Loppuunmyyty Bolt Arena sai voiton Mestarien liigan karsinta-avauksessa

Jatkopaikka ratkotaan ensi viikolla Pohjois-Irlannissa.

Bojan Radulovic laukoi voittomaalin.

HJK vs Larne FC 1–0 (1–0)
3’ Bojan Radulovic 1–0 rp

HJK nappasi tärkeän voiton Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella, kun pohjoisirlantilainen Larne FC kaatui loppuumyydyllä Bolt Arenalla lukemin 1–0. Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Pohjois-Irlannissa.

Täysi Klubipääty pääsi juhlimaan voittoa.

Klubi aloitti matkansa Mestarien liigassa ryminällä. Ottelu oli vanhennut vasta minuutin verran, kun Larnen irlantilaistoppari Cian Bolger jyräsi Topi Keskisen nurin boksissa, ja erotuomari Goga Kikacheishvili näytti välittömästi rangaistuspotkua. Bojan Radulovic hämäsi Larne-vahdin Rohan Fergusonin vasemmalle ja sijoitti pallon varmuudella oikeaan alakulmaan.

Matsin jälkeen hikihaastossa HJK:n hyökkääjä Santeri Hostikka.
Kevin Kouassivi-Benissan HJK TV:n haastattelusssa Larne-ottelun jälkeen. Katso video!

Avausjako eteni maalin jälkeen samalla kaavalla. Klubi hallitsi palloa pitkiäkin aikoja Larnen kenttäpuoliskolla, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei saatu luotua. Larne kyttäsi vastaiskun paikkoja, mutta punapaitaisen vierasjoukkueen syöttötarkkuus oli korkeintaan välttävällä tasolla.

Rikkonainen avausjakso eteni ilman maalipaikkoja kohti taukovihellystä. Molemmat pääsivät yrittämään maalintekoa erikoistilanteista, jotka eivät kuitenkaan työllistäneet kumpaakaan maalivahtia. Lopulta Larne sai jakson lopulla yhden paikan luotua, kun Andy Ryan ohitti Matti Peltolan ja pelasi boksiin Lee Bonisille, jonka kärkkärin Miro Tenho blokkasi.

Perparim Hetemaj.

Toinen puoliaika oli selvästi ensimmäistä tasaisempi. Larne pääsi hyökkäämään säännöllisemmin, ja vastaavasti Klubin pallonhallinta ei ollut yhtä vahvaa. Vierasjoukkue pyrki iskemään vastaan pääsääntöisesti vasemman laidan kautta, mutta Klubi onnistui selvittämään tilanteet yksi toisensa jälkeen.

Klubin toisen puolikkaan paras – ja käytännössä ainoa – tilanne syntyi vajaan tunnin kohdalla Radulovicin kuljetuksen seurauksena. Espanjalainen löysi hyvällä syötöllään Santeri Hostikan, jonka laukaus pienestä kulmasta törmäsi Fergusoniin.

Santeri Hostikka oli toisella puoliajalla lähimpänä maalintekoa.

Viimeisen puolituntisen aikana Larne oli selvästi lähempänä tasoitusta kuin Klubi toista maaliaan. 19-vuotias Dylan Sloan järjesteli useamman tontin Leroy Millarille, jonka yritykset karkasivat Klubin onneksi jatkuvasti ohi Jesse Östin vartioiman maalin.

Topi Keskinen.

Klubin pallollinen pelaaminen oli hieman staattista, eikä Larnen puolustusta onnistuttu murtamaan. Kotijoukkue haki laitakaistoille ylivoimia ja onnistuikin pallottelemaan siellä näennäisen näyttävästi, mutta viimeiset syötöt ahtaissa tiloissa pelattiin usein alaspäin tai liian hankalina rajojen yli.

– Tämä oli varmaan minimitulos. Himassa nämä pelit pitääkin voittaa. Yritimme tehdä enemmän maaleja, mutta tänään emme pystyneet siihen. Olimme etenkin toisella puoliajalla huolimattomia emmekä liikutelleet palloa niin nopeasti, että olisimme voineet luoda enemmän paikkoja, pohti laitahyökkääjä Santeri Hostikka.

– Peli on meille vain 1–0, joten mitä tahansa voi tapahtua. Lähdemme kuitenkin luottavaisin mielin hakemaan Pohjois-Irlannista voittoa.

Atomin nimmarit menivät kuin kuumille kiville matsin jälkeen.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Pyry Soiri, Miro Tenho, Matti Peltola, Jukka Raitala – Lucas Lingman, Perparim Hetemaj, Atom (64’ Kevin Kouassivi-Benissan) – Santeri Hostikka (81’ Anthony Olusanya), Bojan Radulovic, Topi Keskinen

Kooste Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisestä osaottelusta HJK Helsinki vs Larne FC (NIR) loppuunmyydyllä Bolt Arenalla.