Maanantaina vieraita Seinäjoelta

HJK päättää kiireisen toukokuunsa kotiottelulla, kun Sonera Stadiumille maanantaina 26.5. saapuu vieraaksi sarjatulokas SJK. Klubi lähtee peliin vahvassa vireessä. Joukkue on voittanut kaikki viisi Mika Lehkosuon alaisuudessa pelaamaansa ottelua, eikä omissa ole soinut vielä kertaakaan. Ensimmäinen kahden viikon yhteinen rupeama Lehkosuon kanssa päättyi viime perjantain upeaan 4-0 -kotivoittoon kärkikamppailusta MYPAa vastaan. Sen jälkeen joukkue on päässyt hengähtämään ja käymään läpi kuluneita härkäviikkojaan.

– Vedimme pelaajien kanssa yhteen kuluneet viikot ja keskustelimme seuraavista askeleistamme. Viesti oli, että olemme oikealla tiellä ja haluamme jatkaa sitä pitkin vahvistaen perustekemistämme. Haluamme pureutua myös pelin pienempiin yksityiskohtiin jatkossa, mutta emme saa ylikorostaa niitä perustan kustannuksella. Jatkamme siis työntekoa tarkentaen tekemistämme askel kerrallaan, kertoi Lehkosuo.

SJK pelaa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla napattuaan viime kauden päätteeksi Ykkösen voiton ja nousun Veikkausliigaan. Miksikään heittopussiksi seinäjokelaiset eivät ole sarjaan tulleet. Joukkueella on vahva ja laaja rinki, jossa on liuta mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia. SJK on halunnut otteluissaan hallita palloa ja kontrolloida peliä, mutta pistetili ei ole vielä karttunut toivotulla tavalla. Lehkosuo onkin valmistautunut myös mahdollisiin muutoksiin vastustajan pelitavassa.

– SJK on tähän mennessä rakentanut peliään hyvin rohkeasti alhaalta, ylimiehittäen keskisektoria liikkeellä sisäänpäin. Heillä on vahvasti nousevat laitapuolustajat, jotka ovat tärkeä palanen hyökkäspelissä. Myös nopeat hyökkäykset kuuluvat joukkueen arsenaaliin. Olemme tietenkin käyneet läpi SJK:n hyökkäyspelin piirteitä ja miten niihin vastataan, mutta voi hyvinkin olla että heillä on erilainen pelisuunnitelma huomenna Sonera Stadiumilla ja meidän tulee olla valmistautuneita myös siihen.

4-0 -pyörityksessä MYPAa vastaan maalinteossa onnistui neljä eri pelaajaa, joka kertoo onnistumisista laajalla skaalalla. Monipuolinen, laadukas hyökkäyspeli onkin avainasemassa jatkossa, kun Klubin täytyy murtaa kynsin ja hampain maalinsa koskemattomuutta puolustavia muureja.

– Olemme käyneet läpi SJK:n puolustamista ja etsineet paikkoja joihin voimme hyökkäyspelaamisellamme iskeä. Täsmäharjoittelemme jonkin verran niitä asioita, kuitenkin koko ajan vahvistaen perustekemistämme hyökkäyssuuntaan. Käymme läpi etenemistä ja murtautumista sekä laidoista että keskeltä, painottaen vähän jompaakumpaa tulevan vastustajan mukaan. Tietenkin meidän pitää pystyä myös vaihtamaan, jos vastustaja muuttaa peliään. Molempien päiden erikoistilanteisiin olemme myös kiinnittäneet erityistä huomiota. MYPAa vastaan emme päästäneet niistä maalia, mutta he pystyivät luomaan pari aika vaarallista tilannetta. Niitä olemme käyneet nyt läpi ja harjoitelleet, avasi Lehkosuo.

Loukkaantumisten vuoksi ottelun joutuvat jättämään väliin Teemu Tainio, Sebastian Sorsa sekä Veli Lampi. Kolmikko jättää väliin myös A-maajoukkueen 29.-31.5. pelattavan Baltic Cupin, Tapio Heikkilän ja Valtteri Morenin noustessa paikkaamaan. Tainion ja Sorsan kuntoutuminen Klubin seuraavaan otteluun keskiviikkona 4.6. Turussa FC Interiä vastaan on mahdollista, Veli Lammen pelaaminen taas on epätodennäköistä. Muilta osin HJK pääsee liikkeelle täydellä kokoonpanolla.

Ottelu näytetään selostettuna monikameratuotantona HJK TV:ssä ja Urheilulehti.fi:ssä. Kello 17.30 alkava tunnin mittainen suora ennakkostudio Sonera Stadiumilta avaa ottelun asetelmia pelaaja- ja valmentajahaastatteluilla sekä kattavilla asiantuntija-analyyseilla, käyttäen hyväkseen HJK TV:n materiaalia kauden aiemmista otteluista. Myös paikan päällä yhteistyö tuo katsojille mahtavan lisän. Kannattajat pääsevät valmistautumaan otteluun laadukkaan analyysin äärellä, sillä lähetyksen ennakko-, tauko- ja loppustudiot näytetään myös Sonera Stadiumin screeniltä.

HJK – SJK maanantaina 26.5. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla. Tule paikalle ajoissa ja vältä ruuhkat ostamalla lippusi ennakkoon!