LIIGACUP: HJK joutui taipumaan rp-kisan jälkeen

Ottelun käsikirjoitus oli selkeä. HJK hallitsi palloa käytännössä koko ajan, TPS panosti nopeisiin vastahyökkäyksiin.

HJK sai hallinnan myötä luotua useita hyviä maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä jaksolla. Yksi parhaista avautui Joel Pohjanpalolle, joka pääsi kääntymään rangaistusalueen sisällä ja laukoi, mutta TPS-vahti Lehtovaara oli tilanteessa hereillä. Pohjanpalo oli myös toistamiseen hyvässä paikassa. Nuori hyökkääjä venytti keskitykseen ja sai palloa ohjattua hieman, mutta jälleen Lehtovaara ehti tielle viime hetkellä.

Pallonhallinnan lisäksi HJK oli aktiivinen laukoja ensimmäisellä jaksolla. Kotistadionillaan pelannut joukkue pyöritti palloa rangaistusalueen rajalla, josta myös laukauksia lähti tiuhaan, mutta harmittavasti tähtäin oli liian usein hukassa.

TPS puolestaan luotti vastahyökkäysvoimaan, mutta joutui usein toteamaan HJK-puolustuksen paremmakseen. Vain yhdestä vastahyökkäyksestä syntyi vaarallinen paikka, mutta puolittaisen läpiajon päätteeksi tullut Mika Ääritalon laukaus suuntautui ohi HJK-maalin.

Huippuvaaralliset paikat olivat aivan jakson lopulle tultaessa vähissä, kunnes TPS iski johtomaalin kuin varkain. Hieman epäonnistunut keskitys laskeutui HJK-maalin takatolpalle, jonne tiensä oli löytänyt TPS:n Jani Lähde. Hän pääsi laittamaan olkapäällään pallon viivalta sisään.

Toisella jaksolla HJK tuli lähes heti tasoihin. Rasmus Schüller voitti irtopallon TPS-puolustuksen keskellä. Pallo ajautui Joel Pohjanpalolle, joka kääntyi 16-alueen rajalla, asetteli ja laukoi sitten kovan ja matalan vedon ohi Jukka Lehtovaaran.

Sen jälkeen palattiin ottelun alun tunnelmiin. HJK piti palloa, TPS kyttäsi vastahyökkäyksiä. Joel Pohjanpalo oli useaan otteeseen vetopaikassa, vetoihin pääsivät myös Erfan Zeneli ja Demba Savage. Lopussa kentälle tullut Robin Lod pääsi myös kokeilemaan erittäin vaarallisesti, mutta laukoi yli.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla TPS sai ottelusta paremman otteen. HJK oli myös tehnyt kolme vaihtoa lyhyen ajan sisään. Sebastian Mannström, Mikko Sumusalo ja Timi Lahti vaihtuivat Tuomas Kansikkaaseen, Janne Sakselaan ja Nikolai Alhoon.

Juuri 90 minuutin täyttyessä HJK sai kaksi vaarallista kulmapotkua, joista jälkimmäisen lopuksi Nikolai Alho pääsi laukomaan, mutta sihti oli jälleen kadoksissa.

Varsinainen peliaika päättyi siis 1-1 -tilanteeseen, joten siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Siinä TPS:n sankariksi nousi maalivahti Jukka Lehtovaara, joka torjui heti alkajaisiksi molemmat HJK:n kaksi ensimmäistä laukausta. Kun loput vetäjät laittoivat pallot verkkoon, kruunattiin TPS Liigacupin mestariksi 2012.

TPS-HJK rp. 4-2 (1-1)(1-0)