KuPS vieraaksi Soneralle keskiviikkona – ”Täysi keskittyminen omaan tulokseen, ei Interin”

Vaikka mestaruus ei ole enää HJK:n omissa käsissä, voi joukkueen tilanne mestaruustaistelussa olla Interiä parempi. Joukkue voi pelata vapautuneemmin kuin sarjajohtaja.
  • Totta kai kokonaisuutena myös muiden joukkueiden tulokset ovat merkittäviä tässä vaiheessa, mutta me emme kuuntele niitä pelin aikana. Keskitymme voittamaan omat ottelumme ja katsotaan muita tuloksia sitten loppuvihellyksen jälkeen, miettii HJK-keskikenttä Rasmus Schüller.
Rade luottaa, että joukkueen pelaaminen pysyy uomissaan KuPS:aa vastaan. Toissa kierroksen MYPA-ottelu kokonaisuudessaan sekä viime kierroksen Inter-ottelun toinen jakso oli joukkueelta hyvää peliä.

Pallo ja miehet liikkuivat aktiivisesti molempiin suuntiin.

– Samaan pitää pystyä myös keskiviikkona KuPS:aa vastaan. Varsinkin heitä vastaan pallollinen pelaaminen tulee olemaan tärkeää, sillä kuopiolaiset ovat vahvimmillaan juuri vääntötilanteissa.

Aggressiivisesti pelaava KuPS tulee todennäköisesti Helsinkiin mielessään myös tulevan viikonlopun Suomen Cupin finaali Honkaa vastaan. Tuossa finaalissa panoksena on paikka europeleissä ensi kaudella, joka olisi savolaisille kullan arvoinen.

Sitä, miten Cup-finaali näkyy KuPS:n pelaamisessa, ei Schüller lähde arvioimaan.
  • Vaikea sanoa lepuuttavatko. Ei ole kuitenkaan KuPS:n tyylistä jarrutella ollenkaan. Toiseksi, heillä on suhteellisen laaja ja tasainen rinki, joten he pystyvät myös kierrättämään pelaajia.
– KuPS on arvaamaton. He pystyvät parhaana päivänään laittamaan kampoihin kaikille joukkueille liigassa.

Savolaiset ovat kuitenkin ailahdelleen kauden aikana. Europeleissä joukkue venyi yli oman tasonsa, mutta liigassa on tullut takkiin. Siksi KuPS majailee taulukossa vasta kolmanneksi viimeisellä tilalla.

Vaikka he ovat putoamistaistelusta jo melkein kuivilla, voi tilanne sielläkin päässä muuttua nopeasti.

Täysi pistepotti on silti HJK:n ainoa tähtäin. Mikäli mestaruuskamppailussa halutaan pysyä, on omista otteluista otettava kaikki irti ja toivottava Interin kompastelua.

– Me haluamme pelata loput ottelut samalla tavalla kuin pari viimeistä ottelua ovat sujuneet: Pallokontrollin kautta aktiivisesti molempiin suuntiin. Maalinteon pitää vain olla hieman tehokkaampaa kuin Inter-ottelussa, Rade tiivistää.

HJK-KuPS

Ke 26.9. klo 18.30

Sonera Stadium