Liigapelaajat mukana kouluyhteistyön kick-offissa

Haagan ala-asteella kävi kuhina, kun monisatapäinen joukko lapsia kirmasi pallon perässä koulurakennuksen takana sijaitsevilla hiekkakentillä. Turnauksessa koululuokat pelasivat toisiaan vastaan, tytöt ja pojat sekajoukkueissa. 
HJK:n liigamiehistö oli turnauksessa mukana hyvin edustettuna, seitsemän miehen voimin. Ville Wallen, Mikko Sumusalo, Aki Riihilahti, Johannes Westö, Jarno Parikka, Akseli Pelvas ja Erfan Zeneli olivat saaneet kunnian saapua paikalle. Miehet toimivat peleissä tuomareina sekä pelasivat ystävyysottelun kunkin ikäluokan voittajajoukkuetta vastaan.
– Jengistä oli paljon halukkaita lähtemään mukaan, me olimme tällä kertaa nopeimpia, kertoi HJK:n monivuotinen luottomaalivahti Ville Wallen. 
– Jatkossa on varmasti yhä kovempi kilpailu siitä kuka näihin tapahtumiin pääsee.
Hyöty on sekä lapsille että liigapelaajille ilmiselvä, ja vuorovaikutus on positiivinen molempiin suuntiin.
– Erittäin hyvin järjestetty tapahtuma ja oli todella hienoa että saimme olla mukana. Mahtavaa nähdä kuinka innokkaita lapset olivat, taitotasosta riippumatta. Fiilis oli kaikilla korkealla, ja se tarttui meihinkin samantien. Tämä on erinomainen tapa irrottautua arjesta. 
– Oli myös mukava nähdä kuinka suuri prosentti lapsista harrastaa liikuntaa, Wallen totesi viitaten juhlasalissa tehtyyn pikagallupiin, jossa lähes jokainen käsi nousi pystyyn asiasta kysyttäessä.
Aki Riihilahti, joka aikanaan oli täyden kympin oppilas, muistutti lapsia koulunkäynnin tärkeydestä. 
Samoilla linjoilla oli myös Wallen. 
– Kumpikin tukee toisiaan. Kun harrastaa liikuntaa ja on ulkona, niin jaksaa paremmin koulussakin. Myös läksyjen luku vaatii tasapainoksi harrastuksia. Molempia ehtii varmasti tehdä, ei siinä aika lopu kesken.
HJK jakoi tilaisuudessa 350 lippua seuraavaan kotiotteluun, joka on FC Lahtea vastaan ensi maanantaina. Varmaa on että Haagan oppilaat ovat Finnair Stadiumilla mukana täydellä sydämellä, niin innokkaasti ja tiiviisti lapset seurasivat sankareitaan tiistaina aamupäivällä. Siihen asti myös liigatähdet saavat lepuuttaa nimikirjoitusten jakamisesta ylirasittuneita ranteitaan.