Klubi yhtenäisenä Eurooppaan!

HJK:n iskukykyinen joukkue on valmis loppuvuoden kilpailuihin.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK saavutti historiansa kolmannen lohkovaiheen paikan eilen 12.8. kukistamalla azerbaidžanilaisen Neftçi Bakun 3-0 ja etenemällä UEFA Europa Leaguen play-off kierrokselle yhteismaalein 5-2. Tulos varmisti paikan vähintään uuden UEFA Conference Leaguen lohkovaiheessa. 

HJK:n ensi sijaisena tavoitteena on voittaa jälleen Veikkausliiga. Sen lisäksi joukkue haluaa vielä tavoitella paikkaa Europa Leaguen lohkovaiheeseen ja tietysti jatkopaikkaa lohkosta pudotuspeleihin. Lohkovaiheen ottelujen myötä HJK:n kausi tulee jatkumaan mahdollisesti joulukuuhun asti.

Tim Sparv - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Tim Sparv

Kesän siirtoikkunan aikana HJK oli aktiivinen ja sai tehtyä tavoitellut täsmähankinnat, joilla varmistetaan joukkueen iskukyky loppuvuoden kilpailuissa. Uusia pelaajia joukkueessa ovat Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, laitahyökkääjä Santeri Hostikka ja hyökkääjä Taddeus Nkeng

Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Santeri Hostikka

Hankintojen lisäksi HJK onnistui myös pitämään joukkueessa tärkeät pelaajat, joten joukkue on nyt valmis. 

– Joukkueen kehittyessä ja pelatessa laadukkaasti sekä kotimaan että Euroopan kentällä, on tärkeää rakentaa joukkuetta harkitusti uusien hankintojen suhteen. Onnistuimme hankkimaan meille sopivia pelaajatyyppejä jo ennestään vahvaan ryhmäämme sekä samalla panostimme myös sopimusrakenteisiin, jotta jatkuvuus olisi turvattuna myös ensi kautta silmällä pitäen, toteaa HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Ensi kautta ajatellen HJK:n joukkue on erittäin hyvällä mallilla. HJK:n on käyttämistä optioita sekä mahdollisista uusista jatkosopimuksista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Taddeus Nkeng - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Taddeus Nkeng