Kysy Klubilta! Aki Riihilahti vastaa

Saimme jälleen paljon hienoja kysymyksiä, joihin oli ilo vastata. Tässä kysymykset ja vastaukset.

R.W.A. Pinomaa:
Onko HJK Oy:llä ja HJK ry:llä suunnitelmaa sille miten yhteisön voima saataisiin valjastettua myös kentän laidalle kun organisaation lippulaiva pelaa? Useampia vuosia yleisökeskiarvot ovat talloneet paikallaan vaikka potentiaali lähialueilla on valtava, miten yleisökk nostetaan?

Erinomainen ja tärkeä huomio. Kilpailemme perheiden ajasta ja Klubissa emme ole onnistuneet saamaan omiamme katsomoon. Muiden toimenpiteiden lisäksi aloitamme nyt #munklubi-projektin tavoitteena parantaa tätä yhteyttä. Edustusjoukkueen pelaajat käyvät systemaattisesti junnujoukkueissa, ja junnujoukkueiden valmentajille annetaan mahdollisuus päästä edustusjoukkueen valmennusta seuraamaan. Lisäksi meillä on 1–2 peliä, johon junnut saavat myydä lippuja ja pitää itse varat.

Mika Turunen:
Miten stadionin kehityshanke etenee? Mitä hankkeen suhteen tapahtuu seuraavaksi? Koska rakentamaan?

Keskustelut kaupungin eri tahojen kanssa ovat olleet positiivisia ja toukokuussa saamme suunnitelmat valmiiksi päätöksentekoa varten. Jos kaikkien osapuolien osalta tulee tällöin vihreää valoa, voidaan lupaprosessi aloittaa.

Henri Heikkinen:
Klassikkokysymys: Paljonko HJK on myynyt kausareita?

Tänä vuonna olemme jo nyt onnistuneet toimenpiteissämme paremmin kuin aiempina vuosina, tavoitteemme on 5000 kausikorttia.

Ilmari Kallius:
1. Miten Klubin naiset tuodaan paremmin esille tulevaisuudessa? Tullaanko naisten pelien markkinointiin tekemään konkreettisia muutoksia? 3. Olisiko mahdoton idea, mikäli HJK TV tuottaisi viikottaisen videokatsauksen naisten, Klubi 04:n & liigajoukkueen kuulumisista.

En varmasti osaa ihan kaikkeen vastata HJK ry:n puolesta, mutta koska asia on erityisen tärkeä ja keskeinen osa meidän seurayhteisön arvoja, voin ainakin luvata, että HJK Oy antaa koko ajan omissa kanavissaan naisten joukkueelle tulitukea ja muuta apua HJK ry:lle toimintaan. Teimme jo viime vuonna kaikki isot tapahtumat yhdessä naisten kanssa seurayhteisönä ja niistä jäi loistava kokemus.

Käytännössä tuotamme sisältöä viikoittain ja pyrimme ottamaan koko seuran mahdollisimman laajasti huomioon. Oma kokemukseni urheiluseuratoiminnasta kuitenkin on, että tärkeintä on pitää fokus ja tekeminen ihan kaikkein tärkeimmissä asioissa, ja ihan kaikkea ei voi eikä kuulu koko ajan tehdä. HJK TV:n sisällöntuotannossa tärkeintä on aina laatu.

Jari Hirvonen:
Klubilla on pelaajabudjetti varsin pitkään samalla tasolla, ja samaan aikaan pelaajamyynti tuo kassaan pätäkkää ja yhtiö tuottaa voittoa. Rahat menevät rakenteisiin, ja se on perusteltua, mutta missä vaiheessa ollaan tilanteessa, että tehdään tason nosto myös pelaajistossa?

Rahaa on itse asiassa otettu nimenomaan rakenteista pois ja pantu jalkapallotoimintaan eli valmennukseen ja olosuhteisiin. Jos aletaan kilpailla pelaajabudjetilla, ollaan mielestäni aivan metsässä ja tällainen strategia kostautuisi enemmin tai myöhemmin, kuten on käynyt kaikissa samantyyppisissä tapauksissa.

Olen myös vakuuttunut, että pieni pelaajabudjetin nousu ei toisi yhtään sen suurempaa kilpailuetua tai parempia pelaajia kuin nyt. Pelaajistosta tulee parempi, kun satsataan pitkäjänteisesti laadukkaaseen arkeen alkaen jo juniorityöstä. Tärkeintä on, että pelaajista tulee parempia silloin kun ovat meillä.

Pelaajamyynti on heilahtelevaa ja viiden vuoden syklillä ollut noin 15% konsernin liikevaihdosta, muu raha pitää organisaation saada aina muuten kasaan jollain tavalla. Lisäksi, meillä ei ole rakenteellisia tai toimintaympäristöön liittyviä automaattisia merkittäviä tuloeriä (muissa maissa tv-tuotot tai julkinen tuki), joten on ollut todella huikea onnistuminen, että olemme saaneet kasaan rahaa mahdollista stadionin perusparannushanketta varten omalla toiminnallamme.

Kello Epeli:
Tuleeko tulevan alkoholilain puitteissa katsomoon rajattua anniskelualuetta, muuallakin kuin pääkatsomossa? Onko Japanin yhteys vielä olemassa, olisiko sieltä mahdollista saada Atomin kaltaista monivuotista vahvistusta? Onko oma kovakattoinen talvihalli suunnitelmissa?

Tämä asia pitää ottaa ravintoloitsijan ja meidän otteluhenkilökunnan kanssa esille, tietääkseni asiasta ei ole vielä mitään päätöstä.

Japanin tv- ja kumppanisopimuksemme ovat nyt loppuneet ja tällä hetkellä ei ole näköpiirissä strategista projektia sinne suuntaan, sillä se vaatisi jatkuvaa ajankäyttöä ja resurssointia core -tekemisemme ulkopuolella. Meillä on hyvä kokemus japanilaisista pelaajista, joten olemme kyllä aktiivisesti muutamaa katsoneet.

Ei ole enkä usko sellaisen olevan kannattava investointi. Nykyiset investoinnit olosuhteisiin ovat jo mittavat ja niistä tehojen saaminen toimintaan nyt tärkeintä.

Urheilu247:
What do you think the next happen now?

I think I don’t know.

Pekka Sihvonen:
Milloin HJK ottaa seuraavan askeleen ja: 1) Vähintään 15–20 000 vetävä oikea jalkapallostadion on valmis 2) Joka vuosi HJK oletusarvoisesti menee vähintään Eurooppa Liigaan.

Aihepiirit sivuavat kyllä meidän strategiaamme, mutta tuollaisinaan emme niitä ensisijaisesti tavoittele. Tämän vuoden aikana saamme päätökset, miten käy stadionin perusparannushankkeessamme ja sen osalta toiminnallisuus on avain. Meillähän ei ole tällä hetkellä kapasiteetin noston tarvetta.

Pohjoismaissa ei ole yhtään joukkuetta, joka menee joka vuosi lohkovaiheeseen, mutta Malmön ja FC Kööpenhaminan malli ja tulokset ovat rohkaisevia. Objektiivisena mittarina käytetty UEFA club coefficient kertoo myös, että pärjäämme Euroopassa suhteellisen hyvin. Samalla teen erityisen paljon työtä, esimerkiksi eilen olin Nyonissa neuvottelemassa, jotta meidän tasoisista maista tie Eurooppa Liigaan olisi jatkossa helpompi nostamalla lohkovaiheen joukkuemäärää. Jo tälle vuodelle neuvotellut muutokset helpottavat kaikkien maiden mestarien tietä ja tuovat jokaisen maan joukkueille huomattavasti enemmän rahaa.

Kaikilla strategisilla mittareilla katsottuna olemme ottaneet valtavat askeleet viime vuosina, ja tällä hetkellä toiminta ja sen rakenteet kestävät minkä tahansa vertailun, ja seura on sen historian parhaassa tilanteessa.

Pekka Sihvonen:
Tähän liittyen vielä yksi kysymys: Voisiko HJK olla houkutteleva sijoituskohde esimerkiksi ulkomaalaiselle sijoittajalle, jotta edellä mainitut askeleet voidaan ottaa nopeammin.

Kuten totesin edellä mainitut eivät ole meidän ykkösaskelia sellaisinaan. Itse uskon ja olemme rakentaneet toiminnan niin, että se on markkinaehtoinen ja tulorahoitteinen. Oma tavoitteeni on koko ajan ollut, että seura on riippumaton yhdestäkään ihmisestä tai sopimuksesta. Tämä ei tietenkään poissulje, etteikö investointeja voisi ottaa vastaan. Investoijat kiinnostuvat hyvistä kohteista, ja sellainen HJK nykyään on.

Markus Nurmio:
1. Minä vuonna seuran sivuille saataisiin kausarilaskuri ja paljonko niitä on mennyt? 2. Miten pelejä ja seuraa tullaan markkinoimaan kevään ja kauden aikana? 3. Mikä on tavoite yleisökeskiarvossa ja miten se saadaan nousuun?

Tuloksia tulee kunnioittaa ja meidän yleisömääriin ja b2c -tuloksiin ei voi olla mitenkään tyytyväinen, etenkään verrattuna panostuksiimme. Tänä vuonna ei myöskään ole derbyjä, jotka muodostivat viime vuoden kokonaisyleisömäärästämme yli 20%. Vaikka siis lähdemme takamatkalta aiempiin vuosiin nähden, uskon että omat toimenpiteemme tuovat nyt parempaa tulosta ja tämän vuoden tavoite on saavuttaa ennätys Veikkausliigan yleisökeskiarvossamme.

Olemme muuttaneet markkinoinnin toimenpiteitä suoraviivaisemmaksi, mikä tulee näkymään esim. kausikorttikampanjassa ja ottelupäivän mainonnassa. Tämän lisäksi pidämme kiinni hyvistä teemoistamme yhteisöllisyyden ja yhteiskuntavastuun osalta. Tekoja ja tarinoita meillä kyllä on.

Olemme myös jalkautuneet omiin juniori- ja yhteistyöseuroihin, ja lisäksi olemme ottaneet viestintään rohkeamman linjan.

Kysyin viime viikolla, mihin perustuu tapa olla kertomatta kausikorttimäärää. Varmasti suurin syy on, ettei ole selvää, mikä luku tulisi kertoa, sillä kädenojennuksena omille junioreillemme jokainen on vuosittain saanut Oy:ltä ilmaisen kausikortin, kunhan käy rekisteröitymässä. Joskus siis kausikorttimäärä on ollut jopa isompi kuin yleisökeskiarvomme, sillä toisin kuin jossain muissa lajeissa, emme ilmoita kuin porteista sisään tulleet.

Jari Hirvonen:
Voisiko kausareita bundlata? Esim HJK + Klubi 04, HJK + HJK Naiset, HJK + Klubi 04 + HJK Naiset

Itse en kannata bundlausta arvostuksen takia. Ei ole suuri vaiva ostaa molempia, ja silloin osoitamme oikeaa arvostusta myös HJK ry:n hienoa toimintaa kohtaan. Itse ostin 11 naisten kausikorttia.

deadmike:
Poika täyttää toukokuussa 3. Missä ja milloin Töölössä kannattaa aloittaa fudis joukkueessa?

Täältä löytyy https://www.hjk-j.fi/toiminta/3-6-vuotiaiden-jalkapallokoulut/ ja mielestäni meidän seurayhteisön aivan parasta tekemistä.

Oma 3-vuotias poikani on nyt ollut Lauttasaaren ryhmässä vuoden ja on kyllä viikon kohokohta koko perheelle.

Marko Väyrynen:
Onko tämän hetken joukkueella mahdollisuus tavoittaa mestareiden liigan lohkopelit?

Mahdollisuushan on aina ja jokaiseen ottelupariin lähdetään voittamaan, mutta en tuollaista ole kyllä edes miettinyt eikä se ole meidän strategian lähtökohta. Jos meidän kokoiset maat ja seurat ovat fiksuja, meidän tulisi ottaa strategiseksi pitkäntähtäimen kohteeksi Eurooppa Liigan kehittäminen, oma tavoitteeni on saada nostettua se 64 joukkueeseen. Meidän ensisijainen tavoite tälle vuodelle on Suomen mestaruus, ja valmennus ja urheilujohto ovat saaneet haluamansa työkalut ja enemmän sen saavuttamiseen.

Ed Exley:
Mitä Game Of Thronesin viimeisellä tuotantokaudella tulee tapahtumaan?

Joku sanoo niille vanhan kummeliviisauden: ”Eihän ne karhutkaan riehu koko ajan, ne syö välillä vattuja”. Ne ottavat neuvosta vaarin ja muuttavat Suomeen, vain huomatakseen tämän olevan maailman paras maa.

Guiller:
After important sells and another year of profits, will the club reach a higher level in Europe? When will be new kits? Greetings from Spain!

We are currently fifth best Scandinavian club and at our highest ranking ever in Europe, so we are doing ok. With Finnish League’s current economic structure, we can’t take next steps by overspending others, but we can be wiser and more focused than others. Our long-term plan is working well at the moment.

Susi Hukka:
Vaihtopenkit pitäisi päivittää muun stadionin ohessa tälle vuosikymmenelle (Recarot tms). Niitä varten ei kuitenkaan tarvinne odotella rakennuslupia tai kerätä massiivista rahoituspakettia, joten luotto siihen, että penkit päivitetään jo lähikuukausina on korkea. Mitä sanoo TJ?

Mieluummin panostan vielä lisää junioritoimintaan kuin vaihtopenkkeihin, eli tämä ei siis ole must have -investointien listalla. Jos niiden suhteen löytyy hyvä kumppanuusdiili, sitten tämä olisi järkevää.

NK Miksei:
HJK TV:n toimintaan satsata enemmän? treeneistä, reissuista, Akatemiasta olisi kiva nähdä lisää videoiden parissa. Vrt. SJK, Ruotsi

Teimme viime vuonna satoja videojuttua, mikä on aivan omalla tasollaan Suomessa, ja sisällöntuotannon tarve on erittäin suuri. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että markkinoinnin ykköstavoitteemme nostaa yleisömääriä ei tule tätä kautta, vaan enemminkin fokusoimalla resurssit. Yleisesti olen myös sitä mieltä, että sisällöntuotannossa laatu ratkaisee, ei määrä.

NK:
Miksi seuran viestintä + mediakommunikointi ovat niin heikolla tasolla? Uutistiedotteet jättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia!

Omasta mielestäni voisimme olla rohkeampia. Itse ainakin toivon enemmän taustaa ja tunnetta, vähemmän jalkapalloa juttuihin. Väittäisin, että tämän vuoden muutokset ovat jo nyt vieneet enemmän tätä kohti esim. taustoittavat henkilöjutut ennen kauden alkua ovat saaneet oikein hyvää palautetta ja hienoa että tartuit tähän mahdollisuuteen kysyä ja saada vastauksia suoraan meiltä. Tiedotteet, joiden tehtävä kertoa yksinkertaisesti faktuaalinen asia, on toki täysin eri juttu.

Janne Rajala:
Naisten ja miesten liigajoukkueiden + 04:n pelit sisältävän yhdistelmäkausarin mahdollisuus? Räätälöidyn kausarin mahdollisuus? Fanituotteisiin uusintaversioita klassisista Klubi-tuotteista, esim: http://aijaa.com/lcd2bj ? Yhteistyöseurat tällä hetkellä?

Vastasinkin jo aiemmin, että minun mielestä kaikkea toimintaa tulisi arvostaa niin kuin mekin teemme panostamalla niihin paljon. Sori en saa kiinni mitä tarkoitat räätälöidyllä kausarilla?

Sirene on vuoden vaihteesta ottanut vetovastuun fanituotteista, joten forwardoin sinne toiveesi. Valitettavasti toistaiseksi erikoistuotteiden myyntimäärät ovat olleet todella pieniä.

Meidän yhteistyöseurat ovat VJS ja Kontu.

Harri Saarinen:
Missä asiassa HJK:n täytyy eniten parantaa toimintaansa?

Fokus ja viestintä

Ilzzu:
Onko uutisia Pallokentän futishallin tulevaisuuden näkymistä? (Helsinki Gardenin parkkihallia ollaan survomassa tontille). Entä Telskin fanipäädyn mahdollinen lasitus/kattaminen, onko tämän suhteen mitään tuoretta uutisoitavaa? Kiitos!

Kaupunginhallituksen päätös oli jalkapallon osalta suotuisa eli alueen pitkäaikaisen pääkäyttäjän toimintaedellytykset on luvattu turvata Töölön Pallokentän alueella ja junnuhalli palauttaa.

Telia 5G Areenaan on olemassa oleva suunnitteluvaraus peruskorjauksen ja -parannuksen osalta, ja sen tarkastelulähtökohtana on eteläpäädyn parantaminen. Suunnitelmat valmistuvat toukokuuhun mennessä eri tahojen päätöksentekoa varten. Jos kaikki osapuolet näyttävät vihreää valoa, voidaan aloittaa lupaprosessi.

jere_kari:
Paljonko mosa saa palkkaa

Mosahan on aina talkoissa mukana.

ninotrapani:
Miksi ei tullut kausarihaastetta?

Koska Klubissa pelataan pitkää peliä eikä tempauksia. Kausikorttimyynti on ollut hyvää ja rakennamme sitä pitkällä tähtäimellä.

jukkish81:
HJK on tehnyt järkeviä investointeja esim. junioriputken parantamista varten. Telskin tuulitunneli on varmaankin seuraava kohde. Millä aikajänteellä on odotettavissa, että Klubi alkaa hallitusti kasvattamaan myös edustusjoukkueen budjettia Euroopassa menestymisen mahdollisuuksia parantaakseen?

Nykyinen strategia ja toiminta on tuonut seurahistorian menestyksekkäimmän aikakauden ja tilanteen. Palkkauksen kautta kilpaileminen ei ole vielä onnistunut keneltäkään, jolla ei ole pohjatonta rahasäkkiä. En usko, että se myöskään olisi järkevää.

tuomainen_96:
Onko tulossa vielä uusia hankintoja hyökkäyspäähän ?

On

jallu_josia:
@ninotrapani niinpä, eikö sellane esim. että saa halvemmalla jos käy 2/3 peleistä? Sillo varmistais, että ihmiset oikeasti kävis kattoo ja ois hienoa et ois oikeasti väkeä peleissä.

Mielenkiintoinen ja monella tavalla kannatettava idea, olen täysin saamaa mieltä, että lojaaleja tulisi palkita. Mielestäni tämän voisi panna jatkotutkintaan.

petranu:
Keitä henkilöitä kuuluu valmennus ryhmään?

Päivittäin päävalmentaja Lehkosuo, toinen valmentaja Riveiro, maalivahtivalmentaja Wallén, fysiikkavalmentaja Matinlauri, huoltaja Nissi, joukkueenjohtaja Peltoniemi, jalkapallojohtaja Rantala ja fysiona joko Taipale tai Piensoho.

Lisäksi viikoittain 04:n valmentaja Mannila, lääkärit Brinck/Köhler, ravintovalmentaja Borg, unitohtori Tuomilehto, sparraajana Piipari ja Kilpinen ja hyvinvointipäällikkö Vilpponen.

anni_tervanen:
Mikä on klubin kausibudjetti

HJK Oy:n budjetti on noin viisi miljoonaa.

mikael_valtteri:
Onko kausareita mennyt kuinka paljon?

Ollaan huomattavasti viime vuotta edellä tässä vaiheessa. Tavoite on 5000 kausaria.

igzabi:
Missä tämän hetken litmaset, hyypiät, riihilahet?? Pitääkö olla suomella tällasia super yksilöitä päästäkseen joskus kisoihin vai riittääkö et jengi on kollektiivisesti hyvällä tasolla?

En tiedä. Itse olen miettinyt, että kyse on pidemmän ajan toimenpiteistä ja suurimpia ongelmia on ollut Suomen jalkapallon rakenne, joka luojan kiitos nyt ollaan muuttamassa. Väittäisin, että tarvitsemme myös yhteiskunnallisessa rakenteessa enemmän liikuntaa kaikkien lasten arkeen.

Omana mutuiluna myös haluan todeta, että mielestäni meillä tulee liikaa pelaajia, jotka ovat ihan hyviä kaikessa ja liian vähän pelaajia, joilla on edes yksi erityisominaisuus. Suosittelenkin nuoria keskittymään vahvuuksiinsa eikä kehittämään heikkouksia. Ainoa keino menestyä on olla erinomainen edes kapealla sektorilla. Itse tein tällä taktiikalla uran olematta koskaan tarpeeksi hyvä edes Maunulan koulun joukkueeseen.

heykkik:
Onko jotain sellaista osa-aluetta (esimerkiksi markkinointi, myynti pelaajaskouttaus, valmennus tai jokin muu), jonka kehittämiseen HJK tulee erityisesti satsaamaan seuraavien vuosien aikana?

Ehkä helpointa ja reiluinta ottaa vastaus strategiasta. Eli valmennukseen ja olosuhteisiin aina. Yhteisöllisyys seuran sisällä on tällä hetkellä myös panostuksen kohde.
Kun tavoite on olla Pohjoismaiden suurseura, numeroiden valossa olemme ylivoimaisesti eniten jäljessä myynnin ja markkinoinnin tuloksissa.

neukka:
Mikä olisi sinun mielestäsi ihanne ja realistinen määrä omia kasvatteja kentällä niin että pärjätään myös kansainvälisesti?

Jalkapallossa asiat eivät ole näin yksinkertaisia ja vuodet eivät ole veljiä keskenään. Haluaisimme toki, että kaikki olisivat omia kasvatteja, mutta tämä ei ole realismia myöskään siksi, että parhaat lähtevät nopeasti eteenpäin. Tämän suhteen ei myöskään kannata rajoittaa itseään mihinkään vastaukseen.

Nythän meillä on tavoitetila, että jokaiseen pelialueeseen (karkeasti topparit, laitapakit, linkit, kk:t ja hyökkääjät) on tuplamiehitys eli neljä pelaajaa, ja näistä yksi on kv-kokenut mentori, kaksi liigan parhaimmistoa ja yksi nuori.

jukkish81:
Miksi HJK ei kerro avoimesti myytyjen kausikorttien määrää? Onko tuollainen salailu nykypäivää ja mitä sillä pyritään voittamaan?

En ole tähän törmännyt aiemmin, joten en osaa oikein sanoa mitä voitettavaa tai hävittävää olisi kertoa tai olla kertomatta tällaista yksittäistä tietoa. Kysyin viime viikolla, miksi näin tehdään ja on tehty, ja ymmärtääkseni määrien suhteen on vaikeaa niiden luokittelu eli omat juniorit saavat ilmaisen kausarin käymällä rekisteröitymässä.
Tavoite on 5000 kausikorttia tänä vuonna, ja uskon, että siihen päästään.

empppuuzz_:
Kuka on sun mielestä HJK:n paras pelaaja?

Peltsi

otua_lfa:
Pitäisikö scoutata enemmänkin näitä ulkomaalaisia juniorimaajoukkue pelaajia ja pyytää hieman enemmän kuin Moreloksesta saatiin?

Pelaajahankinnat eivät ole näin yksinkertaisia. Lähtökohtaisesti HJK:n strateginen tavoite ja panostukset ovat olleet, että jatkossa omista nuorista kasvaa enemmän laadukkaita pelaajia. Nyt viiden vuoden investointien jälkeen myös mahdollisuuksia tähän alkaa jo näkyä, mutta laadun parantuessa valitettavasti myös pelaajat lähtevät nopeammin ja aikaisemmin kuin ennen.

Mahdollisuuksiin nähden Morelos-case maksimoitiin urheilullisesti ja sopimusteknisesti jota kuinkin täydellisesti.

hazte_listo:
Españaaaa españaaaaaa

Suomi on parempi maa asua.

aleksi_eps:
Voisitteko hommata enemmän nuoria?

Meidän akatemia on pohjoismaiden paras ja Euroopan 32. paras kasvatettujen pelaajien määrissä, eli iso kiitos erityisesti ry:lle hienosta kasvatustyöstä.

Itsekin olen kolmen vuoden sisällä hommannut kaksi nuorta kotiini.

atteezz22:
Kuinka kasvattaa movember viikset

Mun kasvuvauhdilla tähän mulla ei valitettavasti ole mitään annettavaa.

jaakkopsa:
Oliko Eurooppaliiga-matsien hinnoittelu järkevä? Tuntuu että moni jäi korkeiden hintojen takia kotiin. Tyhjä tila katsomoissa oli sääli.

Otteluiden markkinointi, mukaan lukien hinnoittelu, ei selkeästi onnistunut, koska katsomoihin jäi tilaa. Asiasta tehtiin paljon tutkimusta, ja niiden mukaan suurin syy oli alkamisajankohta, joka rajoitti meidän pääkohderyhmän ja -kävijät eli lapsiperheet kokonaan.

akiriihilahti:
Onpa mukava kun pääsee vastaamaan ja puhumaan ihmisten kanssa, en malta odottaa että pääsen näihin käsiksi.

jonas_brotherus:
@akiriihilahti käy täällä ittensä kans vuoropuhelua? Millainen on klubin hinnoittelu pelaajamyynneissä? Esim Piri ja Valencic ostettu kotimaasta x eurolla, mutta kuinka isolla voitolla lähtisitte myymään eteenpäin? Kasvattaako pelkkä klubi-status pelaajan arvon pilviin?

Kun puhuu paljon, joutuu usein keskustelemaan itsensä kanssa.

Niin kuin kaikessa markkina määrää hinnan ja pyydämme aina seuroja tekemään ensin virallisen tarjouksen. Itse asiassa valitettavasti markkina on juuri päinvastainen, eli Suomen liigasta on maailmalla taloudellinen mielikuva, joka ei aina peilaa erityisten pelaajien todellista arvoa.

Pelaajamyynti Suomesta on erittäin haastavaa ja vaatii lähes aina todella paljon töitä ja kontaktointia, sillä harvasta pelaajasta ollaan valmiita maksamaan mitään. Tällä hetkellä 80% kaikista maailmalla tapahtuvista ammattipelaajien siirroista on ilmaisia.

Klubin strategisten tavoitteiden mukaisesti pyrimme aina löytämään ratkaisut, jotta seuroilta tulleiden virallisten tarjousten jälkeen päästään sopimukseen, sillä tavoitteenamme on saada pelaajia eteenpäin. Olen todella ylpeä pelaajien lisäksi siitä, että olemme uskaltaneet pelata pitkää peliä eli preferoineet jatkosiirtoprosentteja. Tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä maailmalla on jo toistakymmentä pelaaja, joiden siirtyessä Klubi saa aina rahaa, eli nyt tehdyt toimenpiteet tuovat paljon iloa myös jatkossa.

Antti Halm:
Ehdotus: jonkinlainen perheständi tai alue hiukan edukkaammilla lipun hinnoilla ison maailman tyyliin. Saadaan jengi kiinnittymään seuraan mahdollisimman aikaiseksi. Pyritään tekemään ständistä kausikorttiperusteinen.

Meidänkin mielestä hieno ehdotus, jota jopa yritettiin muutamaan kertaan. Katsomon ja ohjelman lisäksi liputkin olivat jotakuinkin ilmaisia ja junnujoukkueille mahdollistettiin varainhankintaa tähän katsomo-osaan, mutta ei vaan lähtenyt lentoon. Ehkä silloin aika tai meidän toimenpiteet eivät olleet tarpeeksi kypsiä ja ponnekkaita. Olen täysin vakuuttunut, että pitkässä juoksussa segmentointi on tärkeää, sillä ihmiset tulevat peleihin vähintään yhtä paljon sosiaalisten vaikuttimien vuoksi kuin itse pelin vuoksi.

Teemu Taipale:
Miksi Huhtala, Katz tai Kevin K-B eivät ole mukana Espanjan leirillä? Olisiko liigakausariin mahdollista saada myös Klubi 04:n pelit? Viime vuonna matseissa taisi kakkosessa olla 50-100 katsojaa. Mahdollisuus myydä lisää kausareita tai ainakin antaa lisää vastinetta rahoille. Samalla hyvä tilaisuus promota nollanelosen pelejä. Toimihenkilökausariin ne kuuluivat viime vuonna ja tulikin käytyä usein peleissä.
Teemu Taipale:
Kalle ja Kevin ovatkin näköjään U19 maajoukkueen mukana. ?
Antti Halm:
Kausariin 04-pelit on ERINOMAINEN ehdotus. Tuntuu aina ihan hupsulta maksaa erikseen reservipelistä.

Huhtala joutui valitettavasti loukkaantumisen takia jättämään leirin väliin, muuten olisi ollut mukana. Klubi 04 toimintaan satsataan todella paljon ja jotenkin tuntuisi väärältä, jos ihmiset eivät arvosta kutakin toimintaa vaan niitä pitäisi jotenkin sulloa toistensa sisään.

Kim Markus Granlund:
Kysyin jo Rantalalta, mutta ei vastannut: Maksetaanko Klubissa allekirjoitusbonuksia? Entäpä erilaisia suoritebonuksia tyyliin nollapeleistä, maaleista tai avauskokoonpanon paikasta?

Ei makseta. Sopimukset tehdään sisäisten periaatteiden ja verottajan ohjeistusten mukaisesti. Klubin palkkaus ja toiminta perustuvat menestykseen, joten sitä sopii pelaajilta odottaa ilman erityisiä bonuksiakin. Pelaajat saavat joukkuebonuksen jaettavaksi keskenään Suomen mestaruudesta, Cupin voitosta ja Euromenestyksestä.

Lauri Lindroos:
Klubilla on paljon ns. nukkuvia faneja! niin miten saataisiin heidät katsomoon? Pitäisikö jakaa ilmaisia ämpäreitä? Laskea lippujen hintaa? Vai mitä ajattelit?

Tähän kysymykseen on kokeiltu ja odotettu toimivia vastauksia jo vuosia. Erittäin paljon asiaa on tutkittu, ja lipun hinta ei todellakaan ole ongelma – itse asiassa liput ovat oikein halpoja. Tutkimusten mukaan syitä olla tulematta ei juurikaan ole, mutta ei vain ole tarpeeksi syitä tulla ja Helsingissä kilpailemme ihmisten ajasta kovemmin kuin koskaan. Ämpäreitä ei ole kokeiltu, mutta kyllä kyse on enemmän pidemmän ajan rakenteellisesta toiminnasta kuin tempauksista. En ole alan ammattilainen, mutta omasta mielestäni omien (yhteistyöseurat mukaan lukien 5000 junioria perheineen) saaminen katsomoon olisi ensimmäinen steppi, ja asia johon ei ole panostettu koskaan tarpeeksi.

Antti Halm:
Järkätäänkö tänä vuonna samanlainen koko kansan tapahtuma Kaisaniemeen kuin viime vuonna? Meillä lapset oli ainakin ihan banaaneina.

Samaa mieltä oli kyllä hieno tapahtuma, mutta tämä oli iso erityispanostus juhlavuoteen. Stadionille pyrimme tänäkin vuonna järjestämään erilaisia tapahtumia ja uskoisin, että kauden päättäjäistapahtuman teemme samaan tyyliin kuin viime vuonna.

Jussi Pajunen:
Mitkä ovat tärkeimmät asiat joita pitää miettiä kun uusien pelaajien hankintaa tehdään? Millaiset pelaajat tyypit sopivat joukkueeseen parhaiten?

Laatu- ja pelityylitekijät ovat tärkeimmät. Lisäksi Klubin identiteettiin kuuluu kyky kilpailla ja voittaa. Päävalmentaja on tehnyt joka vuosi todella tarkan kuvauksen minkä tyyppisen pelaajan haluaa millekin paikalle. Tämän lisäksi jo seurassa olevien pelaajien persoonallisuusanalyysien perusteella mietitään mahdollisten pelaajien muita ominaisuuksia todella tarkkaan. Aina soitetaan persoonasta vähintään 2-3 kolme referenssiä. Laatutekijöistä ostetaan myös ulkopuolisten tahojen analyysi. Analyyseja ja taustoitusta tehdään siis todella monella tavalla.

Pekka Kalamaa:
Millä eväillä Klubista saadaan puolivakituinen osallistuja euroliigojen lohkovaiheisiin? Onko se ylipäätään tavoitteena?

Nykymallissa urheilullisesti vain FC Kööpenhamina on pohjoismaisista seuroista onnistunut tässä. Meidän toiminnan laatutekijöitä ja pitkän ajan kilpailuetua pyritään koko ajan parantamaan. Lisäksi olen tehnyt nyt muutaman vuoden töitä ECA:n ja UEFA:n kautta, jotta jatkossa meidän tasoisten maiden seurojen mahdollisuudet päästä Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen olisivat paremmat. Mestarien tiet ovat loistava saavutus ja oma tavoitteeni on saada 2021–2024 syklille lohkovaiheen joukkuemäärää nostettua.

Kai Muukkonen:
Katsomoiden siivous ja lähinnä penkkien. Aina kun käy matsissa niin saa ekana putsata penkin, et viitsii istua. Kyseessä tietty muutama tuoli, mut vois vaikka jakaa jotain savetteja millä sen penkin vois ite sit puhdistaa

Tämä on ollut ikävä ja haastava aihe käytännössä aina. Stadion suunniteltiin taannoin avonaiseksi ja sinne pantiin jännitetyt kuppituolit. Vaikka putsaamme penkkejä todella usein, realiteetit ovat haastavat. Voin selvittää onko tuollainen omatoimisuuteen kannustaminen mahdollista.

Aleksi Muukkonen:
Tuleeko Klubipäädyn katsomoon anniskelualue, kun lainsäädäntö muuttui?

En tiedä, mutta nythän asia kannattaa yhdessä kaikkien osapuolien kanssa selvittää.

Tuomo Mikolanniemi:
Palveleeko Suomen Cup (tai palveliko Liigacup) mielestäsi HJK:n valmistautumista kauteen, vai pitäisikö talven vastustajien olla kovempia? Voiko tulevaisuudessa olla Pohjoismaiden sarjojen kärkijoukkueiden talvisarja, ja voiko HJK olla aloitteellinen sellaisen järjestämisessä?

Suomen Cup nykyisellään palvelee suomalaista huippujalkapalloa enemmän kuin aiemmin: pelikauden ruuhka helpottuu, seurat panevat rosterit aiemmin kasaan ja harjoituskauden peleissä on panoksena europelit. Liiga cup ei palvellut millään tavalla.

Nordic League -konseptiahan kokeiltiin, mutta se ei toiminut ymmärtääkseni tv-oikeuksien ja yleisön kiinnostuksen takia.

Mutta kun katsotaan pidempää aikaväliä, mielestäni oikea ratkaisu koko eurooppalaiseen futikseen on, että tulevaisuudessa pelataan noin 20% enemmän jonkinlaisia europelejä ja vähemmän kotimaisia pelejä.

Allan Agustin:
What I need to work in the club? ?

If you can score 15 goals a season you are welcome. Otherwise depends on what is needed time to time in our organization and most of all what are you capabilities.

Sami Pitkämö:
Koska stadionin remonttisuunnitelmat julkistetaan?

Sami, ennen kuin Tanssi tähtien kanssa seuraavan kauden kilpailijat 🙂

Kari Aalto:
Tuleeko lasitus lähiaikoina?

Jos tarkoitat jotain lasiseinää, niin se ei taida olla mahdollista kiinteistönomistaja kaupungin taholta. Itse en pidä sellaista järkevänä ratkaisuna, vaan että tehtäisiin kerralla isompi hanke, jossa useampi toiminnallinen tarve saataisiin ratkaistua.

Veli-Matti Viskari:
Millaisena näet HJK:n vuonna 2028?

Pohjoismaiden suurseura kuten nytkin.

Mikko Heinonen:
Mikä on luotikorun tarina?

Itse asiassa kyseessä on risti ja tarina on, että perhe on tärkein.

HJK Fanatics:
Mikä on näkemyksesi kausikorttihaasteista ? Olisiko Klubin mielestäsi harkittava sellaista ? Miksi kausikorttien myyntimäärät ovat niin suuri salaisuus ?

Hienoa miten ovat menneet, onnittelut hyvistä tempauksista.

Me pelaamme pitkää peliä, joten ratkaisut tehdään sen mukaan. Voisimme hyvinkin miettiä kohdennettua haastetta, mutta emme kausikorttilaisten, toiminnan ja sen arvostuksen kustannuksella.

Keskustelimme viime viikolla, miksei määriä ole julkaistu. Ymmärtääkseni kysymys on ennen kaikkea määritelmästä, että onko kyse vain myydyistä vai myös omille junnuille annetuista korteista.

Eeli Eskola:
Millaisen otteluohjelman näkisit ihanteellisena Veikkausliigassa ja tulisiko joukkueiden määrää laskea vai jopa nostaa?

Täysin henkilökohtainen mielipide perustuen kv-mallien kokemuksiin on, että joko 10 joukkuetta tai 12 joukkuetta kahdella kierroksella ja ylä- ja alaloppusarjalla olisi meidän tasoisella pelaajalaadulla järkevää ja panoksellisten pelien määrä kasvaisi.

 

Kiitos kaikille kysyjille. Kysy Klubilta -palsta jatkuu jälleen tuota pikaa.