikin kaikki Klubin osumat.

Hasanin ja Brownen huippuesityksen lisäksi HJK:n pelaamisessa oli paljon muutakin positiivista. Hugo Keto debytoi tolppien välissä ja otti varsinkin toisella puolikkaalla tärkeitä koppeja. Myös Valtteri Morenpelasi ensimmäiset minuuttinsa Klubin takalinjoilla ja oli totutun varma, kuten koko puolustus kokonaisuudessaan.

Daniel O'Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä
Daniel O’Shaughnessy

– Parin päivän huili, lämmin sää ja kuiva kenttä, joka teki pallon liikuttamisen ja kuljettamisen hankalaksi, mutta pystyttiin silti hyökkäämään sujuvasti käytännössä hyökkäys toisensa perään edeten vastustajan boksiin. Tokalla jaksolla paine ja tilanteet sitten realisoituivat pilkuiksi ja maaleiksi. Nyt palautellaan pari päivää ja valmistaudutaan kohti Rovaniemen peliä, kommentoi Toni Koskela ottelun päätyttyä.

Voiton myötä HJK nousi sarjataulukossa toiselle sijalle. Eroa piikkipaikalla olevaan Interiin on neljä pistettä, mutta turkulaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Katso kooste matsista otsikkokuvan videolta!

Luis Murillo, Daniel O'Shaughnessy, Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Rämä