Luke Plange Crystal Palacesta lainalle Klubiin

21-vuotias Arsenalin akatemian kasvatti tuo monipuolisen vaihtoehdon HJK:n hyökkäykseen.

21-vuotias hyökkääjä Luke Plange siirtyy kauden 2024 mittaisella lainasopimuksella Valioliigaseura Crystal Palacesta HJK:hon.

– Luke on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan kärjen lisäksi myös laidassa. Hän on varsin hyvä viimeistelijä, pystyy haastamaan 1 vs 1 -tilanteissa ja kykenee suojaamaan palloa. Lisäksi hän on vahva tilanteenvaihdoissa voittaessamme pallon, luettelee HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki.

– Luke tuo meille lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Käytännössä meillä on nyt valittavissa hyökkäyksen kolmelle pelipaikalle yhteensä 7–8 vaihtoehtoa. 

Plangen myötä HJK:n joukkue on talven siirtoikkunan osalta valmis. 

Tervetuloa Klubiin, Luke Plange!

Luke Plange kasvoi pikkupojasta asti Arsenalissa, jonka akatemiasta hän siirtyi Derby Countyyn 18-vuotiaana keväällä 2021. Hän debytoi Derbyn Championship-joukkueessa 19-vuotiaana ja pelasi kauden aikana Englannin kakkostasolla 26 ottelussa tehden neljä maalia.

Tammikuussa 2022 Crystal Palace osti lontoolaisen ja teki 188-senttisen ja 85-kiloisen hyökkääjän kanssa 3,5 vuoden sopimuksen. Palace lainasi hänet saman tien takaisin Derbyyn loppukaudeksi. Sen jälkeen lainapestit ovat jatkuneet: syksyllä 2022 Belgian kakkostason RWD Molenbeek, keväällä 2023 Englannin kolmostason (League One) Lincoln City ja viime syksynä saman sarjatason Carlisle United. 

Tammikuussa Plange palasi Palaceen ja ehti olla kolmessa Valioliigaottelussa penkillä. Debyytti jäi tekemättä, mutta kolmessa Valioliigan reservisarjan ottelussa verkko heilui neljästi – Plange lensi tiistaina Helsinkiin taskussaan maanantainen hattutemppu.

Plangen maanantain hattutempun maalit.

Keskiviikkona Plange läpäisi lääkärintarkastuksen ja osallistui heti keskiviikkona ja torstaina HJK:n harjoituksiin Bolt Arenalla. Torstai-iltana seurat viimeistelivät paperityöt.

– Odotan innolla uutta kokemusta erilaisessa maassa ja sarjassa. En malta odottaa, että pääsen töihin, Plange hymyilee. 

– Tykkään tehdä juoksuja puolustuksen selustaan, mutta homma hoituu myös kohdepelaajana. Vastustajalle tuhoisin olen rankkarialueella, “Plangey” lempinimellä tunnettu hyökkääjä kertoo. 

Englantilaispelaajat ovat olleet Klubissa harvinaisuuksia: Ennen tätä kautta vuosituhannen ensimmäinen ja ainoa englantilainen nähtiin vuonna 2002, kun HJK lainasi Hakasta David Wilsonin. Plange sen sijaan on jo Klubin toinen tämän talven englantilainen – kuukautta aiemmin Klubiin saapui Tottenhamin akatemian kasvatti Brooklyn Lyons-Foster.

Plange saa HJK:ssa Bojan Radulovicilta vapautuneen pelinumeron 9. 

Welcome to Klubi, Luke! 

Plange osallistui ensimmäisiin harjoituksiin heti keskiviikkona.