Aurinkovoimalan rakentaminen alkaa toukokuussa – kotipeleissä äänestetään Aurinkoisin pelaaja

HJK:n ja Lumme Energian aurinkovoimalan rakentaminen käynnistyy toukokuussa. Kotipeleissä kannattajat pääsevät äänestämään jatkossa matsin Aurinkoisinta pelaajaa.

Havainnekuva Bolt Arenasta, jossa aurinkpaneelit ovat asennettuna.

HJK:n kunnianhimoinen vastuullisuusohjelma Lumme Energian ohjauksessa ottaa toukokuussa seuraavan konkreettisen askeleen, kun Aurinkovoimalan rakentaminen käynnistyy toukokuun alkupuolella. Aurinkovoimalan rakentamisesta vastaa Lumme Energian sisaryhtiö Solarigo Systems Oy.

– Upeaa, että pääsemme pitkään suunnitellussa projektissa vihdoin seuraavaan vaiheeseen, itse voimalan rakentamiseen. HJK:n ja Lumme Energian välisessä, hyvin kunnianhimoisessa yhteistyössä tuntuu todellakin olevan vain taivas rajana. Meillä on aivan parhaat tiimit ja ihmiset tätä tekemässä, toteaa Lumme Energian asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari.

Rakentaminen käynnistyy Klubipäädyn ja Lumme Energia Aurinkokatsomon katolla, joihin asennetaan yhteensä 352 aurinkopaneelia. Aurinkovoimalan sähkötyöt on jo aloitettu, ja paneelien asentaminen kestää yhteensä noin 3–4 viikkoa aloituspäivästä. 

– Aurinkopaneelien asentamisen aloittamista on odotettu Klubissa kuin aurinkoa nousevaa. Kattavien selvitysten ja pohjatöiden jälkeen aurinkovoimala todella konkretisoituu, kun ensimmäiset paneelit asennetaan Klubipäädyn ja Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle. Koko projekti on historiallinen hetki suomalaisessa jalkapallossa, ja on suuri kunnia olla tällaisessa hankkeessa mukana upean kumppanimme Lumme Energian kanssa, sanoo HJK:n myyntijohtaja Esko Villman

Aurinkovoimalan ollessa kokonaisuudessaan valmis, se tuottaa noin 20 prosenttia areenan sähkön käytöstä kauden aikana. 

Kannattajat äänestävät kotimatsien aurinkoisimman pelaajan

Aiempina vuosina HJK ja Lumme Energia ovat valinneet Klubin kotipelien yhteydessä Hyvän Tuulen pelaajan. Viime vuonna kannattajat pääsivät vaikuttamaan Hyvän Tuulen pelaajan valintaan äänestämällä Klubin somekanavissa. Aurinkovoimalan myötä HJK ja Lumme Energia päivittävät Hyvän Tuulen pelaaja -konseptia aurinkoisempaan suuntaan.

Jatkossa kannattajat pääsevät äänestämään Klubin somekanavissa Aurinkoisinta pelaajaa. Aurinko tuottaa jatkossa konkreettisesti energiaa Bolt Areenalle. Kentällä aurinkoisin pelaaja tuottaa yhtä lailla energiaa pelaamiseen. Ja positiivista energiaa kentällä tarvitaan. 

– Usein pelin parhaiksi pelaajiksi kruunataan he, jotka tekevät maaleja tai riistävät pallon vastustajilta. Me haluamme nostaa esiin toisenlaisen sankarin, sellaisen, joka tuo aurinkoista energiaa joukkueeseen. Aurinkoisin pelaaja ei vain vahvista yhteishenkeä ja yhteenkuuluvuutta, vaan on myös joukkueen sydän – todellinen energianlähde, Viskari tähdentää.

Aurinkoisin pelaaja valaisee päivän ja energisoi ympäristönsä, kuten aurinkokin. Ilahduttaa kanssapelaajia, joukkueen muita jäseniä, yleisöä tai jopa rakasta vastustajaa hyvällä energialla. 

Aurinkoisin pelaaja tuo energiaa pukukoppiin, kentälle ja katsomoon. Hän ilahduttaa pelitaidoillaan, mutta etenkin kyvyllään kannustaa muita ja ylläpitää ja levittää positiivista asennetta niin voiton kuin häviönkin hetkinä. Paistaahan päivä aina myös risukasaan.

Aurinkoisin pelaaja on joukkueen jäsen, joka pelastaa päivän positiivisuudella: kannustaa, puuttuu vääryyksiin, hulluttelee, auttaa muita loistamaan, tekee maalin, syöttää, huolehtii, osaa pyytää myös anteeksi ja saa hymyn huulille hyvällä esimerkillä. 

Positiivisuuden voima on energianlähteistä suurin. Kuka pelasti päivän? Sen päätät sinä.