Lahti käytti paikkansa, Klubi ei

HJK Klubi 04:n nuoret miehet pelasivat ennakkoluulottomasti mutta taipuivat Mukkulan hallissa 3–0.

Kaius Simojoki väänsi tasapäisesti lahtelaisten kanssa.

HJK Klubi 04:n Ykköseen valmistautuva joukkue pääsi edustamaan HJK:ta tiistaina Liigacupissa edustusjoukkueen leireillessä Turkissa. Klubi hallitsi Lahdessa peliä pitkiä pätkiä, mutta lopputulos Mukkulan hallista oli silti tyly 3–0 (2–0).

Lahti eteni voitolla Liigacupin lohkovoittoon, HJK:n mahdollisuudet lohkon kakkossijaan ja välieräpaikkaan käytännössä haihtuivat tiistain tappion myötä. HJK (Klubi 04) kohtaa lauantaina vielä EIF:n Talin hallissa klo 14, ja kausikorttilaisille on lähetetty sähköpostia ottelulipun lunastamiseksi.

Santeri Silander kipparoi Klubia.

Pelillisesti ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli tasaväkistä kamppailua, jossa molemmilla oli omat vaaralliset paikkansa, mutta Lahti rankaisi virheistä armottomasti. Kymmenen minuutin pelin jälkeen HJK menetti pallon oman rangaistusalueen sisällä, minkä kotijoukkue käytti hyväkseen Colin Odutayon päästessä laukomaan varsin vapaasti vasempaan alakulmaan.

Pyry Mentu

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 37 minuuttia, Lahti siirtyi 2–0-johtoon keskityspallon kimmottua Klubi-pelaajan päästä omaan maaliin.

Toisen puoliajan alussa peli oli hieman rikkonaista ja aaltoilevaa, mutta jakson puoliväliä kohti edettäessä HJK pystyi painamaan FC Lahtea kuoreensa pitämällä painetta ylhäällä.

Kaius Hardén

Vaikka prässin purkaminen ja pallollinen peli oli läpi jakson suhteellisen hyvää, maalipaikkojen luominen osoittautui Lahden tiivistä puolustusta vastaan haastavaksi. Joukkue rakensi hienoilla sommitelmilla ensimmäisellä jaksolla Kaius Hardénille ja toisella Francis Etulle vaaralliset maalipaikat, mutta viimeistelyt jäivät molemmissa yrityksissä uupumaan.

Loppuluvut Lahti livautti lisäajan loppuhetkillä läpiajosta Klubin menetyksen seurauksena.

Eemil Toivonen

Vaikka tulos oli pettymys, HJK:n pallollinen peli ja pelirohkeus olivat hyvällä tasolla läpi ottelun. Nuori ryhmä suoriutui monilla pelin osa-alueilla hyvinkin onnistuneesti, ja pelaajien liukkaus näkyi varoituksissa, joita Lahti haali peräti viisi.

Peli kuitenkin ratkaistiin molemmissa bokseissa, ja yksittäiset virhearvioinnit kostautuivat tällä kertaa.

– Voimme olla tyytyväisiä siihen, miten hyvin olimme pelissä mukana ja pystyimme vastaamaan liigajoukkueen intensiteettiin. Monet pelin vaiheet toimivat pääsääntöisesti hyvin.

– Tällä tasolla yksittäiset virheet ja niistä seuraavat menetykset tulevat kuitenkin kalliiksi. Nämä ovat hyviä ja tärkeitä paikkoja oppia: Rohkea saa ja pitää olla, mutta naiivi ei saa olla. Sen rajan löytää vain pelaamalla tällaisia kovia pelejä, Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli summaa.

Vanha tuttu Bubacar Djalo vahti Michael Boamahia.

FC Lahti – HJK 3-0
10’ Colin Odutayo 1–0
37’ Oma maali 2–0
90+4’ Michael Lopez 3–0

HJK:n kokoonpano: Alex Ramula – Santeri Silander (84’ William Grönblom), Michael Boamah, Nils Svensson (76’ Eemil Toivonen), Kaius Simojoki – Otto Hannula, Matias Ritari, Pyry Mentu (63’ Altti Hellemaa) – Ville Vuorinen (62’ Francis Etu), Kaius Hardén (76’ Emil Ingman), Stanislav Baranov (84’ Elmer Vauhkonen).