Toni Koskela: ”Otimme suhteellisen varman rutiinivoiton tänään pelissä, jossa olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja.”

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Anthony Olusanya

HJK vs KTP 2-0

Veikkausliigan kärjessa porskuttava HJK lähti metsästämään kauden yhdeksättä voittoaan, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui neljä edellistä otteluaan hävinnyt KTP.

Klubin avauksessa nähtiin kaksi muutosta edellisestä kamppailusta, kun Hugo Keto otti torjuntavastuun ja Janne Saksela nousi avauskokoonpanoon oikean laitapakin tontille.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
David Browne

Ottelun alku osoitti pelin kuvan välittömästi. HJK hallitsi palloa mielin määrin ja KTP oli pakotettuna puolustamaan todella syvältä. Ensimmäisenä maalintekoa pääsi hätyyttelemään Roope Riski David Brownen esityöstä, mutta viimeistely painui selkeästi maalin ohi.

Kotkalaisten matala blokki toimi kuitenkin hyvin, ja HJK:n lukuisat keskitysyritykset katkesivat järjestään KTP-puolustajien päihin.

Puolen tunnin kohdalla Klubi sai vihdoin murrettua KTP:n tiiviin keskustan ja Riku Riskille aukesi oiva tekopaikka, mutta KTP-vahti Anton Lepola onnistui torjumaan yrityksen jalallaan.

Lopulta 39. minuutilla HJK:n työnteko palkittiin. KTP menetti pallon keskialueella ja isännät pääsivät iskemään nopeasti vastaan ylivoimaisena. Riku Riski vapautti oikea-aikaisella syötöllään Roope Riskin nokikkain Lepolan kanssa, ja viime kauden maalikuningas viimeisteli ottelun avausmaalin tyylikkäällä nostolla.

Roope ja Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Roope ja Riku Riski

Klubi oli lähellä tuplata johtonsa vielä ennen taukoa, mutta ensiksi Filip Valenčičin veto kilpistyi KTP-puolustukseen, ja paluupallossa ensimmäisenä ollut Riku Riski tykitti pelivälineen katsomon puolelle.
Lisämaaleja ei enää nähty ja yksipuolisen avausjakson päätteeksi tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

KTP oli vastaanottavana osapuolena suurimman osan ensimmäisestä nelivitosesta, mutta kotkalaisten puolustus kuitenkin kesti yhtä nukahdusta lukuunottamatta. Vieraiden hyökkäyspeli jäi puolestaan melko vaisuksi, eikä Ketoa HJK:n maalilla testattu laisinkaan.

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Jair Silva

Toinen jakso lähti etenemään hieman ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä. Ensimmäisestä tekopaikasta vastasi kuitenkin jälleen HJK, kun David Browne pääsi kokeilemaan maalintekoa lähetäisyydeltä. Lepola kuitenkin torjui vedon ongelmitta.

Seuraavaksi oli avausmaalin juonineiden Riskin veljesten hätyytellä toista osumaa, mutta Roope ei aivan ylettänyt liukumalla Rikun tarjoamaan palloon maalinsuulla.

Toista jaksoa oli takana reilut parikymmentä minuuttia, kun HJK teki kerralla triplavaihdon. Matti Peltola, Riku Riski ja Valenčič tekivät kentällä tilaa Luis Murillolle, Anthony Olusanyalle, sekä Atomille.

Vaihdoista ehti kulua vain noin 30 sekuntia, kun tehokkaasti sisään tullut Olusanya puski kauden toisella osumallaan HJK:n 2-0 johtoon. Maaliin erinomaisen esityön loivat Atom, sekä Browne.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Lucas Lingman

Lisää vaihtoja nähtiin vartti ennen täyttä aikaa Sebastian Dahlströmin korvatessa Jair Silvan. Viimeisellä kympillä Luís Henrique vaihdettiin puolestaan Lucas Lingmanin tilalle.

HJK jatkoi ottelun loppua kohti hallintaansa, eikä KTP:n kiristä ollut tietoakaan. Klubi vyörytti hyökkäyksiä erityisesti vasemmalta laidalta Brownen kautta, mutta yritykset tyssäsivät vieraiden boksin reunalle.

Janne Saksela, Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Janne Saksela ja Sebastian Dahlström

Kun lisäosumia Töölössä ei nähty nappasi HJK täyden pistepotin tyylikkäällä suorituksella 2-0 lukemin. Ottelun kulusta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, vaan HJK hallitsi peliä alusta loppuun saakka.

KTP puolusti kuitenkin valtaosan ottelusta hyvin, mutta HJK:n selkeä pelisuunnitelman toteutus ja maltillinen työskentely tuottivat tarvittavan tuloksen. Puolustuspäässä HJK pääsi melko helpolla, eikä Kedolle kirjattu kuin yksi torjunta.

HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Kiitos Klubipääty! – David Browne, Luis Carlos Murillo, Anthony Olusanya, Luís Henrique, Atom Tanaka

– Otimme suhteellisen varman rutiinivoiton tänään pelissä, jossa olisinme voineet tehdä enemmänkin maaleja, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Pari kertaa vähän kadotimme tasapainon tai menetimme pallon huonossa paikassa, ja Kotka pääsi hyökkäämään liian isoihin tiloihin, josta olisi voinut saada vaarallisempiakin tilanteita aikaan.

– Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa pienen juhannushuilin jälkeen kohti Stadin Derbyä, päättää Koskela.

Voiton myötä Klubi vankisti asemiaan sarjan piikkipaikalla, ja ero toisena olevaan Interiin on nyt seitsemän pistettä.

Katso video!

HJK vs KTP 2-0 (1-0)

39′ Riski Ro 1-0
68′ Olusanya 2-0

HJK:n kokoonpano: Keto – Peltola (67. Murillo), Tenho (C), Moren, Saksela – Jair (74. Dahlström), Valenčič (67. Atom), Lingman (82. Luís Henrique) – Browne, Ro Riski, Ri Riski (67. Olusanya)

Klubi pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 30.6, kun vuorossa on kauden ensimmäinen Stadin Derby Bolt Arenalla. Ottelu on HIFK:n kotiottelu, ja se alkaa kello 18:30.

Liput matsiin HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »