Loukkaantumisista kärsinyt Yli-Kokko jälleen täydessä iskussa

”Tavoitteenani on päästä tekemään liigadebyytti.”

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

20-vuotias Johannes Yli-Kokko on kärkkynyt jo useamman kauden ajan paikkaa liigajoukkueesta. Kaksi edellistä kautta katkesivat kuitenkin nopeasti loukkaantumisten johdosta. Kävimme kysymässä nuoren keskikenttäpelaajan kuulumisia Tallinnassa pelatun harjoitusottelun yhteydessä.

Johannes Yli-Kokko, olet parin rikkonaisen kauden jälkeen taas edustusjoukkueen mukana. Miltä on tuntunut?

– Tosi hyvältä on tuntunut. Täällä pääsee kehittymään pelaajana. Meillä on paljon hyviä pelaajia messissä, niin siinä samalla kehittyy itsekin väkisin. Kiva päästä treenaamaan taas liigajoukkueen kanssa.

Oletko nyt täydessä kunnossa? Onko vammat selätetty pysyvästi?

– Nyt ne on onneksi selätetty pysyvästi. Molemmat vammat olivat rasituspohjaisia ongelmia – minulla ei ole ollut ikinä mitään ongelmia lihasten suhteen. Kuntoutumisjaksot olivat pitkiä juuri siitä syystä, että vammat olivat rasitusperäisiä. Ne täytyi vain hoitaa kuntoon ajan kanssa.

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Olet suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi pelaaja. Millainen olet pelaajatyyppinä?

– Pelaajana olen etenkin pallon kanssa taitava. Osaan syöttää ja rakentaa hyvin peliä, sillä minulla on todella hyvä peliäly. Syöttövalikoimani on monipuolinen ja olen hyvä lukemaan peliä. Puolustuspelaamisessa vahvuuteni ovat tilojen peittämisessä ja prässäämisessä.

Millaisia tavoitteita sinulla on tulevalle kaudelle?

– Tavoitteenani on tietysti pysyä kunnossa, koska edelliset kaudet ovat olleet rikkonaisia ja menneet osittain pilalle loukkaantumisten takia. Tavoitteenani on myös kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja päästä tekemään liigadebyytti.

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola