Lodin hattutemppu toi täyden pistepotin sunnuntain trilleristä

HJK ja FC Honka järjestivät täydelle Sonera Stadiumille sunnuntai-iltana viihdettä koko rahan edestä. HJK käänsi 4-2 päättyneen trillerin lopulta voitokseen, mutta hetken aikaa näytti jo synkältä. Robin Lod iski HJK:n ensimmäisen osuman jo pelin ensiminuuteilla, ja tauolle mentiin Klubin 1-0 johdossa. Toisen puoliajan alussa Honka kuitenkin iski kahdesti, siirtyi johtoon ja vaikutti olevan matkalla kohti kolmea pistettä ja niiden tuomaa karkumatkaa sarjan piikkipaikalla. Illan sankariksi nousi nuori Lod, joka viimeisteli lopulta hattutempun Teemu Tainion tuotua HJK:n ensin tasoihin. Päävalmentaja Sixten Boström iloitsi joukkueen maalivireestä.

– Se että tehdään neljä maalia Honkaa vastaan, joka on yksi tämän sarjan kovimmista joukkueista puolustamaan, nostaa tietenkin tämän voiton arvoa entisestään. Toinen asia on, että johdettiin tauolla, sitten yhtäkkiä peli oli 2-1 meitä vastaan ja noustiin silti voittoon. Paljon erittäin hyviä suorituksia pelaajilta, kiitteli Boström.

Ensimmäinen puoliaika alkoi HJK:n vahvalla rynnistyksellä, eikä mennyt kauaa kun maaliverkot jo pullistuivat ensimmäisen kerran. 3. minuutilla Nikolai Alhon keskitys löysi topparin taakse hiipineen Demba Savagen, jonka puskun Hongan maalivahti Walter Viitala torjui vaivoin eteensä, ja Lod pääsi tyrkkäämään jatkopallon tyhjään maaliverkkoon. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika mentiin HJK:n hallinnassa, mutta loppua kohden espoolaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Maaliinkin Honka pallon sai, mutta Roni Porokaran ohjaus liputettiin paitsioksi.

Tauon jälkeen iski Honka. Gideon Baahin komea läpisyöttö tavoitti puolustuksen selustaan juosseen Tim Väyrysen, joka nosti pallon yli vastaan tulleen Ville Wallénin, eikä tilanteeseen kiiruhtanut Tapio Heikkilä ehtinyt palloon ennen maaliviivan ylittymistä. HJK metsästi tasoituksen jälkeen vimmatusti uutta johto-osumaa, mutta pallo pomppikin Hongalle. Kulmapotku löysi Abdoulaye Meiten pään, pusku osui ylärimaan ja kimposi Baahille, joka toimitti sen verkon perukoille vaikeasta asennosta akrobaattisella saksipotkulla.

Kauaa ei kuitenkaan Hongan johto kestänyt. Teemu Tainio nousi ärhäkästi etutolpalla Erfan Zeneliin antamaan kulmaan ja puski numerot jälleen tasoihin. Loppu oli Lodin. 79. minuutilla Alho ja Sakari Mattila pelasivat upeasti yhteen oikealla laidalla.

Vapaaksi kulmassa pelattu Mattila keskitti matalan ja kovan pallon maalille ja Lod rynnisti viimeistelemään illan toisen osumansa. Vain hetkeä myöhemmin Klubi-kasvatti viimeisteli hattutemppunsa. Tapio Heikkilä katkaisi Hongan hyökkäyksen ja avasi pallon Savagelle, joka käännähti pallon kanssa ja tuikkasi sen Honka-toppareiden välistä karkuun painelleelle Lodille. Lod näki maalivahti Viitalan tulleen vastaan ja vieritti pallon vasemmalla jalallaan tolpan juureen ratkaisten pelin lopullisesti.

– Tietysti Robin Lod on nyt ensimmäisenä huulilla. Olen äärettömän iloinen, että Röbä sai tehdä maaleja tänään. Hänellä on ollut tässä viime peleissä paikkoja, ja on ansainnut työnteolla ja sillä sykkeellä millä on pelannut paikan avauskokoonpanossa. Tänään tuli sitten osoitus siitä mitä siinä kaverissa on, kommentoi Boström.

HJK on voiton myötä sarjataulukossa pisteen päässä Hongasta, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, silloin Sonera Stadiumille vieraaksi saapuu MYPA.

Katso ottelun kooste: HJK TV