Lucas Lingman jatkaa Klubissa

16-vuotias Lucas Lingman on allekirjoittanut HJK:n kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Viime kauden pääasiassa Klubi 04:n kanssa pelannut huippulahjakas Lingman pääsi jo haistelemaan liigajoukkueenkin ilmapiiriä menneellä kaudella. Lingman oli yhdessä ottelussa liigajoukkueen kokoonpanossa, mutta ei päässyt kentälle. Taitava keskikenttäpelaaja pääsi myös harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa muutamia kertoja.

-Lingman on todella taitava nuori lupaus ja on hieno juttu, että saimme jatkettua sopimusta hänen kanssaan. Hän on pelipaikallaan ikäluokkansa ehdottomia kärkipelaajia Suomessa. Jo viime kaudella hän pääsi kerran liigajoukkueen mukaan ja treenasi silloin tällöin ja tulevalla kaudella vastuu varmasti lisääntyy, kommentoi HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio.

Klubi 04:ssa lähinnä kymppipaikalla pelannut Lingman viihtyy eniten nimenomaan keskikentällä hyökkäävässä roolissa. Vaikka nuori keskikenttäpelaaja on välillä pelannut myös puolustavammassa roolissa ja jopa laidalla, ovat hänen vahvuutensa nimenomaan offensiivisessa pelissä.

-Lucasilla on erittäin hyvä pallokosketus ja hänen pelinäkemyksensä on huippuluokkaa. Omimmillaan hän on kymppipaikalla, jossa hän pääsee luomaan vaarallisia tilanteita ja antamaan ratkaisevia viimeisiä syöttöjä. Lucas on hyvin tekninen vasenjalkainen pelaaja, jonka kehitystä pelaajana on ollut hienoa seurata, Saarnio suitsuttaa.

Viime kaudella Lingman pelasi Klubi 04:n kanssa yhteensä 18:ssa ottelussa, joissa keskikenttäpeluri viimeisteli yhden maalin. Lingman aloittaa harjoittelun HJK:n edustusjoukkueen mukana, kun joukkue palaa harjoituskentille maanantaina 5.1.2015.