Klubille toinen 1–2-tappio treenipelissä

”Peli oli meiltä melko epätasainen”

HJK vs Metalist Kharkiv 12.3.2022
HJK:n ja Metalistin pelaajat kokoontuivat yhteiskuvaan ystävyysottelun hengessä – ja rauhan puolesta. HJK kiittää kaikkia pelin yhteydessä, ja tietysti muutoinkin, Unicefin kautta Ukrainan lapsille rahaa lahjoittaneita.

HJK vs Metalist Kharkiv 1–2

HJK:n ulkomaanleirin toinenkin harjoitusottelu päättyi 1–2-tappioon. Tällä kertaa Antalyassa voitokas oli Ukrainan 2. sarjatason kärkiseura FK Metalist Kharkiv.

– Peli oli meiltä melko epätasainen. Oli hyviä jaksoja, mutta niitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi usein. Menetimme palloja meille vaarallisissa tiloissa, kun yritimme pomppuisella kentällä ahtaissa tiloissa tehdä asioita liian monimutkaisesti. Prässimme aukesi myös muutaman kerran liian helposti, koska emme seuranneet syöttäjän seuraavaa liikettä. Se avasi isoja tiloja muotomme sisälle, emmekä puolustaneet boksia epätasapainossa tarpeeksi hyvin. Näiden tekijöiden summana tulos on sellainen, johon olemme pettyneitä, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Ottelu alkoi Metalistin hallinnalla. Joukkue prässäsi korkealta ja sai ensimmäisen maalipaikkansa jo puolentoista minuutin kohdalla. Pallonriiston jälkeen joukkue sai aikaan keskityksen oikeasta laidasta boksissa vapaana olleelle Metalist-kapteeni Ruslan Phonimille, jonka pusku meni reilun metrin vasemmalta ohi.

Klubi sai ensimmäisen maalipaikkansa yhdeksännellä minuutilla vastahyökkäyksestä. Peliväline siirreltiin omalta puoliskolta muutamalla nopealla syötöllä Metalistin boksiin Bojan Radulovicille, joka syötti takaviistoon rankkarialueen rajan tuntumaan Nassim Boujellabille –nopea kärkkäri meni kuitenkin reilusti vasemmalta maalin ohi.

HJK alkoi saamaan itselleen pelin hallintaa maalipaikkansa jälkeen. Myös Jair pääsi yrittämään maalintekoa pienestä kulmasta HJK:n pitkän syöttöketjun jälkeen, mutta Kharkivin maalivahti Vladyslav Rybak koppasi pallon helposti. Klubin muutaman minuutin vahvaa hallintajaksoa seurasi sekavampi vaihe, jossa peli aaltoili päästä päähän ilman kummankaan kontrollia.

24. minuutilla Rybak avasi jalalla pitkälle oikeaan laitaan Yevgen Podrepeneishille. Hän otti pallon sulavasti haltuun ja leikkasi laidalta sisään ohittaen Klubi-toppari Jukka Raitalan, joka oli pakotettu rikkomaan. Metalistin Eduard Sarapiy asettui ampumaan vaparia noin 25 metristä: Matala ulkokierteinen laukaus läpäisi HJK:n muurin ja painui maalin vasempaan alanurkkaan ohi voimattoman Conor Hazardin. Metalist 1–0-johtoon.

Lisää kylmää vettä niskaan tuli jo 36. minuutilla, kun Metalistin keskitys vasemmalta laidalta jäi pomppimaan Klubin boksiin. Lukuisien kimmokkeiden jälkeen peliväline ajautui Yegor Demchenkolle, jolla oli helppo työ laittaa pallo maalin edestä sisään. 2–0.

Klubi sai kulmapotkun aivan jakson loppuun. Podrepeneish repi HJK:n kapteenin Miro Tenhon nurinja pallo pilkulle. Bojan Radulovic laukoi voimalla oikeaan ylänurkkaan eikä jättänyt Rybakille mitään saumaa, vaikka tämä oikean puolen aavistikin.

Tässä tilanteessa mentiin myös tauolle. Jakso tarjosi tasaista vääntöä muutamia hallintajaksoja lukuun ottamatta. Kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan erityisen hyviä tekopaikkoja maaliensa lisäksi, joten ensimmäisen jakson voisi sanoa olleen yllättävänkin maalirikas.

HJK tuli toiselle jaksolle palloa hallitsevana osapuolena, Metalist taas tyytyi vastahyökkäämään. Jakson ensimmäinen maalipaikka nähtiin 56. minuutilla, kun jakson aluksi sisään tullut Pyry Hannola menetti pallon keskikentän pohjalla Volodymyr Tanchikille, joka pääsi myös itse laukomaan boksin rajalta. Hazardille torjunta.

Heti seuraavassa tilanteessa Radulovic pääsi puolittaiseen läpiajoon Metalist-puolustajan harhasyötöstä. Hän yritti siirtää pallon ohi vastaantulevan maalivahdin ja laukoa, mutta Rybak onnistui venyttämään itsensä eteen viime hetkellä.

69. peliminuutilla Jair sai Raitalalta puolipitkän syötön 20 metrin tuntumaan, otti pallon rinnalla alas ja laukoi kohti vasenta ylänurkkaa, mutta Metalist-veskari Rybakin ottelun komein venytys piti lukemat ennallaan.

Vartti ennen loppua HJK menetti pallon keskikentän pohjalla vastaavalla tavalla kuin 56. minuutilla, joka johti laukaukseen rangaistusalueen rajalta. Veto oli tällä kertaa vielä parempi, mutta Hazard venytti itsestään katsottuna oikeaan ylänurkkaan ja piti Klubin mukana ottelussa.

Vielä varsinaisen peliajan lopussa Radulovic yritti vapauttaa Casper Terhon loistavaan maalipaikkaan, mutta vaikeudet jatkuivat, eikä syöttö aivan tavoittanut Terhoa.

Koko toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa: HJK hallitsi enimmäkseen palloa ja Metalist vastahyökkäsi. Klubilla oli kuitenkin vaikeuksia murtautua boksiin ja erityisen hyville maalintekopaikoille ei päästy. Näin Klubille 1–2-tappio.

HJK palaa kotimaahan sunnuntaina, ja ensi viikolla ovat edessä seuraavat harjoitusottelut kotoisalla Bolt Arenalla. IFK Mariehamn tulee vieraaksi keskiviikkona ja FC Lahti lauantaina. Liput otteluihin ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi. HJK:n Veikkausliiga-kausikortti, tilauspohjainen kausikortti ja Klubien Klubi -kortti oikeuttavat maksuttomaan sisäänpääsyyn.

Otteluissa ovat avoinna vain Pääkatsomo ja Klubipääty. Itäkatsomoon kausikortin ostaneet voivat valita paikan Klubipäädystä tai Pääkatsomosta.

Katso kooste ottelusta!

HJK vs Metalist Kharkiv 1-2 (1-2)

23′ Sarapiy 0-1
35′ Demchenko 0-2
42′ Radulovic 1-2 rp

HJK:n kokoonpano: Hazard – Moren (60′ Toivio), Tenho, Raitala – Ylitolva (83′ Terho), Jair Silva, Martic (46′ Hannola), Boujellab (60′ Atom) – Murilo (46′ Benissan), Radulovic, Serrarens (74′ Riski Ro).