Liigacupia tiistaina – HJK-Honka Talissa

Raitapaidat voittivat Turun Palloseuran viikko sitten Turussa melko selvästi ja hyvällä pelillä numeroin 1-3. Vierailijoiden maalintekijöinä kunnostautuivat Alex Ring ja kahdella maalillaan Jarno Parikka.
Honka puolestaan on ehtinyt pelata jo kahdesti Liigacupia. Viikko sitten lauantaina IFK kaatui 3-1, ja torstaina TPS Turussa numeroin 3-2.
– Meillä itseluottamus on hyvällä tasolla. Voittoja ja hyviä suorituksia on tullut paljon jo kuukauden aikana, HJK:n Jarno Parikka sanoo. Hän on ehtinyt iskeä jo neljästi alkuvuoden kaikkiaan seitsemässä ottelussa.
– Mutta sen suurempaa analyysia on vaikea lähteä rakentamaan. Molemmat tiistain ottelun joukkueet ovat päässeet voittojen makuun ja varmuudella haluavat voittaa myös tiistaina. Se on siis selvää, että halua ei ottelusta puutu.
Parikka korostaa, että HJK:n ja Hongan kohtaamisissa on aina erikoinen lataus, riippumatta pelataanko sarjan ratkaisuhetkiä vai talven Liigacupia, joissa pääpaino on vielä pelillisten osa-alueiden rakentamisesta.
– Joukkueet ovat niin tuttuja toisilleen, että lisäpanoksia ei edes tarvitse.
Paitsi voittotilin ja sitä kautta itseluottamuksen kasvattaminen, Liigacup on myös kaikille joukkueille erinomainen mahdollisuus tehdä kokeiluja, antaa kokemusta nuorille pelaajille ja hioa pelaajien rooleja kentällä.
– Meillä on laaja ja laadukas materiaali. Uskon kyllä, että vaihtoja ja jonkintasoisia taktisia kokeiluja talven otteluissa nähdään, mutta en usko, että se vaikuttaa pelin tasoon.