Lindström: ”Moskovassa mennään täysillä”

HJK:n näkökulmasta Moskova-turnauksesta on mahdollista saada paljon arvokasta kokemusta tulevan kesän eurocup-pelejä ajatellen. Ajankohta turnaukselle on kuitenkin todella aikainen, sillä joukkue ehtii harjoitella tehokkaasti vain pari viikkoa ennen ensimmäisiä kovia pelejä.
– Jos turnaus pelataan nyt, niin turnaus pelataan nyt, toteaa HJK:n toppari Mathias Lindström.
– Mielestäni olemme kuitenkin päässeet harjoittelemaan jo hyvin ja hyvällä asenteella. Varmaa on, että Moskovassa saamme monta kovaa peliä ja paljon arvokasta kokemusta tulevaa kesää ja euro-pelejä varten.
Ennakkotietoja siitä, mitä Moskovassa on odotettavissa, on vähän. Ja suurin osa tiedoista tulee Turun Interin leiristä, joka edusti Suomea turnauksessa viime vuonna. Kokemukset Turun suunnalta ovat olleet positiivisia.
– Olosuhteita ja turnauksen muita järjestelyjä on kehuttu kovasti Interin suunnalta. Ainoita kysymysmerkkejä ovat vastustajat. Aktobe-nimi on tuttu jostain, mutta muuten joukkueet ovat minulle täysin tuntemattomia. On kuitenkin tiedossa, että itä-eurooppalaiset maat ovat vahvoja jalkapallomaita.
– Eli mielenkiintoinen matka tulossa. Ehkä tuloksellisesti turnaus ei ole meidän kauden päätavoite, mutta kokemuksena varmasti hieno ja tärkeä. Alkulohkosta haluamme ehdottomasti jatkoon, Lindström toteaa.
HJK matkustaa Moskovaan perjantai-aamuna. Joukkue pääsee harjoittelemaan pelipaikkana toimivassa hallissa vielä saman iltana. Ensimmäinen ottelu on vuorossa lauantaina.
CIS-turnaus Moskovassa 16.-24.1.2010. 

HJK:n alkulohko sekä otteluohjelma:
Lauantai 16.1. klo 12.00, Aktobe Kazakstan – HJK Helsinki                       
Sunnuntai 17.1. klo 12.00, Baku Azerbaidžan – HJK Helsinki
Tiistai 19.1. klo 12.00, HJK Helsinki – Vakhsh Tadžikistan