Liigacup-kausi starttaa perjantaina aurinkoisella Bolt Arenalla

Toni Koskela: ”Nämä ovat meille hyviä kauteen valmistavia otteluita.”

Pyry Soiri - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Pyry Soiri toi vauhtia Klubin laidalle viime lauantain Haka-ottelussa.

HJK vs IFK Mariehamn
Pe 27.1.2023 klo 15:00
Liigacup – Bolt Arena             

Kilpailukausi 2023 pyörähtää käyntiin perjantai-iltapäivänä Boltilla!

Klubin ensimmäiseksi vastustajaksi Liigacupin A-lohkon ottelussa seilaa IFK Mariehamn, jonka HJK kohtasi myös kauden 2022 Liigacupin avausottelussa. Tuolloin Klubi näytti menevän menojaan kahdella Roope Riskin avausjakson osumalla, mutta Joakim Latosen kavennusmaalista sisuuntuneet saarelaiset käänsivät Talin hallissa pelatun ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana 3–2-vierasvoitoksi.

Lähtökohdat kamppailuun ovat kuitenkin tänä vuonna ainakin olosuhteiden puolesta hyvin erilaiset, kun vähälumisen talven sekä ahkerien kentänhoitajien ansiosta huominen kamppailu pelataan Bolt Arenalla! Taka-Töölöön on luvattu muutamaa pakkasastetta ja aurinkoa taivaan täydeltä, joten sääolosuhteet ovat jalkapallo-ottelulle lähes erinomaiset.

– Kiva päästä pelaamaan taas Boltille – peli on ihan erilaista hyvällä ulkokentällä. Hallissa kenttä on paljon pienempi, ja kentän kitkan vuoksi on tyypillistä, että palloa on vaikeampi kuljettaa ja syöttää, mikä luonnollisesti vaikuttaa pelin laatuun. Ulkofutis on lähempänä peliä sarjojen alkaessa, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelun niin ikään Boltilla viime lauantaina, eikä päivä olisi voinut sujua juuri paremmin: Kentällä Klubi käveli FC Hakan yli selvin 4–0-lukemin, ja katsomoon saapuneet yli tuhat kannattajaa pitivät tunnelman korkealla. Monia ilahdutti etenkin Klubin nuorten sankareiden onnistumiset: Ilves-lainavuotensa jälkeen Töölöön palannut Kai Meriluoto heilutti verkkoa kerran ja 16-vuotias hyökkääjälupaus David Ezeh kahdesti. Lisäksi tuore hankinta Topi Keskinen iski ottelun avausmaalin ja alusti näppärästi Ezehin 3–0-osuman.

IFK Mariehamn on sen sijaan aloittanut jo oman Liigacup-urakkansa, kun maarianhaminalaisryhmä vieraili FC Hongan vieraana viime viikonloppuna. Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli pitkään hyvin tasainen, mutta viimeisen vartin aikana espoolaisten maali roikkui ilmassa. IFK Mariehamnin maalilla pelanneen HJK-laina Elmo Henrikssonin upeat torjunnat sekä maalikehikot pelastivat kuitenkin saarelaiset takaiskulta. Myös toinen HJK-lainapelaaja, Patrik Raitanen, esiintyi edukseen IFK Mariehamnin takalinjoilla mutta joutui tulemaan tauolla vaihtoon.

Liigacup on ennen Veikkausliigan käynnistymistä pelattava turnaus, jossa ovat mukana kaikki liigajoukkueet. Kilpailumuotoon on tehty pari oleellista muutosta viime vuodesta: Joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon aiemman kolmen neljän joukkueen lohkon sijaan – Klubin seurana A-lohkossa pelaavat IFK Mariehamnin ja FC Hongan lisäksi FC Lahti, FC Inter sekä KTP. Lisäksi tällä kaudella ei pelata ollenkaan puolivälieriä, vaan lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin.

– Nämä ovat meille hyviä kauteen valmistavia otteluita. Huomenna on kauden toinen pelimme, ja tulemme tekemään kaikki sallitut seitsemän vaihtoa, jotka on jo etukäteen mietitty. Toivottavasti onnistumme näissä suunnitelmien mukaan, kuten viime lauantaina. Pelillisesti lähdemme hakemaan samanlaisia asioita kuin viimeksi – nyt olemme ehtineet treenaamaan niitä taas viikon enemmän, kommentoi Koskela.

Pienestä lihaskireydestä kärsinyt Johannes Yli-Kokko huilaa varmuuden vuoksi perjantaina. Anthony Olusanya ja Aapo Halme sen sijaan suorittavat parhaillaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa eivätkä ole pitkän metsäleirityksen takia valmennuksen käytettävissä. Lisäksi sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Valtteri Moren, Roope Riski, Miro Tenho sekä Miska Ylitolva.

Viime kauden Liigacupissa HJK voitti oman alkulohkonsa IFK Mariehamn -tappiosta huolimatta, ja puolivälierissä vastaan asettui FC Honka. Klubin edustusjoukkue oli kuitenkin samaan aikaan valmistautumassa kauteen ulkomailla, joten Honka sai vastaansa HJK Klubi 04:n. Miika Nuutisen luotsaama ryhmä aloitti ennakkoluulottomasti ja johti ottelua pitkään, mutta lopulta Hongan rutiini oli liikaa, ja espoolaiset etenivät jatkoon 3–1-voitolla.

HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Kauden ensimmäinen ottelu veti kiitettävästi yleisöä Bolt Arenan lehtereille.