Luka Hyryläinen siirtyy Saksaan

HJK:n pelaajapolku kasvattaa pelaajia myös kansainvälisille kentille.

Luka Hyryläinen. Photo: © Jussi Eskola

HJK:n B-SM-joukkueen pelaaja Luka Hyryläinen, 16, siirtyy saksalaiseen Eintracht Frankfurtiin. Sopimus on monivuotinen ja astuu voimaan heti. HJK saa kasvattajarahan.

Vuonna 2004 syntyneen Luka Hyryläisen pelipaikka on keskikenttä ja hän on kuulunut HJK talenttivalmennusohjelmaan sekä Suomen U15-maajoukkueen vakiopelaajiin.

– Luka kehittyi tosi paljon niiden kolmen vuoden aikana, jolloin häntä valmensin, erityisesti parin viime vuoden aikana. Hän on tosi kova kilpailemaan ja saa kovissa matseissa itsestään kaiken irti, kertoo HJK:n talenttivalmentaja Aleksi Lalli.

– Hän otti isoja askeleita keskikenttäpelaajana siinä, miten liikuttaa palloa. Hän huolehtii pallosta hyvin ja hänellä on hyvä syöttövalikoima ja  taito löytää vapaa pelaaja ja antaa oikea syöttö. Tsemppiä Lukalle! Jatka samaa työtä ja laita kaikki likoon, kannustaa Lalli.

Luka aloitti pelaamisen Laajasalon Palloseurassa ja liittyi HJK:n ikäkausijoukkueeseen jo 8-vuotiaana. Hän on edennyt HJK:n pelaajapolkua pitkin aina HJK:n B-SM-joukkueeseen, josta hän nyt siirtyy eteenpäin Saksaan. Luka on toisen polven jalkapalloilija, sillä hänen isänsä on 25 A-maaottelua pelannut HJK:n Hall of Fame pelaaja Aki Hyryläinen.

Luka lähettää terveisiä muille HJK:n akatemian pelaajille sekä seuran valmennukselle.

– Tehkää paljon töitä, niin pääsette urallanne eteenpäin, Luka Hyryläinen kannustaa ystäviään.

– Haluan samalla kiittää kaikkia niitä valmentajiani, jotka ovat auttaneet minua yhdeksänvuotisella HJK-urallani. Olen myös erittäin kiitollinen Mäkelänrinteen urheilulukiolle, joka tarjosi mahdollisuuden yhdistää ammattimaisen harjoittelun ja koulunkäynnin.

– Kiitämme Lukaa kaikesta panoksestaan HJK akatemian pelaajapolulla ja toivotamme onnea sekä menestystä uusiin haasteisiin, kiittää HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Onnea ja menestystä, Luka!