Liigacup-välierä lauantaina Boltilla klo 15 – HJK saa vieraita Kuopiosta

Klubin ja KuPSin väliset ottelut ovat olleet viime vuosina huipputasaisia – pystyykö HJK nappaamaan ensimmäisen KuPS-voittonsa yli 2,5 vuoteen?

HJK veti perjantain viimeistelyharjoitukset perjantaina Bolt Arenalla aurinkoisessa säässä.

HJK vs KuPS
La 18.3.2023 klo 15:00 (Portit klo 14:00)
Liigacup – Bolt Arena

Veikkausliiga-kauteen valmistava Liigacup on edennyt pudotuspelivaiheeseen, ja A-lohkon voittanut HJK saa välierässä vastaansa Kuopion Palloseuran, joka sijoittui omassa lohkossaan toiseksi. Toisessa välierässä vastakkain ovat FC Inter sekä AC Oulu, ja otteluiden voittajat etenevät finaaliin, joka pelataan alustavan ohjelman mukaan lauantaina 1. huhtikuuta. Finaalin kotietu ratkaistaan arvalla.

HJK–KuPS-ottelun pääsylipulla on mahdollista tulla seuraamaan myös HJK Klubi 04:n ja GrIFK:n Bolt Arenalla klo 11 alkavaa harjoitusottelua. Ovet avataan klo 10.30. Harjoitusottelun ja Liigacupin välissä katsomo tyhjennetään, ja Pääkatsomon portit avataan jälleen kello 14.00.

HJK ja KuPS ovat hallinneet suomalaista jalkapallokenttää viime vuosina, ja joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat olleet perinteisesti hyvin tiukkoja: Edellisistä seitsemästä keskinäisestä ottelusta peräti kuusi on päättynyt tasapeliin, ja KuPS on vienyt nimiinsä yhden – viime syksyn Veikkausliigan päätösottelun, jossa urheilullista panosta ei enää ollut Klubin varmistettua mestaruutensa jo aiemmin. HJK:n edellisestä KuPS-voitosta on kuitenkin vierähtänyt jo hyvä tovi: Klubin viimeisin päänahka on elokuulta 2020, jolloin joukkue ryösti täyden pistesaaliin Kuopiosta 3–0-vierasvoitolla.

Lauantaina tasapeli ei luonnollisestikaan ole vaihtoehto. Jos tilanne on 90 minuutin jälkeen tasan, edessä on rangaistuspotkukilpailu. Joukkueet ottivat toisistaan mittaa rankkarikisan merkeissä Suomen Cupin finaalissa keväällä 2021, jolloin kuopiolaiset veivät rankkarit nimiinsä maalein 5–4.

Lucas Lingman on palannut joukkueharjoituksiin.

HJK:n pelaajatilanne on pysynyt melko ennallaan, joskin flunssa on edelleen sotkenut jonkin verran Klubin harjoittelua. Huomiselta kokoonpanosta puuttuvat ainakin Santeri Hostikka sekä Bojan Radulovic, joka on valmennuksen luvalla suorittamassa opintoihinsa liittyviä tenttejä Espanjassa.

Viime viikonlopun Ilves-ottelun tapaan poissa ovat myös Aleksi Paananen ja Topi Keskinen, joka ei KTP-pelissä saamansa kolhun vuoksi lähde ensi viikolla U21-maajoukkueen matkaan. Kevin Kouassivi-Benissan on sivussa pidempään. Lucas Lingman sen sijaan pystyy jälleen osallistumaan joukkueharjoituksiin.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Sisukas kuntoutus tuottaa tulosta: Kesäkuussa samassa ottelussa polvensa teloneet Roope Riski (kuvassa) ja Valtteri Moren saavat taas potkia palloa! Moren on hieman Riskiä edellä ja palaa joukkueharjoituksiin maanantaina.

Poissa kokoonpanosta ovat edelleen myös pitkäaikaispotilaat Miska Ylitolva, Valtteri Moren ja Roope Riski, joiden kuntoutuminen etenee suunnitellusti – Moren palaa joukkueharjoituksiin ensi maanantaina.

HJK:n harjoituskausi on sujunut tulosten ja peliesitysten valossa mukavasti, vaikka SJK aiheuttikin viime viikolla töölöläisille ensimmäisen kotitappion. Korjausliike tehtiin välittömästi, kun muutamaa päivää myöhemmin pelattu Ilves-harjoitusottelu päättyi Klubin 3–1-voittoon Tuomas Ollilan rokotettua vanhaa seuraansa kahdesti.

Kuopiolaisten talvikausi ei ole edennyt yhtä ruusuisesti: KuPS keräsi Liigacupin lohkovaiheen viidestä ottelustaan seitsemän pistettä, ja maaleja joukkue onnistui viimeistelemään ainoastaan kolme. Äärimmäisen tasaisen lohkon viimeinen kierros ratkaisi kuitenkin KuPSin jatkopaikan, kun joukkue pelasi tasapelin VPS:n kanssa.

KuPSin ovet ovat käyneet talven aikana, ja päävalmentaja Simo Valakarin lisäksi useampi viime kausien avainpelaaja on jättänyt Kuopion taakseen. Eniten kolauksia on kärsinyt puolustuslinja, kun laitapuolustaja Daniel Carrillo sekä liigan topparieliittiin lukeutuneet Paulo Ricardo ja Diogo Tomas ovat vaihtaneet maisemaa. Muita nimekkäitä poistujia ovat latvialainen Janis Ikaunieks sekä Klubiakin aikoinaan edustaneet Tim Väyrynen ja Filip Valencic, joista jälkimmäinen rooli tosin jäi viime kaudella Kuopiossa pieneksi.