Klubilaisten Inter-jahti jatkuu perjantaina

HJK aloittaa liigan ratkaisukierrokset kotonaan, kun joukkue isännöi FF Jaroa perjantain ottelussa. Joukkueiden panokset tämän vuoden liigassa ovat erilaiset, mutta suhteessa yhtä arvokkaat. HJK taistelee mestaruudesta, Jaro säilymisestä.
Jaro majailee tällä hetkellä sarjan viimeisellä tilalla. Pietarsaarelaisilla on 20 pistettä 24 ottelusta. Edellä vat Haka (22 pistettä, 25 ottelua) ja KuPS (25 pistettä, 24 ottelua).
– Emme halua katsoa ollenkaan sarjataulukkoa, toteaa HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen.
– Jaro on erittäin arvaamaton joukkue. Heiltä löytyy myös laatua, mutta on ilmeistä että ryhmä on alisuorittanut tällä kaudella.
Pietarsaarelaiset ovat joutuneet viiden ottelun tappioputkeen. Edellisestä voitosta on aikaa puolitoista kuukautta. Heinäkuun lopulla Lahti kaatui 0-2.
HJK puolestaan on nousujohteisessa vireessä. Heikommin menneen alkukesän jälkeen joukkue palasi raiteilleen ja on nyt ottanut kolmesta edellisestä ottelusta täydet pisteet.
– Ja kun ajattelee, millä tavalla voitot ovat tulleet, pitää olla tyytyväinen ja luottavainen. Vireystila ja halukkuus ovat olleet hyvällä tasolla, erityisesti kotiotteluissamme, mutta myös viime ottelussa Turussa TPS:aa vastaan.
Rankka kesä europeleineen on verottanut pelaajistoa. Turkuun joukkue joutui matkaamaan käytännössä ilman laitapuolustajia. Maaottelutauon aikainen lyhyt loma on kuitenkin auttanut loukkaantumisten hoitamisessa, eikä samaa ongelmaa ole perjantaina.
Muutamille pelaajille kesä on kuitenkin ollut raskas peliajan osalta. Maajoukkuekomennuksilla olleet muun muassa Mika Väyrynen, Mikko Sumusalo ja Rasmus Schüller ovat pelanneet isoja minuuttimääriä läpi kauden.
Ennen maaottelutaukoa joukkue asettui sarjan kakkostilalle, neljän pisteen päähän FC Interistä. Takaa-ajettavaa siis on, mutta myöskään takaatulevia ei saa unohtaa. Kolmen pisteen päässä takana ovat sekä TPS että IFK Mariehamn. Heistä pisteen päässä on vielä MYPA.

HJK-FF Jaro
Pe 14.9. klo 18.30
Sonera Stadium
Muista liput ennakkoon!