Lisäpotkua maalivahtivalmennukseenAlkaneella kaudella liigajokkueen maalivahtivalmentaja Jani Viander vastaa myös Klubi 04:n ja A-poikien veskareiden kehittymisestä. Samalla seuraa vuosia palvellut Seppo Felt keskittyy enemmän B- ja C-poikien maalivahtivalmennukseen. Rahmon Kelmendi jatkaa hyvää työtään nuorimpien veskarilupausten parissa.
 
– Tämän osaavan trion ansiosta lisäämme maalivahtivalmennuksen määrää, laatua ja tehoa. Kolmikko tekee myös yhteistyötä yli ikäluokkarajojen ja osallistuu aktiivisesti seuran maalivahtivalmennuslinjan rakentamiseen, kertoo HJK:n valmennusjohtaja Erkka V. Lehtola.

Pitkän ja komean peliuransa viime kauteen lopettanut Jani Viander puhkuu intoa.

– Pelaajauran jälkeinen elämä on hieno aloittaa tutussa ympäristössä. Olen erittäin kunnianhimoinen valmentamisen suhteen, ja tämä on erittäin hyvä paikka aloittaa, ”Visse” sanoo ja naulaa toiminnan tavoitteita. 

– 04:n ja A:n maalivahdit ovat lähellä liigajoukkuetta, joten heidän on harjoiteltava samalla intensiteetillä kuin liigamaalivahtien. Seurassa on tiedettävä, missä sen maalivahdit menevät. Haluan, että meillä on joka ikäluokassa potentiaalinen liigajoukkuemaalivahti.
 
Seppo Felt, seuran oma kasvatti, on koutsannut viime vuodet akatemiamaalivahteja. Jatkossa hän ahkeroi pykälää nuorempien liimanäppien kanssa.   

– Kiinnostuneena odotan tulevia aikoja B- ja C-poikien joukkueiden veskareiden mukana. Hieman nuorempien pelaajien seurassa toimiminen on uusi ja motivoiva haaste. Tiukkoja treenejä tulossa, ”Sepi” lupaa. 
 
Rahmon Kelmendi on virkaiältään maalivahtitallin nuorin valmentaja: hän tuli Klubiin syksyllä 2009. Hänen pelkistetty ja vaativa tyylinsä on kehittänyt seuran nuorimpia torjujia selvästi. Mies itse on viihtynyt Suomen ykkösseurassa.

– Olen todella iloinen, että saan olla näin suuren seuran maalivahtivalmentajana. On ilo tehdä töitä taitavien poikien kanssa. Nyt yritämme todella kehittää omista kasvateista maalivahteja liigajoukkueeseen ja toivottavasti pidemmällekin.
 
Valmennusjohtaja Lehtola on selvästi mielissään maalivahtivalmennustiimin kokoonpanosta.

– Nämä työtä pelkäämättömät miehet ovat jo käärineet hihansa ja ryhtyneet hommiin. Varmaa on, että hiki virtaa harjoituksissa ja kehitystä tapahtuu. Tulevina vuosina Klubin on paikattava mainettaan maalivahtien kasvattajana.   
 
Kaikki Klubin legendaarisissa edareissa torjumisesta kiinnostuneet, osaavat ja harjoittelua pelkäämättömät maalivahdit voivat olla yhteydessä joko suoraan maalivahtivalmentajiin tai seuran valmennuksesta vastaaviin.
 
Jani Viander (Klubi04, ASM): 050-5521961
Seppo Felt (BSM, C15, C14): 0400-859375
Rahmon Kelmendi (D13, D12, E11, E10, F9): 050-4072133
Valmennuspäällikö Petteri Kärkkäinen: 050-3550112
Valmennuspäällikkö Jari Rantanen: 050-5481960
Valmennusjohtaja Erkka V. Lehtola: 050-5646860