Lauantaina tärkeä Veikkausliiga-ottelu Boltilla

Klubi isännöi IFK Mariehamnia – yli 7000 lippua myyty.

Valmistavat treenit Boltilla.

HJK vs IFK Mariehamn
La 5.8.2023 klo 15:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan: Klubilla on jäljellä enää kaksi vieras- ja kaksi kotiottelua. Ensimmäinen näistä on luvassa huomenna lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu vierailemaan Bolt Arenalla. Tärkeä liigakamppailu on herättänyt mukavasti kiinnostusta: lippuja on myyty jo yli 7000 kappaletta.

Taistelu sarjan kärkipaikasta käy kuumana. KuPS ja SJK ovat jaetulla kärkisijalla 35 pisteellään, Klubi puolestaan kolmantena 34 pisteellä. Myös neljännen sijan AC Oulu on vielä mukana mestaruustaistossa: oululaisilla on kasassa 30 pistettä.

HJK on tällä hetkellä kolmen ottelun kotivoittoputkessa. Larne, Ilves ja viimeisimpänä Molde ovat kaikki poistuneet Boltilta 0–1-tappio niskassaan. Samoihin numeroihin päättyi myös IFK Mariehamnin vierailu Boltilla viime kaudella. Tuolloin ottelun ainoasta maalista vastasi Casper Terho.

Vuonna 2016 Veikkausliigan mestaruuden voittanut IFK Mariehamn on taistellut viimeiset vuodet putoamista vastaan, mutta saarelaiset ovat joka kerta onnistuneet niukasti välttämään karsijan paikan. Tälläkin hetkellä ailahteleva IFK Mariehamn on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta toisaalta joukkue on onnistunut ryöstämään täydet pisteet muun muassa KuPSin vieraana.

– IFK on pelannut edelliset kolme vierasotteluaan tappioitta. Joukkue antaa suosiolla pallonhallinnan vastustajalleen puolustaen tiiviisti muodossa ja kytäten vastaiskuja, joissa he ovat hyviä. Meidän on löydettävä keinot matalahkon blokin purkamiseen mutta samalla säilytettävä kenttätasapaino, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

HJK:lla on pitänyt kiirettä viime aikoina. Huomisen ottelu on kuudes 18 päivän sisään, ja kyseinen ajanjakso pitää sisällään vierasreissut Seinäjoelle, Norjaan ja Pohjois-Irlantiin. Moni pelaaja on urakoinut valtavia minuutteja, mutta uudet hankinnat sekä joidenkin pelaajien toipuminen pelikuntoon ovat tuoneet lisää kaivattuja vaihtoehtoja päävalmentajalle viimeisen parin viikon aikana. Kierrätystä on huomenna luvassa.

Joukkue palasi vastikään Norjasta Suomeen hävityn Molde-ottelun jälkeen ja valmistautui tänään Boltilla huomiseen liigaotteluun.

– Meillä on nyt ensimmäinen tappio alla, ja pelaajilla on ollut paljon kuormitusta. Palautumisemme on kuitenkin sujunut olosuhteisiin nähden hyvin. Tilannettamme helpottaa myös se, että uudet ja loukkaantumisista toipuneet pelaajat ovat pelikuntoisia. Kaiken kaikkiaan joukkueessa vallitsee hyvä ja innostunut ilmapiiri. Haluamme palata heti huomenna takaisin voittojen tielle.

HJK:n loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia. Sivussa ovat edelleen Dejan Iliev, Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Matti Peltola ja Aleksi Paananen. Lisäksi Perparim Hetemaj on pelikiellossa.