KuPS-ottelu on Erfan Zenelille merkkipaalu

Kotijoukkueella on KuPS:aa vastaan mahdollisuus myös pyyhkiä edellisen kierroksen pettymys pois. Torstaina TPS oli sarjajohtajaa parempi Kupittaalla numeroin 2-1. Sarjajohto ei silti ole vielä uhattuna, sillä kakkosena tuleva Inter kärsi myös tappion viime kierroksella samoin numeroin ja nimenomaan HJK:n maanantaiselle vastustajalle, KuPS:lle.
HJK-laitalinkki Erfan Zenelin mukaan HJK:lla oli Turussa kaikki mahdollisuudet voittoonkin. TPS sai tasoitusmaalinsa pilkusta, jonka jälkeen se pääsi pelaamaan ylivoimalla kun Sebastian Sorsa ajettiin punaisella ulos kentältä. Sorsan pelikielto kuitenkin kumottiin heti perjantaina, joten mies on mukana KuPS:aa vastaan.
– Mielestäni peli Kupittaalla oli täysin voitettavissa, mutta kävi miten kävi. Se on kuitenkin jo joukkueessa unohdettu, Erfan Zeneli sanoo.
Mutta parannettavaa jäi KuPS-kotiotteluun.
– Ottelut pitää ehdottomasti aloittaa paremmin. Turussa TPS oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisen vartin ajan.
HJK:n maanantainen vastustaja KuPS teki omassa viime kierroksen ottelussaan pienimuotoisen yllätyksen kukistamalla Turun Interin kotonaan maalein 2-1. KuPS joutui myös pelaamaan vajaalla, kun tähtipelaaja Dickson Nwakaeme ajettiin ulos 65. minuutilla. Hyökkääjä Ilja Venäläisen 82. minuutilla tulleella maalilla KuPS piti pisteet kotonaan.
– Tuon ottelun tulos kertoo varmasti aika paljon tämän hetken KuPS:sta. He pystyivät yllättämään sarjakakkosen vajaamiehisenäkin, joten itseluottamusta ei kuopiolaisilta varmastikaan puutu. Helppoa ottelua on turha odottaa, maanantaina 100 liigaottelua täyteen saava HJK-laitalinkki sanoo.
KuPS onkin löytänyt viime otteluissaan aggressiivisen ja suoraviivaisen pelityylin, mikä Zenelin mukaan tarkoittaa tapahtumarikasta ottelua.
– Tilanteita tulee varmasti reippaasti kummassakin hyökkäyspäässä. Meillä on TPS-tappion jälkeen kova halu parantaa esityksiä ja luoda sekä päättää maalipaikkoja onnistuneesti. Luotan siihen, että me liikutamme palloa totutun aktiivisesti ja sitä kautta pyrimme hallitsemaan ottelua.
Voitto tarkoittaisi jälleen isoa askelta kohden mestaruutta, sillä pelikierrokset ovat kovaa vauhtia vähenemässä, eikä Inter ole onnistunut kuromaan 14 pisteen johtoasemaa kiinni. Voitot ja tappiot merkitsevät syksyn mittaan entistä enemmän.
– Mutta me lähdemme vakaasti siitä, että yritämme hoitaa pelin kerrallaan ja napsia pisteitä niin paljon kuin mahdollista. Emme pohdi joukkueessa sarjataulukon tilannetta.
HJK-KuPS
Ma 12.9. klo 18.30
Sonera Stadiumilla