Maalijuhla Tapiolassa päättyi 3-3 -tasapeliin

Honka otti kotikentällään tiistain Liigacup-ottelussa ohjat nopeasti alkuvihellyksen jälkeen. HJK:n peli ei lähtenyt rullaamaan ja se joutui tyytymään Hongan hallintaan.
Kotijoukkue Honka upotti kaksi maalia parinkymmenen minuutin kohdalla. Ensin Jami Puustinen otti keskityspallon hyvin haltuun ja pamautti pallon maaliin etukulmasta 20. minuutilla. Minuutti myöhemmin ja asialla oli Jaakko Lepola rangaistuspilkulta. Honka pyrähti kahden maalin johtoon.
HJK löysi pelin juonen noin puolen tunnin kohdalla. Sen jälkeen voimasuhteet tasaantuivat ja kääntyivät jopa hieman HJK:lle. Tulosta syntyi myös nopeasti, ja Medo aloitti takaa-ajon laukomalla vapaapotkusta pallon muurin yli Honka-maalivahti Tuomas Peltosen ohi.
Tauko antoi HJK:lle vain lisää virtaa ja toisen jakson alku oli täysin vierailijan hallintaa. Hyvän otteen kruunasi Akseli Pelvaksen tasoitus 50. minuutilla. Tilanne lähti Juho Mäkelän voittaman kaksinkamppailun ja Johannes Westön mainion esityön jälkeen. Pelvas pääsi laukomaan Westön tarkasta syötöstä ottelun tasoihin.
Honka ei toipunut helposti johtoasemansa menetyksestä ja HJK piti ottelua hallussaan. Kymmenen minuuttia ennen loppua Klubi painoi johtoon. Pelvas oli jälleen maalintekijänä, tällä kertaa päällään. Keskityksen maaliin antoi Rafinha.
Ottelun lopussa yleisö sai nauttia rohkeasta hyökkäyspelistä molempien joukkueiden osalta. HJK ei vetäytynyt kuoreensa, mikä jätti Hongalle pienen oljenkorren. Espoolaisjoukkue käytti mahdollisuutensa ja Hermanni Vuorinen survoi pallon sekavan maalinedustilanteen jälkeen Ville Wallénin ohi. Pelikello näytti jo yliaikaa.
Pian aloituksen jälkeen soi päätösvihellys ja pisteet tasattiin. Viihdyttävä peli oli ajoittain molempien joukkueiden hallintaa, ajoittain tasaista vääntöä. Kumpikin joukkue käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen, joten tasapeli paikalliskamppailusta on kaikin puolin oikeutettu tulos.
FC Honka – HJK 3-3 (1-2)
20′ Puustinen 1-0
21′ Lepola 2-0
40′ Medo 2-1
50′ Pelvas 2-2
80′ Pelvas 2-3
90′ Vuorinen 3-3
HJK: Wallén, Kansikas, Ojala (46’ Lindström (51’ Moren)), Kärkkäinen, Rafinha, Westö (86’ Ring), Sumusalo (46’ Bah), Medo, Fowler, Pelvas, Mäkelä (75’ Kibona)