Maalitalkoot Boltilla – HJK kaatoi IFK Mariehamnin

Debyytit Hämäläiselle ja Da Gracalle, kaksi maalia Hostikalle.

Anthony Olusanya osui toisessa liigapelissä putkeen.

HJK vs IFK Mariehamn 4–2 (2–1)
9’ Anthony Olusanya 1–0
19’ Santeri Hostikka 2–0
35’ Ariel Ngueukam 2–1
77’ Santeri Hostikka 3–1
84’ Jelle van der Heyden 3–2
90’ Pyry Soiri 4–2 rp
Yleisömäärä: 8005

HJK kaatoi IFK Mariehamnin lauantai-iltapäivän ainoassa Veikkausliiga-kamppailussa maalein 4–2. Klubi nousi voiton myötä ainakin hetkellisesti liigan kärkipaikalle jättäen sekä KuPSin että SJK:n kahden pisteen takamatkalle. Kaksikolla on tosin vähemmän pelattuja pelejä: KuPSilla on yksi peli rästissä, SJK:lla kaksi.

HJK:lla oli avauskokoonpanossaan useita uusia kasvoja, kun Kristopher Da Graca sekä Niko Hämäläinen tekivät debyyttinsä HJK-paidassa. Kaksikko luuti toppareina kolmikossa, jonka täydensi Aapo Halme. Lisäksi kolmas kesän hankinta, Filip Rogić, nähtiin ensimmäistä kertaa Klubin avauksessa.

Kristopher Da Graca sai tsempit Joona Toiviolta.
Katso Kristopher Da Gracan haastattelu.

Ensimmäinen puoliaika oli tehokas. Klubi aloitti maalinteon jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun Rogić levitti vasempaan laitaan Tuomas Ollilalle, joka lähetti aikaisen keskityksen boksiin. Anthony Olusanyan liike oli kuin oppikirjasta, ja hyökkääjä puski voimalla kauden toisen osumansa.

Niko Hämäläinen pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Suomessa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski toistamiseen. Tällä kertaa hyökkäys pelattiin oikean laidan kautta, josta Kevin Kouassivi-Benissan tarjoili erinomaisen poikittaissyötön Santeri Hostikalle. Kova laukaus maalin kattoon ei jättänyt mahdollisuuksia IFK-vahti Otto Hautamolle.

Santeri Hostikka osui kahdesti.

Kenttätapahtumien valossa avausjakso oli suhteellisen tasainen, vaikka HJK karkasikin nopeasti kahden maalin johtoon. Pallo saatiin Hautamon taakse kolmannenkin kerran juuri ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta Roope Riski oli valitettavasti joitain senttejä paitsion puolella.

Sitten saarelaiset iskivät. Aly Ndomin kova ja matala vapaapotku oli Jesse Östille liian vaikea liimattavaksi, ja Jean-Christopher Coubronne pääsi jatkamaan irtopallon maalinedustalle, josta Ariel ”Tuco” Ngueukam runnoi pallon maaliviivan yli.

IFK Mariehamn sai maalistaan energiaa, ja viimeinen kymmenminuuttinen mentiin vieraiden komennossa. Tucolla oli sauma tasoittaa peli viitisen minuuttia kavennusmaalinsa jälkeen, kun Halmeen ja Östin kommunikaatio pystypallossa petti. Tuco näki tasoitusmaalin jo silmissään, mutta Öst onnistui riistämään pallon viime hetkellä kamerunilaishyökkääjältä.

Tuomas Ollila syötti kaksi maalia.
Katso Tuomas Ollilan haastattelu

Klubi otti hallinnan takaisin itselleen tauon jälkeen. IFK Mariehamn tuntui jättävän koko ajan valtavia tiloja laitoihin, joista Klubi rakentelikin parhaat paikkansa. Pallo saatiin pariin otteeseen mainiosti Riskin ulottuville, mutta lisämaaleja ei nähty.

– Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla vähän ongelmia prässin kanssa, joten muutimme sitä toiselle jaksolle. Nostimme pelaajia ylöspäin emmekä antaneet heille niin paljon aikaa pallon kanssa. Sitä kautta saimme pidettyä paljon enemmän palloa ja hyökättyä vielä enemmän, totesi Hostikka Ruudun haastattelussa.

HJK vaikutti jo ratkaisevan ottelun noin vartti ennen loppua. Vaihdosta kentälle tullut Topi Keskinen hankki sivuvaparin, jonka Ollila pelasi takaviistoon aivan vapaaksi unohdetulle Hostikalle. Tälläkin kertaa Hostikan laukaus yllätti Hautamon, ja Klubi siirtyi jälleen kahden maalin johtoon.

– Hyökkäyspelimme onnistui tänään, ja tuntui, että itselläkin meni kaikki sisään. Onhan se totta kai kiva tehdä maaleja – ollut vähän kaikenlaista vaivaa tässä kauden aikana, niin kiva saada onnistumisia ja itseluottamusta, iloitsi Hostikka.

Santeri Hostikka.

Saarelaiset kavensivat kuitenkin eron takaisin yhteen kymmenisen minuuttia myöhemmin. Tuore hollantilaishankinta Jelle van der Heyden laukoi kaukaa, ja pallo kimposi epäonnekkaasti Lucas Lingmanin kautta HJK-maalin alanurkkaan.

Viimeinen niitti IFK Mariehamnin arkkuun iskettiin lisäajan kynnyksellä. rappasi Bojan Radulovicin nurin boksissa, ja ottelun erotuomari Oskari Hämäläinen näytti välittömästi rangaistuspotkua. Katsojien yllätykseksi vetovastuun otti Radulovicin sijaan Pyry Soiri, joka laukoi rangaistuspisteeltä kauden avausosumansa.

Pyry Soiri ja kauden ensimmäinen maali.

Keskisellä oli vielä tilaisuus kaunistella Klubin voittolukemia, kun Kouassivi-Benissan pelasi laitahyökkääjän läpiajoon. Hautamo tuli hyvin vastaan ja onnistui torjumaan.

– Meillä on ollut vähän ongelmia maalinteon kanssa, toivotaan että nyt maalihanat aukesivat. Helpottaa tulevaisuudessa, kun tehdään paikoista maalit, päätti Hostikka.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Aapo Halme, Kristopher Da Graca, Nicholas Hämäläinen – Kevin Kouassivi-Benissan, Georgios Kanellopoulos, Filip Rogić (62’ Lucas Lingman), Tuomas Ollila – Anthony Olusanya, Roope Riski, Santeri Hostikka