Liiga alkaa paikalliskamppailulla

HJK aloittaa kautensa maanantaina vierailulla Espooseen, jossa vastaan asettuu TPS:lle kauden ensimmäisessä ottelussaan 2-0 tappion kärsinyt FC Honka. HJK lähtee sarjakauteen suurena ennakkosuosikkina. Viime kauden loppupuolella yhteen hitsautunut ryhmä on pysynyt kasassa avainpelaajien osalta, ja laadukkaat täsmähankinnat ovat tehneet Klubista entistä vaikeamman voitettavan. Paluumuuttajat Mikael Forssell ja Teemu Tainio tuovat ryhmään huikean määrän kokemusta ja taitoa, nuoruutta taas edustaa juuri Hongasta takalinjoja tilkitsemään hankittu toppari Tapio Heikkilä. Paketin kasassa pitää uusi päävalmentaja Sixten Boström, jolle ottelu on ensimmäinen Veikkausliigassa sitten vuoden 2004.

  • En ole juurikaan ajattelut koko asiaa siltä kannalta. Ei mitään ”paluuta” ehdi miettimään, kun keskittyminen on kokoajan joukkueessa ja siinä miten saamme mahdollisimman paljon pelaajista irti kun ottelut alkavat.

Avauskierroksella kärsimästään tappiosta huolimatta paikallisvastustaja Honka on vahvistunut huomattavasti vielä kauden kynnyksellä, ja ottelusta ei olekaan odotettavissa millään mittarilla helppoa. Paluun liigakentille tekevä väkkärämäinen laituri Roni Porokara, peliä rakentamaan hankittu espanjalainen Rubén Palazuelos ja huikean uran Euroopan suurissa jalkapallomaissa tehnyt, MM-kisoissakin Norsunluurannikkoa edustanut Abdoulaye Méïté liittyivät kaikki joukkueeseen hetkeä ennen kauden alkamista ja tekevät espoolaisryhmästä huomattavasti vaarallisemman yhdistelmän. Honka on vahvasti päävalmentajansa näköinen joukkue. HJK:ssa pelaajauransa huippuvuodet viettänyt Mika Lehkosuo on korostanut pallonhallintaa ja avointa lyhytsyöttöpeliä siitä asti kun otti joukkueen haltuunsa vuonna 2005.

  • Honka on meidän paikallisvastustaja, joten tietenkin mukana on pientä ekstralatausta. Meidän joukkueessa on muutama Hongassa aiemmin pelannut ja Hongan joukkueessa taas on muutama jätkä jotka ovat pelanneet HJK:n organisaatiossa. Se tuo oman lisänsä. Kyllähän tämä on sillä tavalla pelaajille ehkä jännittävin vastustaja, ja nyt se sattui ensimmäiseksi otteluksi. Toisaalta jos ajattelee vähän kyynisesti, niin eihän tämä ole kuin yksi peli 33:sta. Ja niin meidän täytyykin ajatella. Liian suurta latausta ei saa olla, väärällä tavalla suurta. Olemmehan me pelanneet kovia otteluja kauden allakin, pohdiskeli päävalmentaja Boström.

HJK:n kauden oli tarkoitus alkaa jo viikkoa aiemmin, mutta ottelu Interiä vastaan jouduttiin peruuttamaan. Klubi aloittaakin kautensa viimeisenä kaikista Veikkausliigan joukkueista. Boströmin mukaan joukkue on odottanut nyt tarpeeksi.

  • Fiilis on hyvä. Pelaajat ja valmentajat ovat täysin valmiita, varsinkin kun meille tuli yksi lisäviikko odottamista. Nyt rupeaa odottelu riittämään kaikille. Pelaajat ovat tehneet töitä tosi keskittyneesti tämän ylimääräisen viikon ajan, näkee selvästi että he vaan odottavat pääsevänsä irti.

Ottelu alkaa kello 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Televisiokanava Kutonen näyttää pelin myös suorana lähetyksenä.