Lauantaina vieraskamppailu Ahvenanmaalla

HJK palasi voittojen tielle torstaina kaatamalla Suomen cupissa Hongan puhtaasti 3-0. Lähtökohdat vierasotteluun lauantain Veikkausliigakierrokselle ovat hyvät.

HJK:n laitalinkki Sebastian Sorsa on loukkaantumisen jälkeen noussut nopasti omalle tasolleen. Jo torstain cup-ottelussa Sorsa väläytteli jälleen tuttuun tapaansa HJK:n oikealla laidalla. Seban mukaan ”saarelle” matkaa uutta itseluottamusta puhkuva sinivalkoraitapaitainen joukkue.
– Cup-ottelun voitto toi lisää itseluottamusta. Peli kulki kaikilla ja kokonaisuutena olimme vahva, Sebastian Sorsa toteaa.
Ahvenanmaan vierasmatkat ovat aina omalla tavallaan erikoisia, varsinkin kun IFK tiedetään nimenomaan kovaksi kotijoukkueeksi. Seballe MIFK on tuttu jo vuosien takaa. Hän on kohdannut ahvenanmaalaisjoukkueen ensimmäisen kerran jo miesten Kakkosessa 2003.
– Siinä mielessä MIFK on tullut vuosien aikana tutuksi ja viime vuosien tasaisten kamppailujen perusteella heidän tämänhetkistä jumbosijaansa voi pitää ehkä tulosten valossa pienenä yllätyksenä.
Viime vuonna ottelu Maarianhaminassa päättyi 0-0 -tasatulokseen, mutta kotikentällään Finskillä HJK oli vahvempi 2-0. MIFK pelasi viime kaudella peräti 12 tasapeliä. Tällä kaudella tasapelejä on tullut kuudesta pelatusta ottelusta kolme. Loput kolme kamppailua ovat päättyneet tappioon.
HJK on sarjassa toisena, tasapisteissä Hakan kanssa. Kaksikko on kaksi pistettä sarjajohtaja Honkaa jäljessä. Viikonlopun kierroksen jälkeen järjestys kärjessä saattaa jälleen muuttua. 
Seban mukaan tunnelma joukkueessa on energinen ja rento. Edes tiukka kolme peliä kuudessa päivässä -tahti ei haittaa.
– Kovaan tahtiin on osattu valmistautua hyvin, eikä joukkueessa ole asiasta jääty pähkäilemään. Joukkueen leveys — ja ennen kaikkea sen laatu — ovat auttaneet meitä pelaamaan hyvin.
– Asiassa on myös hyviä puolia: vaikka fyysisesti kroppa joutuu jokaisella koville, niin henkisellä puolella tietty pelituntuma pysyy koko ajan tuoreena.
IFK Mariehamn-HJK
La 29.5. klo 19.00 Wiklöf Holding Arena
Pitkäveto 91: 4,20-3,50-1,65.