KTP-vierasottelu käynnistää kahden matsin viikon

Sarjanousija KTP on pystynyt tarjoamaan kotikentällään Klubille hyvän vastuksen.

Jukka Raitala - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Jukka Raitala on ollut tärkeä hahmo Klubin puolustuksessa.

KTP vs HJK
Ti 9.5.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Arto Tolsa Areena

HJK:n toukokuun vieraspelikiertue vie joukkueen seuraavaksi Kymenlaakson maakuntakeskukseen, Kotkaan. Viime perjantaina Kuopiossa vieraillut HJK pelaa myöhemmin toukokuun aikana vierasottelut myös Tampereella ja Maarianhaminassa.

Tiistaina Arto Tolsa Areenalla pelattavassa ottelussa Klubia isännöi FC KTP, joka on kohdattu kuluvana vuonna jo kertaalleen: maaliskuussa pelattu Liigacupin lohkovaiheen ottelu päättyi Klubin 2–1-vierasvoittoon Anthony Olusanyan osumilla. Veikkausliigaa on tällä viikolla tarjolla kahteen otteeseen, kun HJK pelaa FC Interiä vastaan lauantaina.

HJK kärsi edellisellä ottelukierroksella kauden ensimmäisen tappionsa, kun KuPS oli vahvempi kotonaan maalein 2–1. Siitä huolimatta sarjan kärkipaikka on edelleen Klubin hallussa, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut SJK voi tosin nousta ohi voittamalla rästipelinsä.

– Purimme pelin normaalisti ja aloimme valmistautua seuraavaan. Välillä – etenkin hävityn ottelun jälkeen – on hyvä, että seuraava matsi tulee nopeasti, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan palannut KTP on aloittanut kautensa melko tahmeasti. Viidestä ottelusta saalistetut neljä pistettä oikeuttavat sarjataulukossa kymmenenteen sijaan. Myös KTP hävisi edellisen kamppailunsa, kun FC Haka nousi maalin takaa-ajoasemasta 4–2-kotivoittoon.

Liigacupin KTP-vierasottelussa isännät aloittivat pelin kovaa ja onnistuivatkin tekemään ottelun avausmaalin, kun Jack de Vries laukoi rangaistuspotkun Jesse Östin selän taakse. Myös huomenna HJK saa todennäköisesti varautua aggressiiviseen alkuun.

– Etenkin pelin alku on luultavasti Kotkalta aggressiivinen, ja siinä on paljon kontakteja. Emme saa olla yhtä kilttejä kuin Kuopiossa, vaan meidän täytyy vastata siihen.

Klubilla ja FC KTP:llä on hyvin vähän yhteistä viimeaikaista Veikkausliiga-historiaa, sillä kotkalaiset on nähty pääsarjatasolla kauden 2008 jälkeen aikana ainoastaan vuosina 2021 ja 2015. KTP ei näinä vuosina onnistunut voittamaan Klubia kertaakaan, mutta Kotkassa pelatut ottelut olivat tasaisia: kaudella 2021 HJK haki 1–0-vierasvoiton Filip Valenčičin maalilla, ja 2015 päädyttiin 1–1-pistejakoon.

Kotkaan matkaava kokoonpano varmistuu vasta pelipäivän aamuna. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Kevin Kouassivi-Benissan ja Valtteri Moren.

Myös KuPS-ottelun avauksesta viime hetkillä sivuun jäänyt Bojan Radulovic on poissa kokoonpanosta. Hyökkääjä kävi magneettikuvassa, ja hänen tilannettaan seurataan päivä kerrallaan.

Perparim Hetemaj ja Miro Tenho lähestyvät pelikuntoa, mutta kaksikolla ei ole vielä tarpeeksi treenipäiviä alla. Georgios Kanellopoulos sekä pelikieltonsa kärsinyt Joona Toivio ovat olleet sairaana, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Roope Riski sekä Kuopiossa avausjaksolla kentän jättänyt Aleksi Paananen ovat valmennuksen käytettävissä. Riskin paluu tulee kuitenkin tapahtumaan rauhallisesti: Kahdesta vammasta toipunut hyökkääjä on kellottanut viimeisen reilun vuoden aikana alle 100 peliminuuttia.