Kolmas voitto tähtäimessä Savoon

HJK:n ottelut jatkuvat lauantaina Kuopiossa, kun vastaan asettuu kauden tahmeasti aloittanut KuPS.

Voittomaalin juhlintaa HJK vs IFK Mariehamn -ottelussa.
Klubi voitti IFK Mariehamnin Sebastian Dahlströmin viime hetken osumalla.

Klubi on avannut kauden kahdella voitolla. Viimeisimmässä kamppailussa IFK Mariehamn kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen. IFK siirtyi johtoon parikymmentä minuuttia ennen loppua, mutta HJK kiri Daniel O’Shaughnessyn ja Sebastian Dahlströmin viime hetken osumilla voittoon.

HJK:lla on kahden ottelun jälkeen kasassa täydet kuusi pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon piikkipaikkaan. Helpolla pisteet eivät tulleet, mutta voitot ovat osoitus joukkueen sisukkuudesta: Klubi käänsi molemmat kamppailut väkisin edukseen otteluiden loppuhetkillä. Pelit noudattivat myös samanlaista kaavaa: helsinkiläiset hallitsivat palloa, mutta murtautuminen viimeiselle kolmannekselle tuotti ajoittain haasteita. 

HJK ja KuPS kohtasivat harjoitusottelussa vajaa kuukausi sitten. Tuolloin Klubi kuittasi voiton numeroin 2-1 Nikolai Alhon onnistuttua maalinteossa lisäajan viime hetkillä. Viime kaudella joukkueet mittelivät Veikkausliigassa paremmuudestaan ja pisteet tasattiin 4-4, kun molemmat juhlivat voittoa kertaalleen ja kesäkuun kamppailu päättyi pistejakoon.

Klubi on esiintynyt Veikkausliigassa vahvasti Kuopiossa. HJK ja KuPS ovat kohdanneet Kuopiossa yhteensä 24 kertaa, joista HJK on voittanut 16 ja kuudesti on päädytty tasapeliin. Pisteet ovat jääneet Savoon vain kahdesti. Klubi on päästänyt näissä kohtaamisissa vain 16 maalia, kun taas sinivalkoiset ovat onnistuneet maalinteossa 46 kertaa.

Kuopiolaisilla tahmea alkuvuosi

KuPS sijoittui viime kaudella dramaattisten vaiheiden jälkeen kolmannelle sijalle ja nappasi paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. Savolaiset eivät hävinneet kahdeksasta viimeisestä ottelusta ainuttakaan ja joukkue päätyi tasapisteisiin FC Hongan kanssa, mutta KuPS kuittasi kolmannen sijan.

Kuopiolaisten muutokset viime kauteen nähden ovat olleet maltillisia. Joukkueen runko säilyy samana ja merkittävin lähtijä on Klubiin siirtynyt Henri Toivomäki, joka pelasi viime kaudella savolaisista neljänneksi eniten.

KuPS on vahvistanut rivejään parilla tutulla nimellä, kun viime kaudella joukkueessa esiintynyt Juho Pirttijoki sekä vuosina 2015–16 kuopiolaisia edustanut Babacar Diallo siirtyivät kuopiolaisten puolustukseen. Takalinjojen uusia nimiä ovat myös maajoukkueessakin esiintynyt Kalle Taimi sekä kroatialainen Vinko Soldo. Keskikentän tuoreita vahvistuksia ovat viime kaudella Veikkausliigassa esiintyneet Tommi Jyry (HIFK), Issa Thiaw (Ilves) sekä vuonna 2017 RoPS:ssa esiintynyt Cem Felek, joka edusti viimeksi virolaista FC Levadiaa.

Kuopiolaisten valmistautuminen kauteen on sujunut tahmeasti. Joukkue jäi Suomen Cupissa B-lohkon jumboksi, kun viiden ottelun saldona oli kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. KuPS pelasi yhteensä kymmenen ottelua ennen kauden alkua ja voitti näistä kaksi: Kakkosessa pelaavan Jipon sekä SJK:n. 

KuPS:n sarjakausi on käynnistynyt takaiskujen sävyttämänä. Joukkueella on kahden ottelun jälkeen kaksi tasapeliä, ja molemmilla kerroilla se menetti johtoaseman. Avausottelussa RoPS nousi tasoihin lisäajan viime hetkillä ja pisteet tasattiin lukemin 2-2. Sunnuntaina kuopiolaiset johtivat Lahdessa avauspuolikkaan jälkeen kolmella maalilla, mutta kotijoukkue nousi rinnalle toisen puoliajan aikana. 

HJK - Ivan Tarasov
HJK:n Ivan Tarasov alusti voittomaalin HJK vs IFK Mariehamn -ottelussa.

HJK:n kokoonpanosta Kuopiossa puuttuvat Inter-matsissa loukkaantunut Riku Riski, joka parantelee kovan iskun seuraksena syntynyttä lihasvammaansa, sekä Klubi 04:n mukana tänään Haka-ottelussa pelannut Valtteri Vesiaho.

KuPS vs HJK
La 13.4. klo 17:00
Katso ottelu suorana lähetyksenä: Ruutu+

HJK ja KuPS Veikkausliigassa

Voitot:32
Tasapelit:12
Tappiot:7
Yhteensä:51
HJK:n maalit:102
KuPS:n maalit:37
Yhteensä:139