Maalihanat jälleen kunnossa – SJK Boltille Mestaruussarjan avaukseen

Tim Sparv. Photo: Jussi Eskola

Syksyn Veikkausliigakauden avaa ottelu SJK:ta vastaan. Seinäjokiset saapuvat Boltille sunnuntaina 3.10.

HJK vs SJK
Su 3.10. klo 18:30
Bolt Arena

HJK lähtee mestaruusjahtiin tasapistein KuPS:n kanssa. Kaksikon ero kolmantena olevaan on FC Interiin 10 pistettä. Interiä vaanii kahden pisteen päässä SJK, josta neljä pistettä alempana löytyy jääkiekostakin tuttu kaksikko HIFK ja Ilves.

Maalintekopuuhiensa kanssa neljän ottelun ajan kärvistellyt HJK sai maistella ketsuppia neljän maalin edestä Armeniassa, jossa Alashkertia vastaan pelattu UEFA Conference Leaguen ottelu päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. Klubi hyödynsi yhden miehen ylivoimansa täydellä teholla ja 4-2 vierasvoitto vieritti tehottomuuspaineita syrjemmälle kertaheitolla, ja samalla lohkovaiheen ensimmäinen voitto nosti jälleen toiveita jatkopaikasta.

Roope Riski iski Jerevanissa jo kauden yhdeksännen osumansa europeleissä, HJK:sta pääsivät maalin makuun myös velipoika Riku Riski, Filip Valenčič, sekä vaihdosta kentälle tullut Anthony Olusanya.

SJK lähtee Mestaruussarjaan runkosarjan neljänneltä sijalta. Paikka mitalipeleihin varmistui vasta viimeisen kierroksen ottelussa FC Lahtea vastaan, jossa seinäjokisilla oli panoksena kaikki mahdollinen kolmannesta sijasta jopa putoamiseen Haastajasarjaan. Reipas 4-1 selkäsauna lahtelaisille ratkesi jo ensimmäisen puolituntisen aikana.

Joukkue kamppailee tiukasti mitalista ja samalla myös paikka ensi kauden UEFA Conference Leaguen karsintaan on sen ulottuvilla. Tulossa on joka tapauksessa seuran paras sijoitus liigassa sitten vuoden 2016 pronssin, johon vuoden 2015 Suomen mestarin kolmen vuoden mitaliputki päättyi.

Seinäjoella on loppukaudesta saatu aikaan pientä jännitettä myös pelikentän ulkopuolella. Päävalmentaja Jani Honkavaara ilmoitti elokuun lopussa että hänen ja SJK:n tiet erkanevat  ensi kaudella. Joukkueen fanit protestoivat seurajohdon päätökseen olla uusimatta Honkavaaran sopimusta jäämällä Inter-ottelussa avausjakson ajaksi stadionin kulisseihin. 

SJK on voittanut Klubin Veikkausliigassa viimeksi syyskuussa 2015, jolloin se oli parempi lukemin 3-0. Boltilla SJK:n voittotili on kokonaan avaamatta. Tämän kauden runkosarjassa molemmat ottelut olivat äärimmäisen tasaisia. HJK joutui kesken tiukimman matsirumban tyytymään 0-0 kotitasapeliin, vieraissa tuli kahden maalin voitto Miro Tenhon ja Jerevanissakin osuneen Olysanyan lisäaikamaaleilla.

Mestaruussarjan viisi ottelukierrosta pelataan valmiiksi lokakuun aikana. HJK:n muut kotiottelut ovat 24.10. FC Inter ja 27.10. HIFK. Liigakausi huipentuu lokakuun viimeisenä päivänä pelattavaan täyteen sarjakierrokseen, jossa HJK matkaa Kuopioon.

HJK:n ja SJK:n väliseen otteluun voi hankkia liput osoitteesta liput.hjk.fi, myös Ruutu on jälleen kalustoineen paikalla.