Kysy Klubilta Aki vastaa, osa2

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti vastaa yleisön kysymyksiin. Tässä jatkoa vastauksille.

Kysy Akilta

Mikko Laakso
@miihkali1063
Onko Klubin omistusrakennetta tarkoitus muuttaa (esim. osakeannilla), jotta saataisiin lisää resursseja ja tavoitella uskottavasti pohjoismaisen suurseuran statusta?

Tämä on omistajien asia. Kun olen katsonut satoja eurooppalaisia seuroja, olen erittäin tyytyväinen, että meillä on vakaa omistus ja ei-poliittinen rakenne.

karri kauppala
@Hharlekiini
Oletteko olleet tyytyväisiä viime vuosina HJK:n junioriputkesta tuotettujen pelaajien tasoon? Miltä näyttää tulevien vuosien pelaajakehityksen suhteen?
Onko panostuksia omaan juniorikasvatukseen tarkoitus nostaa vai laskea tulevien vuosien aikana?

Olemme tasaisesti nostaneet panostuksia junioripuoleen viime vuosina. Olosuhteet ovat myös parantuneet merkittävästi ja valmennuksen systemaattisuus. Varmasti sisältö tekijöissä on vielä paljon petrattavaa. Klubista tulee kaikilla mittareilla paljon hyviä nuorisopelaajia. Valitettavasti FIFA RSTP ja nykyinen junioripelaajien markkina vaikeuttaa merkittävästi sitä, kuinka saamme aivan parhaat täällä pidettyä. Moni ikäluokkansa paras lähtee meiltä ja muualta maailmalle ennen kuin edes pelaa edustusjoukkueessa. En ole varma onko tämä kenellekään järkevää, mutta tulevat vuodet kertovat onko akatemioihin lähteneillä uratoteuma muuttunut aiempiin caseihin nähden. Valitettavasti FIFA:n kaavailemat muutokset, erityisesti training compensation -paketti, heikentäisivät oleellisesti kasvattajaseurojen ja kaikkien pienten maiden asemaa, joten sillä on iso merkitys mahdollisuuksille panostaa junioritoimintaan jatkossa.

karri kauppala
@Hharlekiini
”Pelaajien sitoutuminen voittamiseen ei ole HJK:n näköistä tällä hetkellä.” Onko HJK:n toimiston henkilöstön sitoutuminen voittamiseen ja päivittäiseen laadukkaaseen tekemiseen HJK:n näköistä? Kuinka se näkyy arjessa?

Tähän on helppo vastata, että on. Teemme pienellä henkilöstömäärällä hyvää tulosta kentän ulkopuolella. Kun katson työmäärää, -laatua, -tuottavuutta ja -tuloksia sekä pelistä riippumattomia strategisia mittareita, olemme tehneet kentän ulkopuolella hyvää tulosta jo pitkään.

Ilkka
@ilkkavaan
Jos pelaajahankinnoissa vedetään vihkoon vuosi vuoden perään niin joko viimein siihen hommaan saadaan jostain ammattitaitoa?

Tarjoan vastauksena kv ja kotimaiset urheilutulokset sekä pelaajahankintoihin oleellisesti liittyvänä mittarina myytyjen tai jollain korvauksella eteenpäin saatujen pelaajien listan:

vuosi pelit pisteet liigasijoitus
2000 4 6 4
2001 4 6 2
2002 2 0 1
2003 4 7 1
2004 4 7 6
2005 0 0 2
2006 2 1 2
2007 4 9 7
2008 0 0 4
2009 2 3 1
2010 6 3 1
2011 6 9 1
2012 6 9 1
2013 2 1 1
2014 12 15 1
2015 6 8 3
2016 6 11 2
2017 4 4 1
2018 6 7 1
2019 6 9 ?

Jukka Raitala, Hoffenheim
Sakari Mattila, Udinese
Medo, Partizan
Juhani Ojala, YB Bern
Teemu Pukki, Schalke
Rafinha, Gent
Dawda Bah, Augsburg
Alexander Ring, Monchengladbach
Richard Jensen, FC Twente U19
Vahid Hambo, Sampdoria U19
Alexander Ring, Kaiserslautern
Mikko Sumusalo, RB Leipzig
Hugo Keto, Arsenal U19
Fredrik Jensen, FC Twente U19
Valtteri Moren, Waasland Beveren
Robin Lod, Panathinaikos
Mike Havenaar, Ado Den Haag
Roni Peiponen, Molde
Gideon Baah, New York Red Bulls
Joel Pohjanpalo, Bayern Leverkusen
Medo, Al-Kuwait Sports Club
Maximus Tainio, Tottenham U19
Jean-Jacques Bougouhi, Istanbulspor
Aapo Halme, Leeds
Alfredo Morelos, Rangers
Saku Ylätupa, Ajax
Ariel Ngueukam, Al Khor
Demba Savage, BB Erzurumspor
Jaakko Oksanen, Brentford
Filip Valencic, Stabakk
Lassi Lappalainen, Bologna

Näiden lisäksi samalla aikavälillä 24 HJK-lähtöistä pelaajaa on siirtynyt kv-seuroihin (muualle kuin palannut kotimaahansa), eli varmasti ainakin potentiaalia meillä olleissa ja tulleissa pelaajissa on ollut, sillä ovat poikkeuksellisen hyvin työllistyneet tai siirtyneet meiltä eteenpäin.

Grande Hefe
@GrandeHefe
Kun 3/5 viimeisintä kautta ovat menneet penkin alle (osittain) johtuen pieleen menneistä ulkomaisista pelaajahankinnoista, miten pelaajahankintaprosessia aiotaan tulevaisuudessa muuttaa?
Kuten muistat, Muurisen HJK dominoi vuosia Veikkausliigaa kotimaasta kasatulla ryhmällä.

Asiat eivät ole niin yksiselitteisiä ja tarkoituksenahan on saavuttaa paras mahdollinen joukkue olemassa olevilla resursseilla ja pärjätä kotimaan lisäksi myös ulkomailla ja pelaajamyynneissä. Aina ensimmäisenä katsomme omia pelaajia ja omaa junioriputkea, sitten ulkomailla pelaavia suomalaisia pelaajia ja joka vuosi valmennus on tehnyt listan kotimaassa pelaavista kiinnostavista pelaajista. Vasta tämän jälkeen katsomme ulkomaille.

Henri Heikkinen
@HTH36
Puhutaan isoimmista hankinnoista koskaan. Kuinka paljon pelaajabudjettia ollaan valmiita nostamaan?

Ei kukaan ole puhunut isoimmista hankinnoista koskaan, vaan että joukkueeseen käytettävä budjetti on isoin koskaan. Kyllä siihen tulee merkittävä lisäpanostus.

jonis heikkinen
@JonisHeikkinen
Missä Bueno? Missä Singh? Missä futiksen seksi?

Tuolla olivat normaalisti harjoituksissa.

Tässä muutaman viikon takaa ja toivottavasti tätä tulee jatkossa lisää mahdollisimman paljon: https://www.hjk.fi/artikkelit/videos/hjk-vs-lahti-4-0/

Timo Kiviluoma
@TimoKiviluoma
Miksi Klubissa on keskimäärin niin lyhyitä pelaajia? Vertaa vaikkapa FC Rigaan, joka operoi about saman kaliiberiluokan budjetilla.

Hävisimme kaikissa europeleissä erikoistilanteissa ja keskityksissä, ehkä jopa yleisesti fysiikassa, tämän kaikki pystyivät huomaamaan. Se on toisaalta myös seurausta, ettei onnistuttu omassa pelitavassa. Eli kaikilla näillä on monimuotoinen yhteys.

Olli Alanen
@otalanen
Kausien 2015-16 opetus oli, että joukkue on kasattava ajoissa. 2018-19 joukkueisiin on liittynyt hyökkäyspään avainpaikoille yht. 5 pelaajaa helmikuun lopun ja maaliskuun lopun välissä. Klauss ainoa onnistuja näistä, muilla ei taso tai terveys ole riittänyt. Unohtuiko opetus?

Kyllä joukkue yritetään aina kasata ajoissa, mutta siihen vaikuttaa moni tekijä. Tärkein ikkuna mielestäni on koko edellinen vuosi, koska silloin pitää saada sopimukset nykyisten avainpelaajien kanssa. Tässä ei onnistuttu viime vuonna ja myös edellisen kesän siirtoikkuna oli heikko. Tämä on siis tavoite eikä mikään selitys, etteikö keväällä olisi voitu onnistua paremmin ottamatta kantaa yksittäisiin nimiin. On aivan normaalia maailmalla, että pelaajia tulee myös lähellä kauden alkua.

Timo Kiviluoma
@TimoKiviluoma
Onko oma ajankäyttösi perusteltu? Riittääkö UEFA-hommilta aikaa ja kiinnostusta enää Klubille?

Suomalaisen jalkapallon kannalta äärimmäisen järkevää ja perusteltua, mitä enemmän siihen aikaa panisi sen parempi. HJK:n kannalta meidän tärkein muutosmahdollisuus ja jo nykyään suurin tulolähde, joten erittäin perusteltua, varsinkin kun tarkoittaa vain, että teen vastaavasti enemmän ja pidempiä päiviä. Oman perheen kannalta ei ole edes lähimainkaan mittakaavassa eikä mitenkään perusteltua kuinka paljon aikaa käytän Klubiin ja suomalaiseen jalkapalloon.

Aleksi Hannuksela
@AHannuksela
Voiko päästä joskus saattamaan pelaajia kentälle?

Varmasti tietyin edellytyksin. Yhteys Sami Smolanderiin 0400685532

Milvito
@Milvito1
Omat kysymykset tullut jo jonkun muun näppäimistöltä. Joten tulin vaan kehumaan reagointia.

Ole hyvä.

Kello Epeli
@KelloEpeli
Kun avainpelaajia rekrytoidaan onko katseet koko ajan yhdessä tietyssä pelaajassa vai onko tietyn pelipaikan avainpelaajan hakemisessa suurempi joukko pelaajia joita kaikkia kositaan, jotta on suurempi mahdollisuus että edes yksi tavoitelluista pelaajista jää haaviin?

Kyllä se melkein aina tarvitsee olla 3-5 nimeä ja jatkuvaa keskustelua kullekin pelipaikalle, sillä Veikkausliigaan on vaikea saada kaikkein parhaimmat ja yhden kortin varaan ei pysty jättämään.

karri kauppala
@Hharlekiini
Suuret seurat värväävät lupaavimpia junnuja jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Kuinka pidetään huoli, että saadaan nauttia santeriväänäsistä jatkossakin Veikkausliigassa ennen siirtoa isompiin ympyröihin?

Nykyjärjestelmä ja -käytännöt eivät mahdollista tätä, ja tämä on mielestäni vaarallista yleisesti koko jalkapallolle. FIFA RSTP on jo nykyisellään mahdoton kasvattajaseurojen kannalta, koska ennen seuralla on mahdollisuutta sopimusteknisesti, ovat pelaajat usein jo puoliksi ulkomailla. Agentit ja ulkomaalaiset seurat scouttaavat meiltä jo todella nuoria, enkä ole varma onko tämä kenellekään hyvä kehitys. FIFA:n kaavailemat uudistukset huonontaisivat vielä asiaa, joten niitä vastaan pitäisi kaikkien seurojen taistella. Meidän mahdollisuus on tarjota korkeaa laatua arkeen ja paras mahdollinen näkymä turvallisesti päästä uralla eteenpäin.

jalkpa palloilija
@jalkpapallo
Miksi HJK:n pelipaidoissa on eri pelaajilla eri paitamainokset?Voisiko suurseuramaista uskottavuutta tuoda ensi kaudelle uudistetuilla pelipaidoilla? Paitojen koko väritys yhteneväinen ja sinivalkoisella painatetut mainokset (esimerkkinä SJK:n paita).

Kysynnän ja tarjonnan optimoimiseksi meillä on useita pääsponsoreita, mistä johtuu paitamainokset. Visuaalisen puoleen vastaamisen jätän Jupelle, Samille ja Wallulle, mulla ei ole valitettavasti siihen annettavaa tällä värisilmällä.

Jussi Ala-Risku @JussiAlaRisku
Missä Vaahtera?

Tuolla se oli aamulla treeneissä.

joonasehro
millä tavoin klubin uudet hankinnat skoutataan?

https://www.hjk.fi/artikkelit/miehet/hjk-insight-pelaajahankinnat/ antaa ehkä kuvan ja tämän jälkeen olemme vielä vahvistaneet screenaukseen henkilöstöä.

op_123
Miksei Saarnion jälkeen ole ollut kunnon urheilutoimenjohtajaa? Miksei palkata päätoimista scouttia/scoutteja? Eikö olisi hyvä, että sinä saisit keskittyä ydintehtäviisi tj:nä ja saisit delegoitua enemmän muille tekijöille? Miksi ja kenen toimesta kauden kolme päätavoitetta muotoiltiin ja miten ne kuviteltiin saavutettavan, kun joukkueenrakennus oli tuolloin vielä aivan kesken?

Juho Rantala oli tuossa pestissä. Kokemus kuitenkin on ollut, ettei yksi ihminen pysty näin isoa seuraa yksin hoitamaan ja siksi olemme nyt pilkkoneet tuon kahteen osaan, jota vetää Miika Takkula. Scouttaamiseen olemme kokeilleet monia eri vaihtoehtoja ja viimeiset kaksi vuotta olemme panostaneet resursseja tähän. Tälläkin hetkellä maksamme kuukausipalkkaa ja ostopalveluina useammalle henkilölle. Itse en koe pystyväni käyttämään tarpeeksi aikaa, joten olen urheilupuolen johtoryhmässä mukana ja isossa kuvassa vastuussa koko HJK:sta, mutta urheilupuolen osalta lähinnä sopimusneuvottelut ovat minun heiniä, sitten kun valinnat on tehty.

Joukkueen taustat päättivät tavoitteet ja niiden taustalla oli ajatus, että ne ohjaisivat myös päivittäisen vaatimustason nostoa. Seura ehdottomasti haluaa tukea kovia tavoitteita ja Klubissa ei pidä tyytyä panemaan rimaa alas.

iso_artsi
Milloin klubi palkkaa urheilutoimenjohtajan?

Monen vuoden kokemukseen perustuen emme nähneet HJK:n kokoisessa seurassa enää järkevänä, että liian iso kakku on yhden ihmisen takana ja tuollaista multiosaamista ei myöskään ole löydetty. Monessa eurooppalaisessa verokkiseurassa pelaajien tarkkailu ja urheiluprosessien ja -laadun johtaminen on eriytetty onnistuneesti, ja koimme tämän oikeaksi malliksi. Kun saamme tämän vielä sisällöllisesti paremmaksi, uskon, että on seuran kannalta myös pienempi riski. Lähtökohtaisesti tämän kokoisen seuran kaikki urheilutehtävät ei voi olla yhden ihmisen takana.

aavama
Miksei stadionilta saa kunnon vegesafkaa?

Koska raintolatoiminta ei ole meidän ydinosaamista, olemme ulkoistaneet ravintolapalvelut. Toki olemme koko ajan mukana kehittämässä palveluita ja seuraamme asiakaspalautteita ja myyntivolyymeja ymmärtääksemme paremmin, mille on kysyntää.

kemppi70
Miksi vuodesta toiseen tehdään samat virheet? Hankitaan kalliita palkkasotureota jotka pelaa vain omaan pussiinsa ilman sydäntä ja seurauskollisuutta. Toinen ääripää on nämä ”has been” osaston Miklu Forssellit,Väyryset ym kehäraakit jotka hankitaan myymään vain kauskortteja ja pääsylippuja. Luulisi että Helsingistä tulisi tarpeeksi omia nälkäisiä kasvatteja ettei tarvitse rahoja tuhlailla.

Kyllä kaikki valinnat ovat olleet vain ja ainoastaan urheilullisia, valmennuksen tarpeista lähteneitä ja mahdollisista vaihtoehdoista urheilupuolen näkemyksen perustella sillä hetkellä parhaita. Omia kasvatteja aloittaa joka vuosi 4-7 edustusjoukkueen mukana, ja ne, jotka vakuuttavat valmennuksen jatkavat joukkueessa tai nousevat myöhemmin sinne. Hyvä esimerkki on vaikka Santeri Väänänen, joka ei ole odotellut että koska hänen vuoro, vaan vakuuttanut kaikki kentällä, että kuuluu sinne.

jimmiemikael
Mistä me maksetaan?

Hyvä kysymys, ja riippuu myös kuka kysyy. Oletan että kysyt fanina. Teknisesti ottelutapahtumista. Isommassa kuvassa ehkä myös sosiaalisesta pääomasta ja erilaisista elämyksistä. Ja efektiivisesti lipputuotoilla pystymme sitten pyörittämään HJK:n kokoista nykytoimintaa 8 päivää, mutta kompensoimme sen tekemällä paljon muuta toimintaa.

zitmanen
Voisiko HJK hakea samanlaista toiminta mallia kuin monella Allsvenskan joukkueella. Esim AIK joka hankkii kokeneita kotimaisia pelaajia / meritoituneita ulkomaalaispelaajia jotka tulevat vapaalla siirrolla (niin että sopivat seuran budjettiin), omien junnujen lisäksi. Antaisi hyvän sekoituksen missä olisi nuorta voimaa (omia lupaavia kasvatteja) ja kokeneita pelaajia (maailmaa nähneitä pelaajia, niin kotimaisia kuin ulkomaalaisia jotka omalla kokemuksellaan toisivat rauhallisuutta ja rutiinia HJKn europeleihin).

Olemme joka vuosi nimenomaan hakeneet näitä ja on olennainen osa miten näemme joukkueen rakentamisen, ja olemmekin jatkuvasti yhteydessä mahdollisuuksista saada suomalaisia ulkomailla pelaavia takaisin Veikkausliigaan. Useassa tapauksessa syy on kuitenkin ollut, etteivät ole kokeneet Veikkausliigaa mielekkääksi sarjaksi, vaikka olisimme tarjonneet heidän palkkapyyntönsä verran.

hjk_fan
Onko stadionin suurennus hankkeita?

Meillä on useita stadionin kehittämiseen liittyviä hankkeita ja optioita tuleville vuosille riippuen pitkäkestoisista tarpeista ja niiden tarkoituksenmukaisuudesta. Investoimme nyt kannattajien olosuhteisiin miljoonan 2019 aikana.

betters0n
Joko on KRIISI?

Ei edes näköpiirissä.

miikahoop
Mikä olisi SE juttu joka nostaisi Klubin vakituiseksi Eurooppa-liigan jengiksi?

Nykytasoisella toiminnalla järjestelmämuutos on isoin tekijä, ja tämän eteen on nyt tehty yli neljä vuotta töitä. Ensimmäinen vaihe tulee nyt jo 2021 alkaen ja 2024 alkaen toimintakenttä toivottavasti muuttuu vielä oleellisemmin, ja tämän eteen teen kovasti töitä. Klubin etsikkoaika on 2021-2027 ja tätä varten on jo pitkään varauduttu. On päivän selvää, että toinen tärkeä asia on parantaa omaa toimintaa ja pelaamisen laatua.

bjorstero
Mitä vittua?

Suosittelen lukemaan tämän ketjun josko löytäisit sieltä vastauksen https://www.vauva.fi/keskustelu/1349541/ketju/miksi_touretteihminen_kiroilee_miksi_ei_huuda_esim

ryskiboy_
Mitä tapahtuu Toni Koskelalle jos ei tuu mestaruutta varsinkin europaikkaa?

Toni Koskela tuli kesken kauden ja on saanut jo aikaan muutosta. Hänen työn jälkeä voi paremmin arvioida vasta ensi kaudella.

sinaahme
Miksi tällä hetkellä klubilla menee heikosti

Edustusjoukkueella ja akatemian yläpäässä on urheilullisesti ollut vaikea kausi, jossa on monia osatekijöitä, joita aika laajasti on avattu. Isossa kuvassa Klubilla menee erinomaisesti, mikä ei tietenkään poista tai ole selitys sille, että tämä kausi on toistaiseksi ollut valtava pettymys.

pete_hyvarinen
Koska meinaat parantaa Frankfurtin Ironman aikaasi?

Eiköhän se tullut yhdellä kertaa selväksi, ettei ole nautittava kokemus harjoittelematta.

uuno_front
Onko Räden kanssa neuvoteltu vai ei? Onko Perpan paluuhaluja kyselty? Halsti? Raitala?

Olemme tasaisesti käytännössä kaikkiin ulkomailla pelaaviin suomalaisiin yhteydessä.

jukkish81
Onko Sami Hyypiän halukkuutta / sopivuutta selvitetty Klubin UTJ:ksi? Entä kiinnostaako Teemu Tainio Klubia tulevaisuuden valmentajana?

Yksittäisillä nimillä spekulointi ei ole järkevää, kyse on aina kokonaisuudesta.

v.wikstrom
Mikä maito on parasta
?

Mä juon Valion rasvatonta ja muun perheen takia laktoosittomana versiona. En ole nirso, mutta kahviin – koska kahvi on pyhä – en pane erikoismaitoja tai kermaa.

vikileaks_official
Pidättekö ensi kauteen lähtiessä kiinni samasta tavoitteesta, kuin tälläkin kaudella? Eli voitto veikkausliigasta, suomen cupista, sekä lohkopaikka europeleissä.

Joukkue tekee omat tavoitteensa ja seura tukee niitä. Hyvä kun on kunnianhimoa, ei Klubiin kuulu riman matalalle asettaminen.

jarivaliniemi
Suomessa harjoitellaan vääriä asioita ikäluokassa 10-18v,koska sen jälkeen jalkapallossa ei enää oleellisesti kehity kuin taktisella puolella!

En ole samaa mieltä, suurin osa pelaajista kehittyy koko peliuransa kuten nyt esim nähty Pukin kohdalla. Suomessa keskimäärin harjoitellaan ihan ok asioita, mutta ehkä vaatimustaso heittelee liikaa.

matula989
HJK:n johtaessa kotiottelua Rigaa vastaan ei valmennus näyttänyt tekevän mitään toimenpiteitä. Miksi pelimuodostelmaa ei johtoasemassa muutettu puolustusvoittoisammaksi esim. 5-3-2 tai 5-4-1 – muodostelmaan?

Tämä kysymys on muiden heiniä enkä näe roolissani järkeväksi henkilökohtaisena mielipiteenä spekuloida yksittäistä valmennukseen liittyvää asiaa.

oklangss
onko juha koskela tuottanut tulosta HJK:lle?

Ei tietääkseni ole enkä tunne tämän nimistä henkilöä, jotta olisin oikea ihminen arvioimaankaan.

pete2ndbest
Oon sitä tässä miettinyt, että saisko matsissa pullaa ehkä joskus? Tuoretta nimenomaan mielellään?
ogperala
mites tuo pullapolitiikka ottelutapahtumissa? tuleeko tuoretta tarjolle ja millä aikavälillä?
kustigustaf
Tuleeko joskus tuoretta pullaa myyntiin ottelutapahtumiin?

Koska tämä ei ole meidän ydinosaamista, olemme ulkoistaneet ravintolapalvelut. Toki olemme koko ajan mukana kehittämässä palveluita ja seuraamme asiakaspalautteita ja myyntivolyymeja ymmärtääksemme paremmin, mille on kysyntää.

giorgosthefinn
Onko HJK siirtymässä tulevaisuudessa toisen maan liigaan?

Ei ole, paikallisuus ja kotimaan sarjajärjestelmä kuuluu jalkapalloon. Tulevaisuudessa näen kuitenkin vääjäämättömänä suuntauksena, että kaikkien maiden kärkiseurat tulevat pelaamaan 10-20% enemmän kansainvälistä jalkapalloa kotimaisen liigan ohella.

julius.tuppurainen
Paljon teillä on rahaa

Paljon merkityksellisempää on mitä rahalla tekee. Nyt olemme investoineet rakenteisiin ja seuraavaksi on sen sisällön laatuun panostaminen.

oasunta_6
Voisinko saada 2 vapaalippua?
?

Koska olet varmasti suomalaisen jalkapallon ystävä, tuet sitä parhaiten ostamalla lipun paikallisen joukkueesi peliin.

saanaukkonen
Oliko nyt niin että mestaruus ratkeaa näin että neljä parasta pelaa ensin vastakkain ja sen jälkeen kaksi parasta joukkuetta pelaavat finaalissa
??

Ei ole. Veikkausliigan sarjajärjestelmän löydät tästä http://www.veikkausliiga.com/veikkausliiga/sarjajarjestelma

meritonmetolli
Miksi Pasi Rautiaista ei kelpuuteta päävalmentajaksi? Minun mielestä yksi suomen parhaista!

Pablo on hieno mies ja varmasti hieno valmentaja, jos päättää siihen taas panostaa.

madisson.james
Aiotteko panostaa ensi kauteen ja käyttää @pullukka10 osto-option?

Ensi kauteen aiomme panostaa. Petterin ja valmennuksen kanssa katsotaan tilanne varmasti ennen kauden loppua.

henrik.ponkkonen
Miks ei osteta kunnon hyökkääjää?

Meillä on Veikkausliigaan nyt Tim Väyrynen, Akseli Pelvas, Eetu Vertainen, Evans Mensah, Riku Riski, Marco Bueno, Ivan Tarasov ja Sekou Camara. Keskitymme nyt heidän valmentamiseen ja kehittämiseen.

jalkapallotulokset
Oliko Barcelona 2014 kova vastus

Tulosta pitää kunnioittaa 6-0

roope_km
Jotain lukeneena ja jonkun verran hjk.n taivalta seuranneena. Aki teet hienoa ja hyvää jälkeä seurassa, minkä arvosanan antaisit itselle siltä ajalta kun olet ollut HJK.n toimitusjohtaja?

Kiitos. Olen enemmän tulos- kuin mielipideihminen, eli en lähde omalle työlle antamaan arvosanaa. Strategian mukaisia tuloksia on tässä, joskin ne ovat koko seurayhteisön ansiota tai syytä, tämä ei ole yksilöurheilua:

Kotimainen sarjamenestys

 1. 1. 2. 3. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 4. 7. 2. 2. 6. 1. 1. 2. 4.
  UEFA Coefficient
  5 year ranking: 7. ja 10
  year ranking 6.
  Pohjoismaisista seuroista

CIES tuotetut pelaajat

 1. 1. 1. 1. 1.
  Pohjoismaisista seuroista

Kotimaan kasvattajarahat

 1. 1. 1. 1. 1.
  Suomalaisista seuroista

Olosuhteiden omavaraisuus
nollasta päästy 1 stadion, 2 kenttää ja 5 tekonurmea.
Pohjoismaan top5

Liiketulos
Ainoa Pohjoismaissa 10 vuoden putki positiviinen tulos

Yleisökeskiarvo
ei lähellekään top 30.

Jäsenmäärä
noussut 3.500 mutta ei vertailukelpoista dataa muista seuroista.

Hyvä kysymys on toki, ovatko nämä mittarit oikeat.Vielä yhdet kysymykset ja vastaukset ovat tulossa. Pysykää kuulolla.