Lucas Lingman Klubin kundi on!

HJK ja viiden mestaruuden Luke kolmen vuoden sopimukseen.

HJK:n viime vuosien menestyksen takuumies Lucas Lingman on tehnyt Klubin kanssa kolmen vuoden mittaisen eli vuoden 2026 loppuun ulottuvan sopimuksen.

Tammikuussa 26 vuotta täyttävä Luke on voittanut Klubille jo viisi Suomen mestaruutta (2017 ja 2020–2023).

Kaksi vuotta sitten Allsvenskan-seura Helsingborg osti keskikenttäpelaajan HJK:sta ja teki Lingmanin kanssa neljän vuoden sopimuksen. Luke kuitenkin palasi lainalle Helsinkiin elokuussa 2022, ja lainaa jatkettiin myöhemmin koko viime kaudeksi.

Sittemmin Helsingborg on valahtanut Superettanin hännille, ja nyt HJK lunasti kymppipaitansa pienellä siirtokorvauksella takaisin Töölöön.

– Hienoa palata pitkällä sopimuksella takaisin seuraan, joka tuntuu kodilta. HJK:n pelipaidan pukeminen merkitsee itselleni paljon, ja halusin nimenomaan itse palata takaisin tänne, Lingman fiilistelee.

– Viime kauden eka puolikas oli loukkaantumisten takia itselleni tosi rikkonainen ja vaikea. Kunhan saan nyt ehjän harjoituskauden alle, meno kentällä on varmasti erinäköistä, Luke lupaa.

– Meille oli erittäin tärkeää saada tämä sopimus maaliin. Luke on viimeisen päälle Klubin kundi ja erinomaisen tärkeä palanen uuden joukkueen rakentamisessa niin pelillisesti, jatkuvuuden kuin johtajuuden osalta, urheilujohtaja Vesa Mäki iloitsee.

Huuhkajien rinkiin kuuluva Lingman siirtyi HJK:hon Hongasta 13-vuotiaana, ja miesten peleissä hän debytoi Klubi 04:ssä 16-vuotiaana vuonna 2014. Liigadebyytti tuli seuraavalla kaudella.

Aikuisiällään Lingman on pelannut HJK:n ja Helsingborgin lisäksi kaksi vuotta RoPS:ssa, jossa palkintokaappi karttui sensaatiohopealla 2018. HJK:ssa Lingman on voittanut Suomen mestaruuksien lisäksi kahdesti sekä Suomen Cupin että Liigacupin.

HJK osti aikoinaan Lingmanin takaisin RoPS:sta. Tuoreimman siirron myötä Luke on HJK:n historian ensimmäinen pelaaja, jonka seura on ostanut itselleen kahdesti. Ja ne eurot ovat olleet enemmän kuin järkevästi sijoitettuja.

Tervetuloa (pysyvästi) takaisin, Luke!

Keskikentän tehoduo Lingman–Kanellopoulos operoi yhdessä myös ensi kaudella.