Klubin uusi lippukauppa – liput.hjk.fi

Suomen mestari HJK Helsinki uudisti lipunmyyntijärjestelmänsä tanskalaisen kumppanin NewC:n kanssa.

HJK & NewC - liput.hjk.fi

Hallitseva Veikkausliigan mestari haluaa tarjota faneille ja sponsoreille uudistetun, digitaalisen tavan hankkia liput ja elää seuran mukana. Klubi on valinnut tanskalaisen NewC:n uudeksi digitaaliseksi palveluntarjoajakseen. 

Yhteistyösopimus pitää sisällään uuden lipunmyyntijärjestelmän, älykkään kulunvalvontajärjestelmän, tilauspohjaisen kausikorttipalvelun ja muita digitaalisia palveluita kuten älykkään asiakasdatan käytön. Kumppanuuden mukanaan tuomat parannukset tähtäävät Klubin sidosryhmien kokemuksen parantamiseen sekä pelipäivinä että niiden ulkopuolella. 

– Uutta järjestelmään on lähdetty jalkauttamaan vaihe vaiheelta tuoden aluksi perinteiset kausikortit myyntiin. Tulevaisuudessa tuomme mukaan uusia ominaisuuksia, kuten tilauspohjaisen kausikorttimallin. Tämä kehitystyö vie kuitenkin oman aikansa ja on tullut osittain myös jäädäkseen, sillä viestinnässä ja fanien palvelemisessa ei mielestämme saakaan koskaan kokea olevansa perillä, HJK:n tuore kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi toteaa. 

– NewC:n myötä syntyy ensimmäistä kertaa yksi yhteinen alustan koko HJK-yhteisölle. Järjestelmä tulee mahdollistamaan jouhevamman ja paremman kommunikaation kaikkien sidosryhmiemme kanssa. Kannattajiemme näkökulmasta uusi lipunmyyntijärjestelmä mahdollistaa tulevaisuudessa myös pääsyn lähemmäs seuraa erilaisten kohdennettujen sisältöjen myötä. Uudistus on toki vasta alussa, joten töitä on vielä paljon tehtävänä. Koemme tärkeäksi, että NewC on joustava kumppani, joka tarkastelee lipunmyyntiä osana koko seurayhteisön kulttuuria ja sen kehitystä. Meillä on yhteistyön myötä mahdollista myös jalkauttaa maailmalla toimiviksi koettuja käytäntöjä, Luomaniemi summaa.

NewC:n toimitusjohtaja Mikkel Skou ihailee suomalaista, määrätietoista klubia. 

– Heti alkuvaiheen neuvotteluissa HJK Helsingin kanssa ymmärsimme, että Klubin digitaaliset tavoitteet vastasivat täysin omiamme. HJK on Suomen menestynein jalkapalloseura, ja nyt he haluavat olla myös digitaalisia edelläkävijöitä. Tämä on määrätietoisuutta, mitä ei voi kuin ihailla. NewC:n tiimi on todella motivoitunut vastaavasta määrätietoisuudesta, ja odotamme innolla pääsevämme auttamaan Klubia saavuttamaan tavoitteensa, Mikkel Skou sanoo.

Edessä digiloikka

Yhteistyö NewC:n kanssa ei tapahtunut yhtäkkiä, vaan oli perusteellisen taustatyön ja monien suositteluiden tulos. 

– Selvityksemme aikana vaikutuimme saamistamme suosituksista ja NewC:n kansainvälisistä saavutuksista muiden seurojen kanssa. Vaikka kumppanuutta on kestänyt vasta muutama viikko, uskomme jo nyt, että he todella auttavat meitä tekemään suuren digitaalisen harppauksen. Olemme todella innoissamme yhdistäessämme voimamme NewC:n kanssa, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahtisanoo.

NewC:lle yhteistyösopimus Suomessa, tuhansien järvien maassa, on jo kuudes maa sen jälkeen, kun yritys asetti kunnianhimoisen kasvutavoitteensa kaksi vuotta sitten. Kansainvälinen lipunmyyntiratkaisua tarjoava yritys toimii tällä hetkellä Brasiliassa, Englannissa, Walesissa, Ruotsissa, Tanskassa – ja nyt Suomessa.

– Lanseerasimme kasvustrategian vuonna 2018 ja iloksemme näemme sen nyt toteutuvan käytännössä. HJK:n myötä uuden maan ja uuden kunnianhimoisen seuran lisääminen portfolioomme tuntuu mahtavalta ja motivoi meitä matkallamme eteenpäin, kommentoi NewC:n kehitysjohtaja Tim Berggen.

HJK Helsinki

HJK Helsinki on ylivoimaisesti Suomen menestynein seura yhteensä 52 voitetulla mestaruudella. Perustamisvuodesta 1907 alkanut tarina on tuonut mukanaan 30 miesten joukkueen mestaruutta ja 22 naisten joukkueen mestaruutta. Viimeisin voitto oli kauden 2020 Veikkasuliigan voitto. Vuosina 1998–1999 miesten joukkueen saavutti toistaiseksi kirkkaimman kansainvälisen meriittinsä yltämällä UEFA Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen. HJK Helsinki pelaa kotiottelunsa Helsingissä Bolt Arenalla, jonka katsomokapasiteetti on 10 700 katsojaa.

NewC

NewC on jalkapalloon keskittyvä, täyden palvelun talo, joka kehittää kustomoituja digitaalisia ratkaisuja seuroille ympäri maailman. Kansainvälinen lipunmyyntiratkaisua tarjoava yritys toimii tällä hetkellä Brasiliassa, Englannissa, Walesissa, Ruotsissa, Tanskassa ja nyt Suomessa. Yhtiö jatkaa kasvuaan ja kunnianhimoista tavoitettaan auttaa montaa yhä kasvavaa joukkoa jalkapalloseuroja ympäri maailman. NewC:n pääkonttori sijaitsee Tanskassa ja paikalliset toimistot löytyvät tällä hetkellä Iso-Britanniasta ja Brasiliasta.

Lisätietoja:

Mikkel Skou, NewC:n toimitusjohtaja, [email protected], +45 2227 2207

Sirja Luomaniemi, HJK:n kaupallinen johtaja, [email protected], +358 40 5750331