Maanantain Stadin Derby täyttyy vauhdilla


 

Tilastofaktoille ja sarjataulukolle voidaan Stadin Derbyjen kohdalla antaa piut paut. Kausilla 2015–2017 on pelattu 7 kertaa, joista viisi tasapeliä. Molemmilla joukkueilla on plakkarissa yksi voitto. Maaliero otteluissa on 6-6. Stadin Derby täyden stadionin edessä on ollut ainutlaatuinen tapahtuma paitsi katsojille, myös pelaajille ja valmentajille.

”Nyt on aika kiristää ruuvia”

HJK on sarjakärjessä kahdeksan pisteen erolla kakkostilaan. Se on voittanut kaikki kotiottelut lukuun ottamatta vapun alla lumisateessa pelattua tasapeliä Interiä vastaan. Maaliero HJK:lla on huikea 41-9. HIFK:n kausi on puolestaan ollut vaikea ja se on voittanut vain kaksi peliä. Peleissä on tapahtunut loppuminuuteilla sulamisia, joihin ei ole varaa, jos haluaa säilyttää paikan Veikkausliigassa. HIFK on sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä viiden pisteen päässä PS Kemistä.

Mika Lehkosuo odottaa maanantaina joukkueensa kääntävän Derby-kirouksen voitoksi.

– Meillä on alla hyvä alkukausi Veikkausliigassa pelillisesti ja tuloksellisesti. Nyt pitää siirtää sama tekeminen derbyyn, joissa on tullut liikaa tasapelejä. Vastustaja on saanut näissä peleissä omasta joukkueestaan enemmän irti kuin me omastamme. Nyt on aika kiristää ruuvia.

 

Hannu Patronen

”Harvoin näkee näin hyvä tunnelmaa Suomessa”

Hannu Patronen siirtyi Norjasta Suomeen ja Klubin toppariksi talvella. Viime kaudella hän seurasi Stadin Derbyjä tv:n välityksellä ja tämän kauden ensimmäinen derby HJK:n paidassa meni vaihtopenkillä.

– Meidän fanit ovat olleet mahtavia koko kauden, mutta derbyssä tunnelma on ainutlaatuinen. Noin hienon yleisön edessä tulee extra-näytönhalua. Ja tietysti kun vastassa on paljon tuttuja vuosien takaa, niin jokainen haluaa näyttää parastaan.

Patrosen vanha pelikaveri lähes kymmenen vuoden takaa Hongasta on HIFK:n maalivahti Tomi Maanoja. Psyko-lempinimeä kantavan Maanojan henkistä kanttia Patronen arvelee parhaiten heilutettavan maaliteolla.

– Psykolla oli nuorempana ihan omat rituaalinsa päästä pelivireeseen. Siellä se potkiskeli tolppia. Jos Psyko onnistuu hyvin pelissä, niin hän saa siitä lisää virtaa. Paras keino horjuttaa hänen itseluottamustaan on tehdä alkuun pari maalia.

 

Aapo Halme

”Miklun askelharhautukset tulleet tutuiksi”

Nuori toppari Aapo Halme on Patrosen tapaan enemmän kuin valmis kentälle Stadin Derbyssä, jos valmentaja hänet sinne valitsee. Kaudella 2015 Halme pelasi vielä Klubi 04:ssa ja seurasi derbytunnelmaa katsomosta. Viime kauden viimeisessä derbyssä hänet vaihdettiin kentälle lopussa ja tämän kauden ensimmäisen derbyn hän seurasi Patrosen tapaan vaihtopenkiltä. HIFK:n maaliahneen hyökkääjän, viime kaudella Klubissa pelanneen Mikael Forssellin pelityyli on Halmeelle tuttu.

– Viime kaudella pelattiin treeneissä Miklu Forssellin kanssa tosi paljon vastakkain ja hänen askelharhautuksensa tulivat tutuiksi. Tunnetaan toistemme pelaaminen tosi hyvin ja jos olen kentällä, niin tiedän mihin iskeä.

Tavoitteet 19-vuotiaalla Aapo Halmeella ovat selkeät.

– Stadin Derbystä haetaan voitto ja Suomen mestaruutta juhlitaan loppukaudesta.

Varmista paikkasi Stadin Derbyssä, osta liput nyt. Kaikki seitsemän derbyä on myyty loppuun ja myös nyt lipunmyynti käy vilkkaana. Molemmat päädyt alkavat olla täynnä. Yläkatsomossa on vielä hyvin tilaa ja muualla lähinnä hajapaikkoja.

HJK:n Lippukirjaliput eivätkä toimihenkilöitten ja pelaajien Klubikortit käy Derbyyn.

Liput otteluun myy Tiketti. HIFK myy tuttuun tapaan vierasottelussa oman kannattajapäätynsä liput.