Kristopher Da Graca Ruotsista lainalle Klubiin

Hollannin pääsarjassa ja Allsvenskanissa pelanneen 25-vuotiaan topparin lainasopimus sisältää HJK:n osto-option.

Kristopher Da Graca kuvailee itseään nopeaksi, vahvaksi ja hyväksi pallolliseksi pelaajaksi. Hän seurasi tiistain Molde-voiton paikanpäällä.

Keskuspuolustaja Kristopher Da Graca liittyy HJK:n vahvuuteen lainasopimuksella Ruotsin pääsarjajoukkue Sirius IK:sta. Ruotsalais-kapverdeläisen topparin seura Sirius on tuttu myös Klubin maanantain pelaajauutisesta, sillä Da Gracan joukkuekaverina oli viime kaudella Klubiin vastikään sopimuksen tehnyt keskikenttämies Filip Rogić.

Tänä vuonna Da Graca taas on varjellut Siriuksen puolustuslinjassa Klubin viime vuosien veskarin Jakob Tånnanderin maalia.

Siriuksen paidassa 190-senttinen Da Graca pelasi Allsvenskanissa muutaman minuutin vielä maanantai-iltana. Da Graca treenasi Klubin mukana keskiviikkona ja on valmennuksen käytettävissä jo lauantaina Seinäjoella. Europelikarsintoihin hänet saadaan rekisteröityä mukaan 3. kierrokselle eli ensi viikon Molde-pelin jälkeen.

Molde-kotiottelun uusi vahvistus seurasi Bolt Arenan aitiosta.

– Erittäin hyvin puolustettu! Olin vaikuttunut siitä, kuinka kompakti paketti koko joukkue oli ja rankaisi vastustajaa vastahyökkäyksistä, toppari tuumi.

Göteborgissa syntynyt ”Koffe” siirtyi Häckenin junioreista 15-vuotiaana Arsenalin akatemiaan. Brittiseurassa vierähti neljä vuotta, mutta unelma läpimurrosta Valioliigaan ei lopulta toteutunut. Pelipaikka löytyi kuitenkin 19-vuotiaana Ruotsin pääsarjasta, miehen synnyinkaupungin joukkueesta IFK Göteborgista, jossa Da Graca pelasi neljän kauden aikana runsaat 50 Allsvenskan-ottelua.

Tammikuun siirtoikkunassa 2021 ruotsalaistoppari siirtyi Hollannin pääsarjan VVV-Venloon ja saman tien joukkueen vakiokasvoksi avaukseen. Da Graca pelasi kaikissa kevään 20 ottelussa ja 17:ssä pelissä täydet minuutit. Venlo kuitenkin putosi kauden päätteeksi. Da Graca jatkoi joukkueessa Hollannin kakkostasolla toimien myös joukkueensa kapteenina.

Tammikuussa 2022 hän palasi Ruotsiin ja Siriukseen, josta tie vie siis nyt Klubiin loppukauden lainalla, joka sisältää HJK:n osto-option.

Da Graca edusti Ruotsia yhteensä vajaassa kymmenessä poikien maaottelussa U16-, U17- ja U19-ikäluokissa. A-maajoukkuepaidan hän on pukenut ylleen talvimaaottelussa Kosovoa vastaan 2020.

HJK:ssa Da Graca pelaa numerolla 5.