Lindström: Loman jälkeen energiaa loppukauteen

Europelien päättyminen ja maaottelutauko olivat ihanteellinen ajankohta parin päivän lomalle ennen kauden viimeistä kolmannesta liigassa. HJK-toppari Mathias Lindströmin mukaan tauko teki hyvää.
– Tällaisen kesän ja kaiken europeleistä nousseen hälinän jälkeen oli todella hyvä saada ajatukset pois jalkapallosta. Se teki paitsi fyysisesti myös henkisesti hyvää.
Kaikki klubilaiset eivät kuitenkaan lomalle päässeet, sillä maajoukkueen mukana EM-karsintoihin suuntasi kolme pelaajaa, Alex Ring, Teemu Pukki ja Ville Wallén. Ring ja Pukki pääsivät myös tositoimiin jo perjantain Moldova-ottelussa. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Maltalla ovat puolestaan maalivahti Saku-Pekka Sahlgren, Mikko Sumusalo ja Timi Lahti.
Sunnuntaina kun HJK palasi harjoituskentälle, juoksi kentällä 15 pelaajan nippu.
– Heti kun saamme maajoukkuejätkät takaisin riveihin niin katsomme yhdessä loppukauteen ja luomme suunnitelman. Tavoitteena on ehdottomasti taistella kaudelle arvoisensa päätös. Olemme pelanneet erinomaisen kauden tähän mennessä.
Liigassa on 11 kierrosta pelaamatta eli yhteensä 33 pistettä jakamatta. HJK pitää kärkipaikkaa tiukasti hallussaan 14 pisteen erolla kakkosena tulevaan Interiin. Kolmantena tulee JJK, joka on jäänyt viisi pistettä Interistä. Neljäntenä oleva TPS on neljä pistettä JJK:n takana.
Liigan loppuhuipennuksen keskellä pelataan myös Suomen Cupin finaali. Vajaan kolmen viikon päästä lauantaina 24.9. käytävä finaali HJK:n ja KuPS:n välillä on Lindströmin mukaan joukkueelle myös tärkeä paikka. 
– Tupla on ilman muuta kauden päätavoitteemme. Sen saavuttaminen vaatii kuitenkin meiltä todella kovaa työtä. Liigassa on vielä paljon pisteitä jaossa, eikä Cupin finaalissakaan ole ennakkosuosikkeja. Lisäksi syksyn mittaan peleissä tunnelma muuttuu joka vuosi hieman taistelevammaksi. Kentät eivät ehkä ole ihan keskikesän kenttien kaltaisia ja ilmakin viilenee.
HJK jatkaa liigaa tulevana torstaina kun se kohtaa TPS:n vieraskentällä klo 18.30. Maanantaina 12.9. on vuorossa seuraava kotiottelu KuPS:aa vastaan. Silloin saadaan myös esimakua tulevasta Cup-finaalista.