Kolmannen voiton metsästys jatkuu Vaasassa

Klubilla on mahdollisuus palata voittojen tielle tiistaina, kun edessä on vierasottelu Vepsua vastaan Vaasassa.

Harmeet Singh - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Harmeet Singh, HJK Helsinki #6, keskikenttä

Ottelu tulee nopeasti vastaan. HJK pelasi edellisen kerran perjantaina, kun Ilves asettui vastaan Töölössä. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua hienokseltaan, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät tulevaisuuteen. Niinpä tuloksena oli pistejako lukemin 0-0.

Positiivisinta antia ottelussa oli kotijoukkueen tiivis puolustuspeli eikä Ilves saanut hyökkäyspäässään käytännössä mitään aikaan. Vastaavasti sinivalkoisten oma hyökkäyspeli oli niin ikään hieman tahmeaa ja matalalla koko joukkueen voimin puolustanut Ilves pystyi pitämään Klubin parhaiden maalintekosektoreiden ulkopuolella.

Maalinteko onkin ollut Klubille haastavaa viime aikoina. Viimeisessä viidessä ottelussa täysosumia on kertynyt kolme.

– Kun ei voita pelejä ja tulee tasapelejä ja häviö, niin se on mentaalisesti kovaa. Mielestäni on tärkeää, että jokainen pelaaja pysyy positiivisena ja jatkaa harjoittelua, on keskittyneempi ja työskentelee kovempaa. Se on ainoa keino yrittää tehdä maaleja: työskentelemällä kovempaa, HJK:n keskikenttäpelaaja Harmeet Singh avasi maalinteon haasteita lauantain pelin jälkeen.

Klubilla on seitsemän ottelun jälkeen kasassa kymmenen pistettä, kun kahden voiton lisäksi saldona on neljä tasapeliä ja yksi tappio.

HJK ja VPS kohtasivat viime kaudella kolme kertaa. Klubi kuittasi näistä peleistä täydet yhdeksän pistettä maalierolla 8-1. Historian saatossa joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta Veikkausliigassa 55 kertaa ja Klubi on jäänyt pisteittä vain kuudesti: voittoja on kertynyt peräti 37 ja tasapelejä 12. Vaasassa kohtaamisia on ollut 27, joista HJK on voittanut 14 ja kahdeksan kertaa on päädytty tasapeliin.

Vepsulla aaltoileva alkuvuosi

VPS:n viime kausi oli kohtalainen, kun joukkue sijoittui kuudenneksi. Eroa mitalisijoihin kertyi kuitenkin 17 pistettä. Varsinkin sesongin jälkimmäinen puolikas oli vaasalaisilta synkkä. 13 viimeisestä ottelusta kertyi ainoastaan yksi voitto.

Vepsun rivit elivät kohtalaisesti talven aikana. Viime kauden avainpelaajista uusien tuulien perään suuntasivat Juha Hakola, Douglas Caé, Aubrey David, Samu Volotinen ja Omar Jama. HJK:n tämän kauden hankinnoista Joonas Vahtera pelasi viime kaudella vajaat 900 minuuttia mustavalkoisten riveissä.

Siirtomarkkinoilla vaasalaiset suuntasivat katseet pääosin Suomen rajojen ulkopuolelle, sillä kotimaan sisällä joukkueeseen siirtyivät vain Martti Haukioja (Ilves), Karl-Filip Eriksson (Närpes Kraft) ja Samba Sillah (FF Jaro). Ulkomailta haaviin tarttuivat Hampus Holmgren (Levanger FK, Norja), Alain Richard Ebwelle (Velez CF, Espanja), Jonas Häkkinen (Vancouver Whitecaps FC, Kanada), Martin Kompalla (SV Straelen, Saksa) ja Konstantinos Stavrothanasopoulos (IK Frej, Ruotsi).

Myös valmennuksen suhteen on tapahtunut muutoksia. Vaasalaisten valmennusryhmässä toiminut Jani Sarajärvi liittyi Klubin vahvuuteen. VPS kiinnitti Petri Vuorisen apuriksi Christian Sundin, joka oli jo viime vuonna joukkueen valmennusryhmässä, mutta toimi pääosin VPS J Akatemian päävalmentajana.

Vepsu aloitti kuluvan vuoden varsin mainiosti, kun joukkue oli Suomen Cupin B-lohkon toinen kolmen voiton myötä. Neljännesvälierissä VPS kaatoi Gnistanin jatkoajan jälkeen ja puolivälierissä FC Inter jäi jalkoihin maalein 2-1. Näin ollen joukkue kamppailee Cupissa vielä europaikasta, kun se on selvittänyt tiensä neljän parhaan joukkoon. Välierissä vaasalaiset kohtaavat IFK Mariehamnin.

Veikkausliigassa joukkue on sen sijaan vielä ilman voittoa. Avausottelussaan Vepsu hävisi FC Interille maalein 1-2, ja tätä on seurannut tasapelit Ilvestä, KPV:a, SJK:a ja FC Lahtea vastaan. Viiden ottelun saldona on siis neljä pistettä, mikä oikeuttaa toistaiseksi sarjataulukon kymmenenteen sijaan.

Klubin kokoonpanosta Vaasassa puuttuvat varmuudella pelikiellossa oleva Faith Obilor sekä Riku Riski ja Evans Mensah.

VPS vs HJK
Ti 7.5.2019 klo 18:30
Elisa Stadion, Vaasa

Katso ISTV:n suora lähetys: Ruutu+ »

HJK vs VPS Veikkausliigassa

Voitot:37
Tasapelit:12
Tappiot:6
Yhteensä:55
HJK:n maalit:110
Vastustajan maalit:38
Yhteensä:148