Leirillä kolmet syntymäpäiväjuhlat

Mikko Sumusalo täytti perjantaina 20 vuotta. Leirin aikana myös Cheyne Fowler ja Zakaria Kibona juhlivat syntymäpäiviään. Fowler täytti alkuviikolla 28, Kibona täyttää sunnuntaina Sumusalon tapaan 20.

– Fiilikset ovat tietenkin erinomaiset. Peltsi (joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi) oli hommannut kakun meidän syntymäpäiväsankareiden puolesta ja pääsimme hieman juhlistamaan kaikkien kolmen juhlapäiviä.

Syntymäpäiväjuhlien ohessa loppuviikko ja lauantai ovat tietenkin sujuneet kovan treenin merkeissä.
Sumusalo on leiriin tähän mennessä erittäin tyytyväinen. Leirillä joukkue on päässyt harjoittelemaan tulevan kauden kannalta tärkeitä osa-alueita.
– Olemme päässeet harjoittelemaan paljon sellaista, johon ei Suomessa ehkä löydy sopivaa rakoa tässä vaiheessa vuotta. Esimerkiksi paljon taktiikkaa ja joukkueen yhtenäiseen liikkumiseen liittyviä harjoitteita.
– Sen lisäksi pelipaikkakohtaiset palaverit ja harjoitteet ovat olleet todella antoisia.
Leirillä harjoiteltuja asioita HJK pääsee kokeilemaan maanantaina kun se pelaa leirin toisen harjoitusottelun. Maanantain ottelussa vastaan asettuu Venäjän toiseksi ylimmän sarjatason FC Volga.
– En usko, että taktiikassa tai kokoonpanossa tulee olemaan kauheasti muutoksia, mutta varmasti joitain leirin aikana harjoiteltuja asioita, kuten erikoistilannekuvioita, pääsemme testaamaan.

Leiri päättyy jo heti tiistaina kun joukkue lentää Suomeen iltapäivällä. Jos Sumusalo saisi päättää, HJK jäisi etelään vielä pitkäksi aikaa.

– Olemme päässeet harjoittelemaan nurmella aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, joten kotimaahan ei todellakaan ole mikään suuri hinku, Sumusalo sanoo.

– Olisin mieluusti jäänyt tänne harjoittelemaan siihen asti kunnes Suomessakin nurmikentät aukeavat.

Polvivammasta toipuva Jarno Parikka kuntoutuu kovaa vauhtia.

Johtoporras on ollut leiriin tyytyväinen.