Klubille tappio Liigacupin välierissä

HJK:n nuori ryhmä kärsi niukan tappion Liigacupin välierässä lauantaina SJK:n vieraana. Vain kotijoukkueen espanjalaisen Josun vapaapotkuosuma erotti joukkueet toisistaan 90 minuutin päätteeksi. 1-0 -tappio pudotti Klubin turnauksesta, mutta tulosta ei ole syytä häpeillä. Seinäjoella esiintyneen HJK:n keski-ikä jäi reilusti alle 18 ikävuoden, vanhimman kentällä käyneen sinivalkopaitaisen ollessa 19-vuotias Emerik Grönroos.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin kotijoukkueen painostuksessa Klubin pitäessä kynsin hampain kiinni tasatuloksesta. HJK:n maalissa pelannut Valtteri Hirvonen yltyi upeisiin torjuntoihin ja Klubin puolustus turhautti Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseen SJK:n hyökkäyksen tiiviydellään. Myös HJK onnistui luomaan muutaman kohtuullisen maalintekopaikan, mutta viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa. Tauolle mentiin 0-0 -tilanteessa.

Ottelun ratkaisu nähtiin 50. minuutilla. Espanjalainen Josu upotti vapaapotkun lähes 30 metristä Hirvosen selän taakse. Väsynyt HJK taisteli loppuun saakka, mutta ei kyennyt rakentamaan vaarallisia paikkoja seinäjokelaisten maalille. SJK:n yritykset taas pysähtyivät Klubin puolustusmuuriin ja viimeisenä lukkona toimineeseen maalivahti Hirvoseen. Kamppailu pysyi tiukkana loppuun asti, mutta lisämaalit jäivät tekemättä ja SJK jatkoi kuun lopussa pelattavaan Liigacupin finaaliin.

HJK:n ottelut jatkuvat jo huomenna sunnuntaina, kun Klubi kohtaa Solnassa AIK:n. Ruotsiin jo lauantaina matkustanut joukkue koostuu tosin eri pelaajista kuin SJK:n kohdannut ryhmä.

SJK – HJK 1-0 (0-0)

50. Josu

HJK:n kokoonpano: Hirvonen V; Tamburini, Hirvonen S, Dolivo, Peiponen; Malolo, Grönroos, Pyysalo (70′ Akbar); Tuomikoski, Khary (77′ Shirkhani), Jouini (45′ Hayes)