Lauantain kotiottelussa vastassa viime kauden kiusaaja KuPS

Kausi alkoi sunnuntaina 1-0 -voitolla FF Jarosta, mutta Klubi on vasta pääsemässä vauhtiin. Seuraavaksi HJK:n vireen testaa lauantaina kello 16.00 alkavaan otteluun Sonera Stadiumille saapuva KuPS. Viime kaudella vaikeaksi vastukseksi osoittautunut kuopiolaisryhmä yrittää samalla katkaista HJK:n jo 21 ottelun pituiseksi venyneen tappiottomien pelien sarjan. Klubi on menneellä viikolla sulatellut kauden avauspeliä ja löytänyt otteista parannettavaa, mutta myös paljon hyvää.
  • Heti pelin jälkeen oli sellainen olo, että peli ei ollut kauhean hyvä. Sitten kun sen kävi uudestaan läpi, niin huomasi että pelissämme oli taktisesti paljon hyviä asioita. Selkeät maalipaikat jäivät aika vähiin, mutta meillä kuitenkin oli niitä. Vastustajalla ei ollut yhtäkään. Aika paljon puhuttiin, että meillä olisi ollut ongelmia heidän prässinsä kanssa, mutta oikeastaan pääsimme siitä joka kerta läpi. Peli oli hyvin kontrollissamme, kehui päävalmentaja Sixten Boström.

Maalipaikkojen luominen tuleekin olemaan pääosassa jälleen lauantain ottelussa. Sunnuntain ottelussa HJK onnistui erikoistilanteesta, kun Teemu Tainio puski Rasmus Schüllerin antaman kulman etutolpalta verkon perukoille. Myös Gideon Baah oli lähellä osumaa kulmapotkusta. Pelitilanteistakin syntyneitä maalipaikkoja oli, mutta viimeinen terävyys puuttui suorituksista. Boström tietää missä joukkueella on parantamisen varaa lauantaina.

  • Haluamme lisää vauhtia pallolliseen pelaamiseemme. Sitä olemme käyneet läpi tällä viikolla paljon ja uskon, että onnistumme siinä jo lauantaina. Ottelusta tulee varmaan olemaan aika samankaltainen kuin Jaro-peli oli, joten parannuksen näkee selvästi kentällä. Otamme hyvät jutut edellisestä pelistä mukaamme ja yritämme edistää omaa peliämme.

Joukkueiden viimevuotiset kohtaamiset olivat erittäin tasaisia. Klubi onnistui kaatamaan kuopiolaiset vasta kauden viimeisessä ottelussa. Sitä ennen kerran oltiin päädytty pistejakoon ja kerran KuPS oli vienyt pidemmän korren. Varsinkin kotona kärsitty 1-2 -tappio kirvelee edelleen. Nyt HJK:lla on hyvä mahdollisuus näyttää kasvaneensa joukkueena talven aikana.

  • KuPS oli meille viime kaudella vaikea vastustaja. He voittivat meidät Sonera Stadiumilla, ja kun he ovat kerran meidät täällä voittaneet, he uskovat varmasti pystyvänsä siihen uudestaan. Kova peli on siis tiedossa. Heiltä on lähtenyt talven aikana pari hyvää hyökkäyspään pelaajaa ja tilalla on uusia miehiä, joten vastassa on ihan mielenkiintoinen ryhmä, totesi Boström.

Poissa Klubin ryhmästä ovat varmasti vain Sebastian Sorsa ja Demba Savage. Macoumba Kandjin pelilupa on vahvistettu ja mies on edustuskelpoinen lauantain pelissä, mutta debyytin tekeminen ei ole vielä varmaa. Kolaus kovapäisen Veli Lammen kanssa kaksinkamppailutilanteessa tiistain harjoituksissa aukaisi haavan, joka vaati lopulta kahdeksan tikkiä. Riskejä ei haluta ottaa, joten haava saattaa vielä estää Kandjin kentälle kirmaamisen.

HJK on lauantaina myös ennätysjahdissa. 21 ottelun pituiseksi venynyt tappiottomien otteluiden putki sivuaa Veikkausliigan ennätystä ja mikäli pisteitä ropisee KuPS-ottelusta on uusi ennätys tosiasia.

  • Olen kyllä sen tiedostanut, mutta emme ole asiasta vielä puhuneet. Ehkä sitten kun koko pääsarjahistorian ennätys (29 ottelua, OPS 1980-1981) lähenee. Tietenkin se on jonkinlainen porkkana. Ennätykset on tehty rikottaviksi. Kyllähän se jostain kertoo, että olemme tähän asti päässeet, mutta en halua sen merkitystä painottaa, totesi Boström.

HJK – KuPS kello 16.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon ja saavu paikalle ajoissa välttääksesi ruuhkat. Jos et pääse paikalle, HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä viiden euron hintaan: www.hjk.fi/hjktv_live.