Lucas Lingman Helsingborgiin

Hieno ura HJK:ssa ja Veikkausliigassa huipentuu siirtoon Allsvenskaniin. – ”Iso kiitos kaikille seurassa ja erityisesti faneille menneistä vuosista.”

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
HJK:n Lucas Lingman ihastuttaa taidoillaan jatkossa Allsvenskanin kentillä.

HJK:n keskikentän taituri Lucas Lingman, 23, siirtyy Ruotsiin Helsingborg IF:n riveihin. HJK saa siirrosta merkittävän korvauksen.

– Iso kiitos kaikille seurassa ja erityisesti faneille menneistä vuosista. Tästä eteenpäin jälleen Klubi-fanina seuraan otteluita ja toivon pelkkää menestystä. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa palaan takaisin kotiin, hyvästelee Lingman. 

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Junioreista asti Klubia edustanut Lingman esiintyi edukseen reservijoukkue HJK Klubi 04:ssa, jossa hän pelasi 2014 lähtien. Miesten edustusjoukkueen kokoonpanoon hän nousi jo kaudeksi 2015 ja debytoi Veikkausliigassa elokuussa 2015. Kausina 2015–2017 hän pelasi sekä Veikkausliiga-joukkueessa että reservijoukkueessa.

Lingman siirtyi kauden 2017 jälkeen RoPSiin, jossa hän teki lopullisen läpimurron Veikkausliigaan, ja kaudeksi 2020 Lingman palasi takaisin Klubiin. Palattuaan hän oli kahden kauden aikana HJK:n avainpelaajia ja iso osa kaksi mestaruutta voittanutta sekä UEFA Europa Conference Leaguen lohkovaiheeseen edennyttä joukkuetta. 

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Kaiken kaikkiaan Lingman on pelannut Veikkausliigassa urallaan 120 ottelua, joissa miehelle on kirjattu 13 maalia ja 18 maaliin johtanutta syöttöä. Päättyneellä kaudella hänelle kertyi kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 38 ottelua. Näissä syntyi kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä. 

Suomen nuorisomaajoukkueita Lingman on edustanut U15-ikäluokasta lähtien yhteensä 48 ottelua, joissa hän on tehnyt yhdeksän maalia.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Lucas Lingman voitti Klubissa kolme Suomen mestaruutta, kahden viimeisen kauden lisäksi vuonna 2017. Hänellä on myös kaksi Suomen cupin voittoa vuosilta 2020 ja 2017.

Kiitos Luke ajastasi sinivalkoisissa ja menestystä tulevaan!

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Lucas Lingman voitti HJK:ssa kolme Suomen mestaruutta.