Liigacupin alkusarja päättyi tappioon

HJK ei ennen tiistaita ollut hävinnyt vielä tänä vuonna suomalaiselle joukkueelle. Lahti puolestaan oli Liigacupissa lohkojumbona viidellä tappiolla. HJK:n maalivahdin ja maalivahtivalmentajan Jani Vianderin mielestä Lahden joukkueesta paistoi kova nälkä päästä pisteille Liigacupissa.
– Kokonaisuus meidän pelissä ei tiistaina ollut parhaimmillaan, ei ollut meidän päivämme, Jani Viander sanoo.
– Toisaalta Lahden joukkueen peli-ilmeestä huomasi, että heillä oli alla viisi tappiota, eivätkä he halunneet kuudetta.
Vaikka HJK oli jo ennen tiistaita varmistanut jatkopaikkansa Liigacupissa, jäi tappiosta luonnollisesti karvas maku.
– Tappiot harmittavat aina, mutta myös se, että olisi ollut paljon mielekkäämpää varmistaa lohkovoitto ja kotietu jatkopeleissä omalla esityksellä. Nyt lohkovoitto riippuu Hongan ja Interin välisestä ottelusta.
Tappioon Viander ei löydä yhtä syytä. Kokonaisuutena peli oli Lahden puolelta hieman parempi ja maalivahdin mukaan ansaitsi voittonsa.
– Olihan meilläkin paikkoja, muun muassa pilkku, josta nyt tällä kertaa ei onnistuttu. Myös koko toinen jakso oli mielestäni hyvin tasaista peliä päästä päähän. Lahti vain onnistui tekemään paikoistaan tehokkaammin maaleja.
– Toisaalta vaikka voitto olikin ehkä ansaittu, ei numerot mielestäni olleet oikeudenmukaiset. Meillä ja Lahdella oli maalien lisäksi paljon muitakin hyviä paikkoja. Ehkä tämä ottelu oli meille myös hyvä heräte: tappioistakin oppii aina jotain tulevaisuutta ajatellen.
Liigacupin alkulohko on siis HJK:n osalta paketissa ja joukkue huilaa keskiviikon. Loppuviikolla harjoittelu jatkuu ja ensi viikon alusta alkaa valmistautuminen Liigacupin puolivälierään. Tuleva puolivälierä pelataan jo Finnair Stadiumilla, jonka puhdistus lumesta on parhaillaan käynnissä.
HJK:n sijoitus lohkossa selviää vasta keskiviikkona kun Inter ja Honka iskevät yhteen. HJK:n lohkovoitto ja välierän kotietu varmistuu vain Interin ja Hongan pelatessa tasan, muussa tapauksessa HJK tippuu lohkon kakkoseksi.