KTP haastaa HJK:n Liigacupin avauksessa

HJK:n kausi 2015 pyörähtää keskiviikkona toden teolla käyntiin, kun Klubi pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Liigacupin avauksessa on vastassa mielenkiintoinen sarjanousija KTP, joka joutuu heti kovan luokan testiin saadessaan vieraakseen kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittaneen HJK:n. Viime kaudella Ykkösessä toiseksi sijoittunut KTP pääsi nousemaan Veikkausliigaan takaportin kautta, sillä kotkalaisille myönnettiin espoolaisen Hongan menettämä liigapaikka. KTP ehti aloittaa kautensa jo viime viikon perjantaina, kun se kaatoi harjoitusottelussa mikkeliläisen MP:n 3-2.

Vaikka Klubi ei vielä harjoitusotteluita olekaan pelannut, on joukkue viihtynyt harjoituskentillä jo kuukauden päivät. Tammikuun aikana joukkueen harjoituksista on ollut maajoukkuekiireiden vuoksi useita pelaajia poissa, mutta viime viikosta lähtien koko joukkue on päässyt harjoittelemaan kovempaa.

-Tarkalleen ei tiedetä että minkälainen joukkue on keskiviikkona vastassa. Olemme harjoituksissa keskittyneet oman pelimme kehittämiseen ja keskiviikkona pyrimme pärjäämään nimenomaan oman pelin kautta. On mukavaa kohdata liigakenttien uusi joukkue ja on hyvä saada tuntumaa heidän tekemisestään Veikkausliigaakin ajatellen, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

KTP:n ja Klubin kohtaaminen käynnistää Liigacupin A-lohkon ohjelman. Ottelu pelataan Kotkassa Ruonalan hallissa. Hallin olosuhteita ”Bana” pitää haasteellisina, sillä Ruonalan kenttä on selkeästi normaalia jalkapallokenttää pienempi.

-Kenttä on selkeästi normaalia pienempi, Ruonalan nurmi on noin 15 metriä kapeampi ja lyhyempi kuin normaali kenttä ja se tietenkin muuttaa pelin luonnetta. Varmaan tullaan näkemään ainakin paljon rajaheittoja, kulmapotkuja ja kovaa prässäämistä. Itse pidän tätä meille sopivana tapana aloittaa kausi ja pelata heti intensiivinen peli normaalia pienemmällä kentällä, Lehkosuo jatkaa.

KTP-ottelun jälkeen joukkue matkustaa viikonloppuna Ruotsiin, jossa se kohtaa sunnuntaina 8.2. harjoitusottelussa Djurgårdens IF:n. Joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen ”Bana” on hyvin luottavainen.

-Viime viikolla pääsimme jo koko joukkueen kanssa treenaamaan taktisia asioita. Maanantaina testasimme kestävyyttä, joten ei tässä liikaa olla herkistelty keskiviikkoa varten. KTP-peli on tietenkin testi joukkueelle ja Kotkassa nähdään mikä toimii ja mikä ei toimi. Ottelun jälkeen pääsemme sitten painottamaan harjoittelussa pelin kertomia asioita, Lehkosuo miettii.

KTP-HJK keskiviikkona 4.2. kello 18.30 Kotkassa, Ruonalan urheiluhallissa. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä HJK TV:ssä, jonka lähetyksen voit ostaa keskiviikkona viidellä eurolla. HJK TV:n lähetys alkaa noin kello 18.25.