Luminen Metroderby päättyi HJK:n murskavoittoon

Klubi tarjoili katsojille jälleen viihdyttävää hyökkäyspeliä ja tyylikkäitä maaleja – Honka täysi vastaantulija.

Kai Meriluoto osui jälleen.

HJK vs FC Honka 4–0

HJK:lle ei vaikuta juuri nyt löytyvän pysäyttäjää, kun tällä kertaa FC Honka sai todeta töölöläiset liian vahvaksi vastustajaksi Liigacupin lohkovaiheen Metroderbyssä. Klubi jatkaa Liigacupin A-lohkon kärjessä, kun kaikki kolme ottelua ovat tuoneet täydet kolme pinnaa. Maaliero on suorastaan murskaava: 12 tehtyä, 2 päästettyä.

Bolt Arenan tekonurmi oli kentänhoitajien upeasta työstä huolimatta luonnollisesti hieman liukas, ja alussa molemmat joukkueet totuttelivat alustaan. HJK otti kuitenkin pelin nopeasti haltuun, ja viime kauden pronssijoukkue FC Honka oli käytännössä täysi vastaantulija.

– Iso kiitos kentänhoitajien suuntaan. Mahtavaa, että saatiin tällaisissa lumiolosuhteissa pelattua – kenttä oli siihen nähden erinomaisessa kunnossa, kehui HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Kai Meriluoto aloitti maalinteon vartin jälkeen, ja Tuomas Ollila tarjoili Bojan Radulovicille tämän kauden avausosuman. Ottelun kuva ei muuttunut toisella puoliajalla, vaan erinomaisesti tänään – ja koko talvikauden ajan – pelannut Ollila iski isäntien kolmannen osuman. Viimeisestä niitistä vastasi vaihdosta kentälle tullut Liam Möller, jolle osuma oli jo toinen tämän kauden Liigacupissa.

– Toisen jakson alkua lukuun ottamatta hyvä peli meiltä. Puolustimme todella hyvin ylhäältä alas asti, eikä Hongalla ollut montaa etenemistä meidän boksiimme. Onnistuimme myös hyökkäämään suhteellisen monipuolisesti ja teimme erilaisia maaleja. Kaiken kaikkiaan voimme olla tyytyväisiä tähän peliin ja oikeastaan koko tähänastiseen pre-seasoniin. Tästä on hyvä jäädä pienelle tauolle ja jatkaa kohti pre-seasonin viimeistä viisiviikkoista, kommentoi Koskela.

Katso Tuomas Ollilan haastattelu

HJK pelasi jälleen neljän puolustuslinjalla, mutta tällä kertaa muodostelma oli sekä hyökätessä että puolustettaessa 4–4–2. Aleksi Paananen ja Georgios Kanellopoulos pelasivat keskikentän keskustassa, ja laidoilla viilettivät Maksim Stjopin sekä Perparim Hetemaj, joka palasi nuoruusvuosiltaan tutulle pelipaikalle. Kärkikaksikkona nähtiin Kai Meriluoto ja Bojan Radulovic.

HJK pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona 22. helmikuuta, kun joukkue matkustaa Liigacupin ottelussa FC Interin vieraaksi Suomen Turkuun. Osa pelaajista jää tänään pelatun Honka-ottelun jälkeen vajaaksi viikoksi vapaalle, joten Inter-ottelu vastaan pelataan vahvasti HJK Klubi 04 -painotteisella miehistöllä.

Traktoreille oli tänään käyttöä.

Lumisissa olosuhteissa pelattu kamppailu käynnistyi tunnustelevasti. Molemmat joukkueet totuttelivat jossain määrin liukkaaseen alustaan. HJK nappasi hallinnan nopeasti itselleen, mutta vaarallisten hyökkäysten rakentelu oli alussa haastavaa.

Ensimmäinen maalipaikka nähtiin yhdeksännellä peliminuutilla, kun Tuomas Ollilan antama sisäänpäin kiertävä kulma tippui taka-alueella päivystäneelle Bojan Radulovicille. Liukas kenttä teki kuitenkin tepposet serbialaiselle, ja laukaus kimmahti Honka-puolustajista päätyrajan yli.

Maalinteko käynnistyi 17. minuutilla Klubin erinomaisen nopean hyökkäyksen päätteeksi. Radulovic levitti pallon tempokuljetuksensa päätteeksi oikealle laidalle Kevin Kouassivi-Benissanille. Voimakkaasti mukaan hyökkäyksiin noussut laitapakki pelasi oivallisen matalan pallon boksiin, ja Kai Meriluoto viimeisteli kliinisesti.

Honka oli iskeä nopean kuittauksen muutamaa minuuttia myöhemmin. Florian Krebs tavoitti nerokkaalla nostollaan Klubin linjan taakse nousseen Edmund Arko-Mensahin, joka syötti vielä takaviistoon Jerry Voutilaiselle. Hongan keskikenttäpelurin haltuunotto oli kuitenkin heikko, ja HJK selvitti tilanteen.

Vierailijoiden seuraava vaaran paikka syntyi Klubin puolustusalueen pallonmenetyksestä. Agon Sadiku oli jo päästä nokikkain Dejan Ilievin kanssa Voutilaisen pystysyötön päätteeksi, mutta suorastaan dominoivasti alkukaudella esiintynyt Matti Peltola katkaisi tilanteen oikea-aikaisella liu’ullaan.

Peli oli Hongan parista tilanteesta huolimatta hyvin Klubin hallussa. 32. minuutilla Joona Toivion puolikorkea avaus tavoitti linjojen välistä Perparim Hetemaj’n, joka kuoletti pelivälineen tyylikkäästi ja levitti nopeasti Ollilalle. Laitapakin millintarkka toimitus tippui juuri sopivasti takatolpalle nousseelle Radulovicille, joka tuplasi Klubin johdon pienestä kulmasta.

HJK oli lisätä johtoaan entisestään 36. minuutilla. Rangaistusalueelle noussut Kouassivi-Benissan laukoi vihaisesti, ja Honka-vahti Maksim Rudakov pomputti matalan kudin eteensä. Avausmaalin iskenyt Meriluoto oli ensimmäisenä paluupallossa, mutta Rudakov onnistui torjumaan myös paluupallon.

Honka sai vielä ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla vapaapotkun vajaasta 20 metristä. Pallon taakse astelivat Krebs ja Arko-Mensah, jonka suora yritys kimposi Klubin muurista kulmapotkuksi.

Bojan Radulovic avasi maalihanansa.

Honka aloitti toisen jakson terävästi, mutta todellista vaaraa Ilievin vartioimalle maalille ei syntynyt. Paras paikka syntyi Voutilaisen yksilösuorituksen päätteeksi, mutta keskikenttäpelaajan ratkaiseva viimeinen kosketus oli hieman louhikkoinen, ja Iliev sieppasi pallon.

Toinen jakso eteni huomattavasti rauhallisemmin kuin ensimmäinen, ja peli pyöri lähinnä keskialueella. 54. minuutilla nähtiin ensimmäinen HJK-vaihto, kun Anthony Olusanya korvasi Meriluodon kärkiparina pelanneen Radulovicin.

HJK siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle reilun tunnin jälkeen, kun Ollilan rakentelema tilanne jäi elämään Hongan boksin välittömään läheisyyteen. Muutaman hetken jälkeen Aleksi Paananen löysi boksista syötöllään Meriluodon, joka levitti ensimmäisellä kosketuksellaan Ollilalle, ja laitapakki laukoi pelivälineen vuorenvarmasti oikeaan alanurkkaan.

Klubi teki kolme vaihtoa välittömästi Ollilan maalin jälkeen. Oikealla laidalla pelannut Maksim Stjopin vaihtui Liam Mölleriin, ja Pyry Soiri tuli niin ikään oikealla laidalla puolustaneen Kouassivi-Benissanin tilalle. Lisäksi juuri maalin viimeistellyt Ollila teki tilaa Jukka Raitalalle.

Hongalla oli suuria vaikeuksia päästä murtautumaan maalipaikoille. Espoolaiset saivat pelivälineen usein noin 25 metriin, jossa Georgios Kanellopouloksen johtama keskiakseli riisti usein pallon. Vaihdosta kentälle tullut Niilo Saarikivi kokeili onneaan kaukolaukauksella, mutta Iliev ei ollut yllätettävissä.

HJK teki toisen triplavaihdon 71. minuutilla. David Ezeh otti Meriluodon paikan kärjessä, ja Atom päästi keskikentällä uurastaneen Paanasen huilaamaan. Lisäksi tänään vasemmalla laidalla pelannut Hetemaj vaihtui juuri HJK:n kanssa jatkosopimuksen solmineeseen Santeri Hostikkaan.

Aina pyyteettömästi töitä paiskiva Atom järjesteli Klubin neljännen osuman, kun japanilaisen ärhäkkä prässääminen oli liikaa Hongan puolustukselle. Atom syötti pallon nopeasti Ezehille, joka jatkoi boksin oikealle laidalle Möllerille. Taitava 18-vuotias pelasi vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti ohi Rudakovin.

Honka oli selvästi lannistunut neljästä takaiskusta, ja viimeinen kymmenminuuttinen oli enemmän tai vähemmän pelailua. HJK:lla oli vielä pari tilaisuutta lisätä johtoaan, mutta Olusanya ja Hostikka eivät osuneet maalipuiden väliin.

Katso kooste ottelusta

HJK vs FC Honka 4–0 (2–0)
17’ Kai Meriluoto 1–0
32’ Bojan Radulovic 2–0
62’ Tuomas Ollila 3–0
76’ Liam Möller 4–0

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Kevin Kouassivi-Benissan (64’ Pyry Soiri), Joona Toivio, Matti Peltola, Tuomas Ollila (64’ Jukka Raitala) – Maksim Stjopin (64’ Liam Möller), Georgios Kanellopoulos, Aleksi Paananen (71’ Atom), Perparim Hetemaj (71’ Santeri Hostikka) – Kai Meriluoto (71’ David Ezeh), Bojan Radulovic (54’ Anthony Olusanya)