Klubin treenit jatkuvat pienryhmissä

Joukkue harjoittelee tiistaista alkaen etäharjoitteiden lisäksi myös pienryhmissä terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Treenit - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola.

Klubin joukkue on palannut takaisin lomilta ja jatkaa kauteen valmistautumista. Jo viime viikolla aloitettujen etäharjoitteiden lisäksi tiistaista 21.4. alkaen aloitetaan harjoitukset myös pienryhmissä.

Pienryhmäharjoitukset suunnitellaan erittäin huolella terveysviranomaisten ohjeistuksen ja valtioneuvoston määräysten mukaisesti. Lisäksi Veikkausliiga ja maailman terveysjärjestö WHO* ovat ohjeistaneet yksityiskohtaisesti, miten harjoitustapahtuma voidaan järjestää turvallisesti ja infektioriski saadaan minimoitua. 

HJK:n joukkueen 24 pelaajaa harjoittelevat kuudessa ryhmässä, joissa jokaisessa on oma valmentaja. Kontaktien minimoimiseksi ryhmät harjoittelevat eri kentillä tai ulos rakennetuissa voimailutiloissa eri aikoina eivätkä ryhmät kohtaa päivän aikana. 

Pukutilat eivät ole käytössä. Pelaajat saapuvat ja poistuvat treeneistä suoraan varusteet päällä ja huolehtivat itse varusteiden pesemisestä. Suihkut järjestetään vain niille pelaajille, jotka käyttävät liikkumiseensa julkista liikennettä. 

Ryhmät käyttävät koko pienryhmäjakson ajan vain omia varusteitaan ja ne pestään aina päivän päätteeksi. Voimailuharjoitteissa työskennellään hanskat käsissä ja välineet puhdistetaan aina käytön jälkeen.

Ohjeistuksia ja määräyksiä seurataan säännöllisesti ja HJK:n käytännöt sovitetaan aina tarvittaessa vallitsevan tilanteen mukaisiksi.

*) World Health Organization: Considerations for sports federations/sports event organizers when planning mass gatherings in the context of COVID-19, Interim guidance, 14 April 2020 »